Çözüldü✓ Bir sisteme iki farklı model ram takarsak sorun yaşar mıyız?

alixd

80+
Reaksiyon skoru
140
Arkadaşlar selam, geçen sene HyperX 8GB Fury RGB 3600MHz CL17 DDR4 Single Kit Ram HX436C17FB3A/8 modelini sistemime takmıştım. Sadece tek modül. Şimdi bir 8 gb daha takmak istiyorum fakat fiyatı aşırı uçuk geldi. Aynı sisteme Kingston 8GB Fury Beast 3600mhz CL17 DDR4 Ram (KF436C17BB/8) taksam sorun yaşar mıyım? Tüm özellikleri aynı gibi algıladım. Net bir şey bilmiyorum.

Sorun çıkarırlar aynı ram in 4gb sini almayı dene.

Arkadaşlar selam, geçen sene HyperX 8GB Fury RGB 3600MHz CL17 DDR4 Single Kit Ram HX436C17FB3A/8 modelini sistemime takmıştım. Sadece tek modül. Şimdi bir 8 gb daha takmak istiyorum fakat fiyatı aşırı uçuk geldi. Aynı sisteme Kingston 8GB Fury Beast 3600mhz CL17 DDR4 Ram (KF436C17BB/8) taksam sorun yaşar mıyım? Tüm özellikleri aynı gibi algıladım. Net bir şey bilmiyorum.

Ramler aynı marka olsa bile seri numarası gibi şeyler bile aynı olmalı diye duymuştum dual kit tercih edin diyorlar uyumsuz olunca mavi ekran hatası alabilirsin

Veya direkt 2*8 5600x ile uyumlu çalışacak ram önerisi varsa onu da alabilirim.
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Ramler aynı marka olsa bile seri numarası gibi şeyler bile aynı olmalı diye duymuştum dual kit tercih edin diyorlar uyumsuz olunca mavi ekran hatası alabilirsin
Öyle mi :( tamamdır çok teşekkür ederim :/

Neden sorun çıkarsın kullanabilirsin

Teorik olarak MHz ve Cl değerleri aynı olduğunda problem yaşamamak gerekiyor. Fakat mavi ekrana sebep olan hatalarla karşılaşabiliyorsun zaman zaman. Kesinlikle mavi ekran alacaksın demiyorum. Ama mavi ekrana sebep olabiliyor .

Yeni belleğin tıpkı ilki gibi 3.600 MHz, DDR4 ve CL17 standartlarına sahip olduğu sürece herhangi bir sorun olmadan kullanabilirsin.

Sistemimde 2x8 Kingston HyperX Fury 3200 CL16 (rgb olmayan) RAM vardı. Gittim iki tane aynısının RGB modelinden aldım. 4X8 yaptım. Sorun çıkmadı. Tabi benim aldığım HyperX’ler Kingston marka. Kingston HyperX markasını sattı. Bence sorun çıkmaz diye düşünüyorum.

Neden sorun çıkarsın kullanabilirsin
voltaj farkı vs sorun yaratır diye okudum ama sorun çıkmaz diyen de çok var :/

Teorik olarak MHz ve Cl değerleri aynı olduğunda problem yaşamamak gerekiyor. Fakat mavi ekrana sebep olan hatalarla karşılaşabiliyorsun zaman zaman. Kesinlikle mavi ekran alacaksın demiyorum. Ama mavi ekrana sebep olabiliyor .
yeni bir 2*8 ram almak daha mantıklı geldi şu an o zaman, sorun yaşamaktansa 300 400 tl fazla vericem mecburen

voltaj farkı vs sorun yaratır diye okudum ama sorun çıkmaz diyen de çok var :/

yeni bir 2*8 ram almak daha mantıklı geldi şu an o zaman, sorun yaşamaktansa 300 400 TL fazla vericem mecburen
yok kardeşim sorun çıkarmaz ddr3 de oluyordu genelde ddr4de o sorun yok zaten sistem en düşük rame göre çalıştırıyor bilgisayarı

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,157,733
Üyeler
183,883
Son üye
Mu1Raid1
Geri