Birçok firmanın daha fazla kâr isteği.

Mert555

Cezalı
80+ Bronze
Reaksiyon skoru
431
Merhabalar. Bu konu hakkında yazılacak o kadar çok şey var ki aslında. Biliyorsunuz ki dün itopyada sözde ekran kartı fiyatına ayın sistemi çıktı. Burak Şolt arkadaşımızın verdiği bilgiye göre piyasa fiyatı 5-6k daha ucuz olacakmış. Sistem çıktı insanlar stoklara gerçekten saldırdı mı anlayamadım. Burada tüh alamadımlar nasıl kaçırdımlar 20 saniyede stok mu biter diyenler. Firmalar ciddi bir algı peşinde diye düşünüyorum. Neden algı yapar firmalar? Ne saçmalıyor bu? Diyecek arkadaşlarımızın sesini kulağımda hissediyorum. Bu kişilerin firmalarla olan bağlantısı - mining yapıp yapmadıklarından tut birçok şey incelenirse zaten bu fiyatların yükselmesi bu kişilerin işine geleceği net şekilde görülebilir. Bunun dışında forumda geçen gün 15k fiyat bandında 1650’li hazır sistem alacak kişi, “nasıl sizce yarın almayı düşünüyorum” diye konu açması piyasada bu fiyat bandında indirimsiz 3060’lı sistemler satılırken en kötü 2060’lar 6600’ler 1660s’ler satılıyor. Şahsen samimiyetlerine vs inanmıyorum ben. Bu kardeşlerimizin de konuları iyi niyetle açtığını düşünmüyorum ben. (Benim düşüncemdir - Bilgi değildir.)
Neyse dün çıkan 12.000₺’lik “ekran kartı fiyatına” sözde ayın en iyi sistemini dün akşam Burak Şolt arkadaşımızla konuştuğumda piyasa fiyatı 5-6k daha yüksek olduğunu, inanılmaz bir sistem olduğunu vs vs. söyledi. Bende bu sözde ayın inanılmaz sistemini “ekran kartı fiyatına” verdikleri stokların 30 saniyede tükenen bu sistemi tek tek toplamak istedim.

https://www.sinerji.gen.tr/msi-rade...--b450m-a-pro-max-m2-am4-matx-anakart-p-41999 “”””9200₺”””” (Ekran Kartı - Anakart)

İtopyada sabah itibariyle indirimi sonlanan ama 2 gündür 3500₺ fiyatından satılan r5 5600x’i ekledim. i5 11400 biliyorsunuz ki r5 5600x karşısında eziliyor.

“””3500₺”””” (İşlemci)

İşlemci’ye istersek i5 11400f’ide koyabiliriz. Bu da bize incehesap’ın geçen günkü gaming gecesi indirimiyle 2100₺’ye gelmiş oluyor. (İşlemci) “”””2100₺“”””

Yaptıkları işlemci ile eklediğimde 11.300₺ gibi bir fiyat gelmiş oluyor karşımıza.

Sistemde kullanılan SSD bugün indirimde olmasa da itopya’da yine 400₺‘den satılmıştı 1 gün boyunca.

11.700₺ olmuş oldu. Güzel bir Kasa+psu’yu indirimlerle 1000₺’ye alınabileceğini düşünüyorum. 12.700₺ olmuş oldu. Koydukları ram’in aynısı itopya’da 2 gün boyunca 600₺ fiyatla satılmıştı bildiğiniz üzere. 13.300₺ fiyat çıkmış oluyor. ve sözde ekran kartı fiyatına sattıkları 12.000₺’lik sistemi bugün tek tek toplayarak bile 13.300₺’ye alabiliyorsunuz. Ayın sistemine bak sen. Firmaların bu yaptıkları indirim sizin benim başkasının hayrına değil arkadsşlar. Satamıyorlar mallarını. Malını normal fiyatta satabilen adam neden indirim yapar sizce? ve tabii ki 20 saniyede stokların bittiği alamayan kişilerin tüh dediği, ağladığı ayın sistemi hakkında ne düşünüyorsunuz?

Son düzenleme:
Ekran kartını Amazon Japonya'dan alırsan dahada ucuza gelir.

evet ve dediğin indirimlerin artık olmadığını ve PSU/ram fiyatlarından falan da haberdar olmadığını varsayarsak 15 bin liraya yakın fiyat çıkıyor. Dediklerine katiyen katılmıyorum.
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

evet ve dediğin indirimlerin artık olmadığını ve PSU/ram fiyatlarından falan da haberdar olmadığını varsayarsak 15 bin liraya yakın fiyat çıkıyor. Dediklerine katiyen katılmıyorum.
Tabi bütün milletin muzdarip olduğu dalgalı ekonomi ve kuru da hesaba katarsak itopya bu konuda en iyilerden sayılır.

Konuyu açan arkadaşa katılıyorum. Sizin dediğiniz kasa psu fiyatlarıda şişirilmiş fiyatlar. Aylarca 2000-2500 fiyattan satılan NZXT h510 elite kasanın 900TL ye düştüğünüde gördük. 900TL yede para kazanan firmaların 2500 fiyat koyarak piyasayı ne kadar şişirdiğine siz karar verin.

Tabi bütün milletin muzdarip olduğu dalgalı ekonomi ve kuru da hesaba katarsak itopya bu konuda en iyilerden sayılır.
Hepsinden haberdarım. Koydukları kasayı indirimle 500₺’ye net bir şekilde alınabilir. 500₺’ye de iyi bir psu net şekilde bulunur. Ram fiyatına gelirsek geçen günkü indirimden koydukları fiyatı söyledim zaten.

Dediklerinde haklı bile olsan tek tek indirim kovalayıp, sistemi kendin toplayıp uğraşman gerekiyor üste bir de 1.5-2k pahalıya çıkıyorsun işin içinden. adamlar sana tek parti halinde toplayıp evine yolluyor daha ucuzu u. He daha iyi indirimler oldu mu oldu? Son zamanlarda bu 10 saniyede bitme durumuda işin içinde başka durumlar olabileceğini gösteriyor. Artık yayınlanmadan önce link alanlar mı dersin bilemem

Konuyu açan arkadaşa katılıyorum. Sizin dediğiniz kasa psu fiyatlarıda şişirilmiş fiyatlar. Aylarca 2000-2500 fiyattan satılan NZXT h510 elite kasanın 900TL ye düştüğünüde gördük. 900TL yede para kazanan firmaların 2500 fiyat koyarak piyasayı ne kadar şişirdiğine siz karar verin.
Asıl sıkıntı da bu işte. 900₺ iken bile iyi kâr eden firma çok daha fazla kâr ederek 2500₺’ye koyuyor. Ben bu ürünleri kimsenin aldığına inanmıyorum bu fiyatlara. Satamayınca da düşürüyor tabii ki. O fiyatlara insanları alıştırdığı için olması gereken fiyatı indirim olarak yedirtiyor insanlara.

Dediklerinde haklı bile olsan tek tek indirim kovalayıp, sistemi kendin toplayıp uğraşman gerekiyor üste bir de 1.5-2k pahalıya çıkıyorsun işin içinden. adamlar sana tek parti halinde toplayıp evine yolluyor daha ucuzu u. He daha iyi indirimler oldu mu oldu? Son zamanlarda bu 10 saniyede bitme durumuda işin içinde başka durumlar olabileceğini gösteriyor. Artık yayınlanmadan önce link alanlar mı dersin bilemem
10 saniyede bitme durumuna da geleyim. Aslında stoklar saat 18’de açılıyor ama bazı kişilere akraba olabilir firmada çalışan olabilir bu kişilere link net bir şekilde önceden verildiği için. Sen ben girene kadar onlar 10 sn önde oldukları için alıyorlar ki ama ben bu sistemin 1 dakikada bitmesini anlayamadım. Çünkü fp falan olduğu yok.

Asıl sıkıntı da bu işte. 900₺ iken bile iyi kâr eden firma çok daha fazla kâr ederek 2500₺’ye koyuyor. Ben bu ürünleri kimsenin aldığına inanmıyorum bu fiyatlara. Satamayınca da düşürüyor tabii ki. O fiyatlara insanları alıştırdığı için olması gereken fiyatı indirim olarak yedirtiyor insanlara.
Bu konuda haklısın evet. Olması gerekeni pahalı gösterip indirim yapıyorlar

Sen şu an piyasada en sık ve en iyi indirimleri yapan firmayı kötülüyorsun, kötülenecek birileri varsa şu an piyaysa üzerinde cirit atıyorlar. Ama bak sakın yanlış anlama beni kesinlikle ucuza satıyorlar uyguna satıyorlar demiyorum hala daha çok pahalı ama itopya bu konuda suçlanabilecek en son firmalardan birisi; Sen türkiyede firma olsan böyle saçma piayasa dalgalanmalarında nasıl fiyatı sabit ve ucuz tutabilirsin?
1642329652101.png

Ekler

• resim_2022-01-16_134045.png
    resim_2022-01-16_134045.png
    50.7 KB · Hit: 41

10 saniyede bitme durumuna da geleyim. Aslında stoklar saat 18’de açılıyor ama bazı kişilere akraba olabilir firmada çalışan olabilir bu kişilere link net bir şekilde önceden verildiği için. Sen ben girene kadar onlar 10 sn önde oldukları için alıyorlar ki ama ben bu sistemin 1 dakikada bitmesini anlayamadım. Çünkü fp falan olduğu yok.
Forumda çok rağbet yoktu bu sisteme evet

Sen şu an piyasada en sık ve en iyi indirimleri yapan firmayı kötülüyorsun, kötülenecek birileri varsa şu an piyaysa üzerinde cirit atıyorlar. Ama bak sakın yanlış anlama beni kesinlikle ucuza satıyorlar uyguna satıyorlar demiyorum hala daha çok pahalı ama itopya bu konuda suçlanabilecek en son firmalardan birisi; Sen türkiyede firma olsan böyle saçma piayasa dalgalanmalarında nasıl fiyatı sabit ve ucuz tutabilirsin?
Alıntıyı görüntüle
Mertin söylediği teoriyi doğru varsayarsak piyasadaki diğer tüm firmaların taş yemesi lazım şuan. Hepsinin fiyatları yüksek indirimde yok

Alıntıyı görüntüle
Katılıyorum. Ben bütün firmaları kastettim en azı bence de itopyadır. Ama dün yaptıkları ayın en iyi sistemi bence faciaydı. Diğer ürünlerdeki fiyatlandırma konusunda katılıyorum.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,159,462
Üyeler
184,164
Son üye
OmerOzturk
Geri