Neler Yeni

Biraz Garip olacak ama Fikirleriniz benim için çok önemli

Banxtre

80+ Gold
En İyi Cevap
21
Dahası  
Reaksiyon skoru
18,045
İsim
Batuhan
İlgilendiği Kategoriler
E-Ticaret
Mantıklı düşünürsem zaten her şey günaha çıkıyor. En basiti Konu biraz farklı olacak ama Çelişkiye düşmemek elde değil. Kuranda vücüdumuza verdiğimiz zararın günah olduğu yazıyor. En büyük zararı sigara içerken veriyoruz. Hatta zarar boyutuna bakarsak Alkölden belki kat kat fazla zararı var ama herkes günah değil diyor mesela :) Yani o kadar çok şey varki Ben müslüman olarak diğer tarafta napıcaz çok merak ediyorum..
Sigaranın dini olarak günah olmadığını kim söyledi size :)

MeynnZenith

80+ Silver
En İyi Cevap
1
Dahası  
Reaksiyon skoru
2,343
İsim
Belirtmek İstemiyorum
İlgilendiği Kategoriler
Belli bir tane yok
Kırılmış programlar korsan yazılımlar v.s Lisanslar bile olabilir. Geçenlerde cuma namazında hocanın biri bundan bahsetti ben şok oldum. Ve şuanda bir çok şeyden korkmaya başladım. Hocanın dediğine göre Yasal yollardan elde edilmeyen bütün her şey Yazılım v.s Kul hakkına girer dedi şok oldum. Emek hırsızlığı da günahtır. Şuanda açıkçası bütün crackli herşeyi kaldırdım. Bu konuda Herkesin bilgisine ihtiyacım var gerçekten böyle bişey varmı yokmu bir kaç hocaya daha sordum . Hatta Üniversiteden de bilgi almak için sorduğum kişiler oldu. Bazıları şöyle yanıt verdi. Eğer illegal yollardan bir şey alıp bunu ticarete dönüştürürsen günah sayılır ama sadece kendin kullanırsan bişey olmaz diyende oldu. Kafam iyice karıştı lütfen yardımcı olun . :)
Crack oyunlar, yazılımlar zaten kul hakkına giriyor. Düşünsene, şirketler 100 milyonlar harcayıp oyun çıkarıyor, sonra biri çıkıp oyunu internete ücretsiz koyuyor. Şirketin, oyundan kazanacağı para 500 milyonken, bir anda 300 milyon oluyor. Şirkete de yazık, çalışanlara da. Şirkette oyunu yaparken çalışan insanları düşün, ne sıkı şartlarda ve kafa yorgunluğunda yazıyorlar kodları... Sonra emeğiniz, aylarınız bir anda her yerde "Crack" adı altında çıkıyor. Yazık.

Mesela herkesin bağrına bastığı ve "gurur" duyduğu Toprak Koç da bu şekilde oyun-program kırıyor. Ben desteklemiyorum ama nedense herkes, adam çok büyük iş başarmış gibi adamı arşa çıkarıyor. Ya kardeşim, kul hakkına girmek mi dersin, emek hırsızlığı mı dersin... Siz ücretsiz indiriyorsunuz Toprak Koç'un sitesinden ama aslında her indirmede o adam da gelir elde ediyor bir nevi. Site ziyaret ediliyor, link reklamlı link derken, oyunu yapan firmanın oyununu illegal olarak yayımlayıp bir de parasını yiyor...

