evet devam edıyor uzantıyı hep oyle acıyor ınternette arastırdım regeditten dosya uzantısını bulup sıldıgınızde eskı halıne gelecek dedıler uzantıyı buldum sıldım ve pc yenıden baslattım ama default olmadı dosyaDosyayı sitesinden tekrar indirdiğinizde aynı sorun devam ediyor mu ?
evet onu yaptım ama dosya default olmadıŞunu yaptınız sanırım.
Başlangıç ekranında regedit yazın ve arama sonuçlarında çıkan regedit.exe dosyasına sağ tıklayarak yönetici olarak çalıştırın.
Kayıt Defteri düzenleyicisi içerisinde HKEY_CLASSES_ROOT\.dat anahtarını bulun ve üzerinde sağ tıklayarak anahtarı silin. HKEY_CURRENT_USER\Software\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Explorer\FileExts\.dat anahtarını bularak sağ tıklayın ve silin.
Bilgisayarınızı yeniden başlatarak durumu kontrol edin.
oyle yaptıgımda dosya default oluyor ama eskı uzantısını tekrar verdıgımde yıne aynı seye gecıyorDenetim masasına gir klasör seçenekleri görünüme gel bilinen dosya türleri için uzantıyı gizledeki tiki kaldır uygula de sonra uygulamanın adını değiştirir gibi uzantısını değiştir
Nasıl yanioyle yaptıgımda dosya default oluyor ama eskı uzantısını tekrar verdıgımde yıne aynı seye gecıyor
uzantısını ad degıstırır gıbı yapınız degıstırınız dedınız ya oyle yaptıgımda dosya default oluyor tekrardan eskı uzantısını verdıgım zaman tekrardan attıgım resımdekı gıbı oluyorNasıl yani
sen uzantısını değiştirirsen o nasıl resimdeki gibi olsun açınca noluyoruzantısını ad degıstırır gıbı yapınız degıstırınız dedınız ya oyle yaptıgımda dosya default oluyor tekrardan eskı uzantısını verdıgım zaman tekrardan attıgım resımdekı gıbı oluyor
valla kardesım o uzantıyı öyle acmaya calısıyor ve hata verıyorsen uzantısını değiştirirsen o nasıl resimdeki gibi olsun açınca noluyor
Ne hatasıvalla kardesım o uzantıyı öyle acmaya calısıyor ve hata verıyor
verdıgım baska bır uzantı ısmı ıle ornegın .sa olarak atsam sonra da bıos upgrade etsem sıkıntı olmaz demıNe hatası