Birisi Bütün Hesaplarıma Giriyor.

Progerom

80+
Reaksiyon skoru
0
Merhaba, 1-2 hafta önce instagram hesabımın (benim haberim olmadan) +18 hesapları takip ettiğini gördüm. Duruma çok anlam veremedim ve bütün takipleri sildim. Aynı hafta buna benzer discord, reddit, hatta whatsapp gibi birçok kişisel hesabımda -kendi yapmadığımdan emin olduğum- şeylerin yürüdüğünü (virüslü linkler gönderme vs.) ve şüpheli giriş vs. benzeri e-postalar aldığımı fark ettim. Arkadaşımla bu konuyu biraz tartıştıktan sonra türkçe bir siteden virüslü bir dosya indirdiğime kanaat getirdik. Bilgisayarımı sıfırladım ve çoğu şifremi değiştirdim. Ama bugün bile bazı hesaplarıma girilmeye çalışıldığı hatta girildiği hakkında bildirim alıyorum. Lütfen yardım edin, Teşekkürler. (NOT: DOĞRU FORUM OLMADIĞIMI BİLİYORUM. BÖYLE BİR SORUNUN NEREYE YAZILACAĞINDAN EMİN OLAMADIM)

Gusul aldır telefonu sıfırla her şeyini sıfırla bilgisayar vs sonra oturup tek tek şifre değiştir

Arkadaşlar bu yorum ufak bi' bilgilendirme olarak geçsin umarım yardımcı olur sizin de başınıza böyle şeyler gelmemesi için uygulayın.
1- Kesinlikle Password Generator kullanmalısınız.
1.1- password generator'u internetten kullanmak istemiyorsanız chat gpt'ye direk kod yazamasını isterseniz eğer size çok kısa süre içerisinde local'de barındırabileceğiniz ve sadece size özel şifreler için kod yazabilir.
1.2- chat gpt'ye kod yazmasını isterken ondan şifrenin içerisine anahtar kelime de yerleştirmesini isteyebilirsiniz, mesela ben "fare" koymasını istedim her şifre oluşturduğumda "fare" kelimesini şifrenin arasına yerleştiriyor bu da beni bi tık tatmin ediyor açıkçası

Screenshot_12.png
örnekte gördüğünüz gibi şifrenin rastgele bir yerine benim nicki koyuyor ve oldukça kuvvetli olması tamen sizin elinizde kaç karakter olacağını yazıyyorsunuz.
2. - Password Manager Kullanın
Password manager için bir çok alternatif var fakat ben f/p açısından karspersky virüs koruma aldım onun içerisinde var ve oldukça kullanışlı.
2.1 Bilgisayarınızı virüslerden koruyabiliyorsunuz Windows defender'dan daha iyi
2.2 Tüm şifrelerinizi güvenlikle orada kaydedebiliyorsunuz ve pc, mobil uyumu var senkron çalışıyor.
2.3 İstediğiniz vpn sunucusunu size sunuyor.
bu konuda gerçekten çok fazlasıyla öneriyorum.

Screenshot_13.png
şifreleriniz burada yedekleniyor istediğiniz zaman kolaylıkla değiştirebiliyorsunuz.
Screenshot_14.png
kendi parola oluşturucusu bu şekilde.

Herkese iyi forumlar dilerim umarım etkili olmuştur.

Geri