Banxtre

80+ Gold
En İyi Cevap
21
Dahası  
Reaksiyon skoru
18,045
İsim
Batuhan
İlgilendiği Kategoriler
E-Ticaret
Sigara içen tanıdığım herkes :) Hepsi 5 vakit namazında hatta 1 tanede imam var :D
Pozitif ayrımcılık oluyor bu herhalde :D
İslam dinine inanmayan birine bile sorarsanız vücuda kasti olarak zarar veren maddelerin zararlı ve dinen uygun olmadığını size söyler .
Siz tanıdıklarınıza söyleyin isterseniz bi güncelleme yapsınlar :)

hakan32

80+ Silver
En İyi Cevap
1
Dahası  
Reaksiyon skoru
2,503
İsim
Hakanbey
Pozitif ayrımcılık oluyor bu herhalde :D
İslam dinine inanmayan birine bile sorarsanız vücuda kasti olarak zarar veren maddelerin zararlı ve dinen uygun olmadığını size söyler .
Siz tanıdıklarınıza söyleyin isterseniz bi güncelleme yapsınlar :)
Şimdi vücüda kasti olarak zarar veren deyince yediğimiz abur cuburlardaki palm yağı ve Glikoz şurubu bile geldi aklıma düşün neler var neler :D

Basrii

80+ Bronze
Kırılmış programlar korsan yazılımlar v.s Lisanslar bile olabilir. Geçenlerde cuma namazında hocanın biri bundan bahsetti ben şok oldum. Ve şuanda bir çok şeyden korkmaya başladım. Hocanın dediğine göre Yasal yollardan elde edilmeyen bütün her şey Yazılım v.s Kul hakkına girer dedi şok oldum. Emek hırsızlığı da günahtır. Şuanda açıkçası bütün crackli herşeyi kaldırdım. Bu konuda Herkesin bilgisine ihtiyacım var gerçekten böyle bişey varmı yokmu bir kaç hocaya daha sordum . Hatta Üniversiteden de bilgi almak için sorduğum kişiler oldu. Bazıları şöyle yanıt verdi. Eğer illegal yollardan bir şey alıp bunu ticarete dönüştürürsen günah sayılır ama sadece kendin kullanırsan bişey olmaz diyende oldu. Kafam iyice karıştı lütfen yardımcı olun . :)
istisnalar kaideyi bozmaz. Ama birinin 30 lira verip sahip olduğunu, sen ücretsiz sahip olursan (crackli) bu bence büyük bir günah değil ama bana kalırsa doğru da değil. Çünki bir oyunu yapmak için çok para harcanıyor ve bu harcanan parayı oyunu satarken amorti etmesi gerekiyor yapımcının. Yani kısaca bu şu lafa çıkıyor bence. "Emekçinin hakkını verin." Demiş büyüklerimiz. Yani anlayabildiysen ne mutlu bana...

Arda22

80+ Gold
Dahası  
Reaksiyon skoru
13,952
İsim
Arda
İlgilendiği Kategoriler
Hazır Sistem Konularına etiketlerseniz sevinirim :)
Steam
Lionn!
Discord
Mostafa Mohamed 9932
Birinin parayla aşdığı şeye bedava erişiyorsunuz.

Hocam emek verilmiş bir şey parayla satılırken sen bedava oynuyorsan kul hakkına girersin. Ama paran yoksa da kullan yani bi windows olmuş 1300 lira. Ben crack kullanmıyorum ama kullanınca da param olduğunda alıyorum.

J.Sparrow

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,446
İsim
Emir Bayram
Torrentden gta5 indirmek caiz midir?

Dahası  
Reaksiyon skoru
3,931
İsim
Sir Alex Ferguson
İlgilendiği Kategoriler
Konsol, Eğitim, Yazılım-Kodlama
Hocam şimdi ne kullandığınızda bağlı eğer 500 TL'lik bir oyunda tartışılabilir ama gidip de 50 TL'lik oyunu crack indirirseniz sıkıntı var.

EmreTRk

80+ Bronze
Aslında gerçekten insanların emeğini ve hakkını yiyoruz crack kullanarak. Kullanandan ziyade kıran zaten büyük vebal altında kalıyor ancak kullanan için de olabildiğince uzak durmak gerektiği düşünesindeyim.

Keşke girdiğimiz tek vebal crackli program kullanmak olsa.

eyupefe3

80+ Gold
Dahası  
Reaksiyon skoru
3,879
İsim
eyup efe
İlgilendiği Kategoriler
Ekran Kartları - İşlemci
torrentten oyun indirirsin :
3nbbj4.png

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç