Neler Yeni

Biraz Garip olacak ama Fikirleriniz benim için çok önemli

hakan32

80+ Silver
En İyi Cevap
1
Dahası  
Reaksiyon skoru
2,502
İsim
Hakanbey
Kırılmış programlar korsan yazılımlar v.s Lisanslar bile olabilir. Geçenlerde cuma namazında hocanın biri bundan bahsetti ben şok oldum. Ve şuanda bir çok şeyden korkmaya başladım. Hocanın dediğine göre Yasal yollardan elde edilmeyen bütün her şey Yazılım v.s Kul hakkına girer dedi şok oldum. Emek hırsızlığı da günahtır. Şuanda açıkçası bütün crackli herşeyi kaldırdım. Bu konuda Herkesin bilgisine ihtiyacım var gerçekten böyle bişey varmı yokmu bir kaç hocaya daha sordum . Hatta Üniversiteden de bilgi almak için sorduğum kişiler oldu. Bazıları şöyle yanıt verdi. Eğer illegal yollardan bir şey alıp bunu ticarete dönüştürürsen günah sayılır ama sadece kendin kullanırsan bişey olmaz diyende oldu. Kafam iyice karıştı lütfen yardımcı olun . :)

PaLaaX

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
2,831
İsim
𝓐𝓭ı 𝓨𝓸𝓴 𝓝𝓪𝓶ı 𝓥𝓪𝓻
Discord
𝑃𝑎𝐿𝑎𝑎𝑋#7322
Kırılmış programlar korsan yazılımlar v.s Lisanslar bile olabilir. Geçenlerde cuma namazında hocanın biri bundan bahsetti ben şok oldum. Ve şuanda bir çok şeyden korkmaya başladım. Hocanın dediğine göre Yasal yollardan elde edilmeyen bütün her şey Yazılım v.s Kul hakkına girer dedi şok oldum. Emek hırsızlığı da günahtır. Şuanda açıkçası bütün crackli herşeyi kaldırdım. Bu konuda Herkesin bilgisine ihtiyacım var gerçekten böyle bişey varmı yokmu bir kaç hocaya daha sordum . Hatta Üniversiteden de bilgi almak için sorduğum kişiler oldu. Bazıları şöyle yanıt verdi. Eğer illegal yollardan bir şey alıp bunu ticarete dönüştürürsen günah sayılır ama sadece kendin kullanırsan bişey olmaz diyende oldu. Kafam iyice karıştı lütfen yardımcı olun . :)
Crack yazılım indirdirirsin:
İlleğal işleğr...

Banxtre

80+ Gold
En İyi Cevap
21
Dahası  
Reaksiyon skoru
18,045
İsim
Batuhan
İlgilendiği Kategoriler
E-Ticaret
Bir kişinin emek verip para karşılığında piyasayı sürdüğü şeyi legal olmadan farklı yollardan kullanmana üreticisi izin verir mi vermez mi sorusunu düşünürseniz sorunun cevabı çıkıyor.

Ek olarak ekleyeyim herkes bir dine ,inanca veya etik yargılara sahip olmuyor ve olmak durumunda da değil onun için bu sorunun cevabı nasıl etik ve inanca sahip olduğunuza göre değişir.

Gloxy

80+ Bronze
Birisinin ayda 30₺ vererek aldığı şeyi sen ücretsiz bir şekilde elde ediceksin. Sorunun cevabı belli aslında.

Jaess

80+ Gold
En İyi Cevap
4
Ben kendim kullanıyorum satış vs yapmıyorum günah olduğunu düşünmüyorum.
Hocam bu maalesef sizin düşünceniz ile olacak bir iş değil. Biraz mantıklı düşününce zaten kul hakkı olduğunu anlayabilirsiniz. Yapıp yapmamak size kalmış. Hocanın dedikleri doğru.

rookie27

80+ Gold
Hocam bu maalesef sizin düşünceniz ile olacak bir iş değil. Biraz mantıklı düşününce zaten kul hakkı olduğunu anlayabilirsiniz. Yapıp yapmamak size kalmış. Hocanın dedikleri doğru.
Hocam haklısınız ama zaten 5 kuruş harçlık alıyorum iyi kötü sistem toplamisim şu zamanda oyun fiyatları cep yakıyor...

Jaess

80+ Gold
En İyi Cevap
4
Hocam haklısınız ama zaten 5 kuruş harçlık alıyorum iyi kötü sistem toplamisim şu zamanda oyun fiyatları cep yakıyor...
Orası da doğru hocam ama ben sadece size doğruyu göstermek istedim. Yapıp yapmamak size kalmış.

Sıpekular

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
2,016
İsim
İbrahim
Satışı kalkmış programlar ve değerini haketmediklerini düşündüklerini korsan indirsen bence sorun olmaz.

hakan32

80+ Silver
En İyi Cevap
1
Dahası  
Reaksiyon skoru
2,502
İsim
Hakanbey
Mantıklı düşünürsem zaten her şey günaha çıkıyor. En basiti Konu biraz farklı olacak ama Çelişkiye düşmemek elde değil. Kuranda vücüdumuza verdiğimiz zararın günah olduğu yazıyor. En büyük zararı sigara içerken veriyoruz. Hatta zarar boyutuna bakarsak Alkölden belki kat kat fazla zararı var ama herkes günah değil diyor mesela :) Yani o kadar çok şey varki Ben müslüman olarak diğer tarafta napıcaz çok merak ediyorum..

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,021,710
Üyeler
161,893
Son üye
poison7
Top Bottom