Yardım Birçok Monitörde Ölü Ve Sıkışmış Pikseller

Canxz

80+ Bronze
Reaksiyon skoru
197
Size akıl danışmak istedim çok garip bir durumun içersindeyim, fikirlerinizi bekliyorum.
3yıl önce sitem toplamıştım fakat Bu zamana kadar ona yakın monitör değiştirdim her birinde ölü piksel ve sıkışmış pikseller vardı son zamanlarda bunun ekran kartı ile ilgili olabileceğini düşünüyorum
Asus Vg27aq1a modelinden 3 monitör, Msi Mag274qrfw den 3 Monitör en son ise Philips Evnia 27M2N3501PA/00 modelinden 4 monitörde de sıkışmış ve ölü pikseller vardı. philips’in Son 2 monitörü referans alırsak ölü piksel yoktu fakat sadece siyah ekranda birsürü sıkışmış piksel görüyordum ama ölü pikselin 4de 1i kadar küçükler ve ölü piksele oranla bayağı zor görünüyordu. sorunun ekran kartında olup olmadığını nasıl anlayabilirim bilmiyorum. 3 yıldır aldığım sistemde gönül rahatlığıyla bir oyun bile oynayamadım televizyonu monitör olarak kullanarak geçti hep. yeniden sipariş vereceğim monitörde de ölü piksel felan cıkarsa artık değişime yollamaktansa kullanmayı düşünüyorum çünkü mentalimi gerekten çökertti. piksel testini açıp ekranın dibine girmediğim sürece asla gözüme çarpmayan şeylerden dolayı bilgisayarımı kullanamadım…(son iki monitördeki sıkışmış piksellerin fotoğraflarını bırakıyorum)

Ekler

• IMG_2302.webp
    IMG_2302.webp
    13.2 KB · Hit: 33
  • IMG_2301.webp
    IMG_2301.webp
    155.9 KB · Hit: 34
Çok fazla kafaya takmamak lazım. Mesela oled monitörümde de panelden kaynaklı olsa gerek çünkü bir sürü böyle yorum okudum üst kısımda yeşil bir çizgi ve alt kısımda mor bir çizgi var. Beyaz ekran açıp gözlerimi ekranın dibine getirmezsem görmüyorum. Bunun özel olarak arastırmasını yapmadım fakat böyle yorumlar okudum. Yüksek ihtimal panel yapısı ile alakalıdır. Sonuç olarak direkt dört dörtlük bir şey degil. Buna da kafayı takıp rahatsız olmak mümkün. Hiç bir şey mükemmel degildir. Başka bir örnek vermek gerekirse oledler de ekrana dibinden baktıgn da siyah bir şey açtıgında ince dikey çizgiler gözüküyor. Tüm oledlerde bu durum var. Yine özel olarak arastırmadıgım ama denk geldigim bir durum. Zerre de umurumda degil. Ekranın ortasında belirgin bir ölü piksel vs durumu yoksa asıl dikkat etmen gereken ışık sızması, çünkü görüntüye etkisi var.

Ayrıca ekranı iyice temizlediginden emin ol. Oledler den üçüncü bir örnek vereyim, glossy oledleri temizlemek cok zor. Hepsinin ekranı berbat oluyor. Dikkat ettigin zaman rahatsız eder ama normal kullanımda sorun olmaz.

Çok fazla kafaya takmamak lazım. Mesela oled monitörümde de panelden kaynaklı olsa gerek çünkü bir sürü böyle yorum okudum üst kısımda yeşil bir çizgi ve alt kısımda mor bir çizgi var. Beyaz ekran açıp gözlerimi ekranın dibine getirmezsem görmüyorum. Bunun özel olarak arastırmasını yapmadım fakat böyle yorumlar okudum. Yüksek ihtimal panel yapısı ile alakalıdır. Sonuç olarak direkt dört dörtlük bir şey degil. Buna da kafayı takıp rahatsız olmak mümkün. Hiç bir şey mükemmel degildir. Başka bir örnek vermek gerekirse oledler de ekrana dibinden baktıgn da siyah bir şey açtıgında ince dikey çizgiler gözüküyor. Tüm oledlerde bu durum var. Yine özel olarak arastırmadıgım ama denk geldigim bir durum. Zerre de umurumda degil. Ekranın ortasında belirgin bir ölü piksel vs durumu yoksa asıl dikkat etmen gereken ışık sızması, çünkü görüntüye etkisi var.

Ayrıca ekranı iyice temizlediginden emin ol. Oledler den üçüncü bir örnek vereyim, glossy oledleri temizlemek cok zor. Hepsinin ekranı berbat oluyor. Dikkat ettigin zaman rahatsız eder ama normal kullanımda sorun olmaz.
evet dediğin gibi dibine girmediğim sürece asla farketmiyorum. değişime yollamadan birkaç gün kullanırken bile unuttuğum oluyor. bu sefer alıp kafaya takmadan kullanacağım dediğin gibi ışık sızması cok olmadığı sürece

Geri