Neler Yeni

bir andan itibaren bilgisayarımda performans düşüklüğü

Dahası  
Reaksiyon skoru
1
İsim
Hüseyin Gökçe
İşlemcim i5 7400 ekran kartı rx550 çift ram 8x2 biligisayarımda eskiden sevdiğim oyunları rahatsız olmadan oynayabilirken(valorant,csgo(2 değil),minecraft,gta5 vs) birgün kalktığımda eskiden valoda 120 180fps arası veren bilgisayarım feci takılmalarla beraber 80 fps lere düştü bu tüm oyunlarda geçerli oldu ne olduğunu anlayamadım.Oyunlarda görev yöneticisinden işlemci ve ekran kartı performanslarına baktığımda genelde ekran kartı %50 lerde 50 dereceyi geçmeden çalışırken işlemcim %100 de çalışıyor ve hiç uygulama açık değilken bile işlemci %60 kullanımda duruyor.Bilgisayarımda hiç termal macun değiştirmedim sorun ben değl ailem(ne gerek var dediler xdd).Ve normalde 4 çekirdekli olan işlemcim 2 çekirdek diye gözüküyor görev yöneticisinde.Benim tahminim işlemci bozuk yada yarısı yanmış gibi bir şey.Umarım bilen birisi yardımcı olur ona göre tamir edeceğiz.
Mesaj otomatik birleştirildi:

Ayrıca eski performansından zerresi kalmadı anlamadım gitti bu olay

Lorx61

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
776
İsim
Kadir
İşlemcim i5 7400 ekran kartı rx550 çift ram 8x2 biligisayarımda eskiden sevdiğim oyunları rahatsız olmadan oynayabilirken(valorant,csgo(2 değil),minecraft,gta5 vs) birgün kalktığımda eskiden valoda 120 180fps arası veren bilgisayarım feci takılmalarla beraber 80 fps lere düştü bu tüm oyunlarda geçerli oldu ne olduğunu anlayamadım.Oyunlarda görev yöneticisinden işlemci ve ekran kartı performanslarına baktığımda genelde ekran kartı %50 lerde 50 dereceyi geçmeden çalışırken işlemcim %100 de çalışıyor ve hiç uygulama açık değilken bile işlemci %60 kullanımda duruyor.Bilgisayarımda hiç termal macun değiştirmedim sorun ben değl ailem(ne gerek var dediler xdd).Ve normalde 4 çekirdekli olan işlemcim 2 çekirdek diye gözüküyor görev yöneticisinde.Benim tahminim işlemci bozuk yada yarısı yanmış gibi bir şey.Umarım bilen birisi yardımcı olur ona göre tamir edeceğiz.

Ayrıca eski performansından zerresi kalmadı anlamadım gitti bu olay
driverlar güncel mi windows update bak kontrol et herşeyi performansa ayarla eğer yine olmadı pc yi sıfırlamak düzeltebilir belki veyatta rx 550 artık eski ve güçsüz kaldığı içinde olabilir

Dahası  
Reaksiyon skoru
1
İsim
Hüseyin Gökçe
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
driverlar güncel mi windows update bak kontrol et herşeyi performansa ayarla eğer yine olmadı pc yi sıfırlamak düzeltebilir belki veyatta rx 550 artık eski ve güçsüz kaldığı içinde olabilir
Ekran kartı eski fakat isteklerimi karşılıyor bir anda performans düşüklüğünün ekran kartı ile ilgili olduğunu sanmıyorum

Lorx61

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
776
İsim
Kadir
Ekran kartı eski fakat isteklerimi karşılıyor bir anda performans düşüklüğünün ekran kartı ile ilgili olduğunu sanmıyorum
işlemci kötü ozaman dicem de işlemci fena sayılmaz güzel işlemci de oyun oynarken arkada birşeyler açık bırakıyor musun

Dahası  
Reaksiyon skoru
1
İsim
Hüseyin Gökçe
işlemci kötü ozaman dicem de işlemci fena sayılmaz güzel işlemci de oyun oynarken arkada birşeyler açık bırakıyor musun
yok hiçbirşey

bozulma ihtimali varmı varsa nasıl anlarım

Lorx61

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
776
İsim
Kadir
Dahası  
Reaksiyon skoru
1
İsim
Hüseyin Gökçe
depolama alının kaç gb boş yer var
70gb

depolama alının kaç gb boş yer var

ya eğer fazla yorduysan işlemci oc filan yapmışsan veya ikinci else ilk sahibi çok zorlamış olabilir
oc nedir bilmiyorum ama fps arttırmak için herhangi bir yola girişmedim oyun ayarları haricinde

ilk sahibiyim

Dahası  
Reaksiyon skoru
1
İsim
Hüseyin Gökçe
hangi araçta sıkıntı olduğunu bilgisayarcıya götürsem anlarmı net bir şey lazım bana

Lorx61

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
776
İsim
Kadir
70gb

oc nedir bilmiyorum ama fps arttırmak için herhangi bir yola girişmedim oyun ayarları haricinde

ilk sahibiyim
oc işlemciyi daha iyi daha yüksek performans vermesi için yapılan birşeydir bilmiyorsan hiç bulaşma

hangi araçta sıkıntı olduğunu bilgisayarcıya götürsem anlarmı net bir şey lazım bana
bizim dediğimizin bir farklısını der :) işlemci veya ekran kartı değişecek der yada karşim ben sana bir format atim diyerek kazıklayacak

Dahası  
Reaksiyon skoru
1
İsim
Hüseyin Gökçe
ondanda olabilir de 70gb pc için boş yer sayılır bence sen yinede kullanmadığın şeyleri sil driverları güncelle eğer yine olmadı tek sorun ekran kartı
Ekran kartı ise neden eskiden 4 çekirdek gözüken işlemcim 2 çekirdek diye gözüküyor bu Windows ile alakalı bir bug mu

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,010,268
Üyeler
160,056
Son üye
BerkaiKaya
Top Bottom