Neler Yeni

Bir yilda 20binTL yi,50binTL ye yukseltmek mumkun mu?

aliAli

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
15
İsim
Ali Köken
Ben sizin için diyorum hocam bu size bağlı bir durum psikolojinizi yönetebiliyorsanız soğuk kanlıysanız öğrenme hevesiniz varsa durmayın başlayın ama dediğim gibi kaybedeceğiniz zamanda gelecek tabi ki inşallah kaybetmezsiniz diyeyim ama kaybetmeden öğrenilmiyor deneyimlemeden olmuyor borsada. Kaybettikten sonra bırakacaksanız o yüzden elinizdeki cihazdan olmayın diye dedim. Birde air droplar oluyor onları kovalayın sanırsam eskisi kadar olmuyor ama ben bi ara ordan güzel para yapıyordum haftada 200 300 dolar zaten onlarla yatırım yapıyordum sonraki haftaya üstüne 50 100 dolar koymuş oluyordu falan. İşte sürekli kovalayacaksınız öğreneceksiniz tabi dolandırıcınında çok olduğu bi ortam aman diyim dikkat edin
tamamdır hocam cok sagolun
Mesaj otomatik birleştirildi:

Kendim için söyleyeyim 5500 TL ile borsaya geçen sene eylül ayında girdim. Şu anda 13100 TL toplam varlığım var. Öğrenciyim bu arada. Ve benim için o kadar iyi oldu ki, paramı istediğim gibi harcamama rağmen nerdeyse birikimimi %140 arttırmışım. Eğer doğru yatırımı yaparsanız ve sabırlı olursanız 1 yılda çok rahat dediğiniz yerlere gelir paranız.
sabırlı olarak ogerenerek gidecegim bakalım
sabırlı bi sekilde uzun vadeli islemleri seviyorum daha cok

Ckribrahim

Taç
En İyi Cevap
1
TL olarak baktığında, Türk Lirası yerine ne koyarsan koy zaten 1 yılda 50 bin TL olur o. Bu bir yatırım veya para kazanma değildir. Çünkü paramız zaten değer kaybediyor. Geçen sene 5500 TL başladım 13100 TL oldu demiş bir arkadaş aslında şuan daha çok zararda. Çok basit bir örnek vereyim. Geçen sene 5500 TL ye gidip zeytin yağı çıkartıp kenara koyup bu sene satmaya karar verseydi inan şuan 20k parası olurdu. Aslında zararda böyle baktığın zaman bir kazancı yok çünkü gün geçtikçe TL değer kaybediyor. 1 sene çok uzun TL için ve 20K yı 50k yapmak çok az 1sene için.

Keyfen

80+ Bronze
dostum bu bi kumar düşedebilir çıkadabilir ama TL de durmaktansa 6'Lı uno selpak bile alsan değerlenir yani

Dahası  
Reaksiyon skoru
132
İsim
Mert Kadir
İlgilendiği Kategoriler
Film,Yazılım,Araştırma,Finans
TL olarak baktığında, Türk Lirası yerine ne koyarsan koy zaten 1 yılda 50 bin TL olur o. Bu bir yatırım veya para kazanma değildir. Çünkü paramız zaten değer kaybediyor. Geçen sene 5500 TL başladım 13100 TL oldu demiş bir arkadaş aslında şuan daha çok zararda. Çok basit bir örnek vereyim. Geçen sene 5500 TL ye gidip zeytin yağı çıkartıp kenara koyup bu sene satmaya karar verseydi inan şuan 20k parası olurdu. Aslında zararda böyle baktığın zaman bir kazancı yok çünkü gün geçtikçe TL değer kaybediyor. 1 sene çok uzun TL için ve 20K yı 50k yapmak çok az 1sene için.
Evet hocam çok haklısınız ülkemizde bide böyle bir durum var uzun vadede öyle projelere bakmanız lazım ki daha farklı paralar kazanasınız yoksa zararda oluyorsunuz. Çok iyi bir noktaya değinmişsiniz.

aliAli

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
15
İsim
Ali Köken

Son düzenleme:

Ckribrahim

Taç
En İyi Cevap
1
hocam ondan dolayı telefonumu satmak istiyorum hem eskiyor hem deger kaybediyor onun yerine bi yerlerde durması daha mantıklı geliyor
evet söyledikleriniz cok mantıklı cunku enflasyonla paran eriyor bi yandan
Böyle düşünüyorsan ve risk almak istemiyorsan. Alacağın şeyler belli dostum. Borsada risk var kriptoda risk var.

Dahası  
Reaksiyon skoru
3
İsim
Baran Ergun

aliAli

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
15
İsim
Ali Köken
çok güldürdün beni kanki

borsada paranı iyi şirketlere verirsen uzun süreçte kaybın olmaz bu sene içerisinde borsanın şahlanacağını düşünüyorum sadece paran oldukça alım yapmak önemli tek bir parayı al sat yapmak riskli bir işlem açıkçası
aynı gorusteyim hocam sizle al sat riskli,kumar gibi
buyuk hissler dustukce toplarım anca oyle al sat yaparım

BenRoboTdeğilİm

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
2,326
İsim
BenRoboTdeğilİm
borsa için hangi uygulamaları kullanıyorsunuz acaba önerileriniz nedir hocam

Top Bottom