Neler Yeni

Çözüldü✓ Biosu kapattıktan sonra tekrar açamıyorum.

Corixy

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
7
İsim
Can
Bilgisayarı ilk açışımdı, önüme bios ekranı geldi bende XMP'yi aktifleyip kaydedip kapattım. Kasanın ışıkları sönmedi ama ne ekrana görüntü geliyor ne de klavyenin ışığı yanıyor. Kasanın power tuşuna basılı tutarak kapatıp tekrar açtım fakat sorunu çözmedi, ne yapmam lazım ?

28554

80+ Bronze
En İyi Cevap
4
BIOS pilini çıkarıp biraz bekleyip tekrar takarak sorunu çözeceğinizi düşünüyorum. Ek olarak RAM'leriniz büyük ihtimalle sorunlu, XMP açarken böyle bir şey yaşamamanız lazım.

Corixy

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
7
İsim
Can
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Bios pilini nasıl çıkartacağımı bilmiyorum, nasıl yapabilirim.
Şimdi gördüm, ekran kartının arkasında kalan yuvarlak bir şey var, pil galiba.

28554

80+ Bronze
En İyi Cevap
4
Bios pilini nasıl çıkartacağımı bilmiyorum, nasıl yapabilirim.
YouTube'a "BIOS pili nasıl çıkartılır" yazarsanız karşınıza bir sürü video çıkar. Ek olarak eğer anakartınızda varsa JBAT pinlerine tornavida gibi iletken bir madde değdirerek kısa devre yaptırıp birazcık beklerseniz de BIOS sıfırlanacaktır. Ha bir de bunları yapmadan önce güç kablosunu çıkartmayı unutmayın :)

baid

80+ Silver
En İyi Cevap
5
Dahası  
Reaksiyon skoru
4,395
İsim
berk
Daha 1 hafta önce aynı sorunu yaşadım ramlerde veya Ram yuvasında sorun olabilir. Ben Ramin 1 tanesini çıkarttım oldu. Ram bozukmuş.

holmberg

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
51
İsim
Arda Çinici
En kötü fişi çek tamamen kapansın birdaha açmaya çalış.

28554

80+ Bronze
En İyi Cevap
4
1617377391433.png

Buradaki görmüş olduğunuz iki pine aynı anda tornavidanızın ucunu 5-10 saniye boyunca aralıksız değdirirseniz BIOS sıfırlanacak ve sorununuz çözülecektir. @Corixy sorununuz çözülürse söylerseniz sevinirim.

Ayrıca sorununuz bu şekilde düzelirse RAM'lerinize Memtest86 uygulayıp sonucu paylaşın: https://www.technopat.net/2020/07/04/memtest86-bozuk-ram-test/

Son düzenleme:

Corixy

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
7
İsim
Can
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Pili çıkartıp taktım, sorun çözüldü, xmp devre dışıydı geri geldiğinde. Teşekkür ederim

Corixy

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
7
İsim
Can
Yapmayı düşünüyorum, yaparsam sonuçları paylaşacağım.

Corixy

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
7
İsim
Can
Anlaşılan sorun BIOS sürümünün eski olmasıymış, biosu güncelledikten sonra ramlerin frekansını arttırabildim. Geç dönüt için kusura bakmayın 😅

Top Bottom