Neler Yeni

Bisiklet vites sıkıntısı

eyupefe3

80+ Gold
Dahası  
Reaksiyon skoru
3,886
İsim
eyup efe
İlgilendiği Kategoriler
Ekran Kartları - İşlemci
Arkadaşlar öncelikle selam,bianchi aspid 24 bisikletim var pek sağlam değil gidonda hafif paslar var soldaki 1-2-3 yazan vites yerinin kablosu paslı vs vs,sorunları var.Şimdi ben sağdaki 7'ye kadar olan yeri 2 kere arttırınca zincir sadece 1 vites üste geçiyor yani max 6.vites görebiliyorum çok nadir 7ye geçtiği oluyor geçtiği zaman hiç ellemiyorum.Bunu nasıl düzeltebilirim ? Bisikletçi kaç tl masraf çıkartır bilgilendirirseniz sevinirim.
@Mert Özkaya

Emre123a

80+ Gold
En İyi Cevap
3
Dahası  
Reaksiyon skoru
10,318
İsim
Emre
ayarlayacak sadece çok tutmaz

VorTex12

80+ Silver
En İyi Cevap
1
Bu gibi sorunlar genelde vites ayarı yapılınca düzelir. Ancak eskiyse zincirin veya dişlinin de değişmesi gerekebilir

eyupefe3

80+ Gold
Dahası  
Reaksiyon skoru
3,886
İsim
eyup efe
İlgilendiği Kategoriler
Ekran Kartları - İşlemci
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Bu gibi sorunlar genelde vites ayarı yapılınca düzelir. Ancak eskiyse zincirin veya dişlinin de değişmesi gerekebilir
2 yıllık bisiklet üstüne baya 3kg falan ayran dökülmüştü cahillikten silmedim ayranı 1 yıl durduktan sonra deterjanla falan tüm bisikleti yıkayıp (zincirler falan paslıydı çok değildi üstünü kaplamış sade) kaliteli araba yağıyla yağladım dişlilerde sorun gözükmüyor.
Mesaj otomatik birleştirildi:

ayarlayacak sadece çok tutmaz
Hocam burdaki bisikletçiler pek iyi değil babamın bisikletçi arkadaşı var oda uzak sizce ne kadar tutar ? Normal fiyatı bide pahalı yaparsa olarak yazarsanız sevinirim.

rookie27

80+ Gold
2 yıllık bisiklet üstüne baya 3kg falan ayran dökülmüştü cahillikten silmedim ayranı 1 yıl durduktan sonra deterjanla falan tüm bisikleti yıkayıp (zincirler falan paslıydı çok değildi üstünü kaplamış sade) kaliteli araba yağıyla yağladım dişlilerde sorun gözükmüyor.
Mesaj otomatik birleştirildi:

Hocam burdaki bisikletçiler pek iyi değil babamın bisikletçi arkadaşı var oda uzak sizce ne kadar tutar ? Normal fiyatı bide pahalı yaparsa olarak yazarsanız sevinirim.
Altı üstü ayar yapacak en kötü kabloları değiştirir 40 TL den fazla germek gerçi o da çok

RaZeBoSs

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
100
İsim
Ali Efe
Arkadaşlar öncelikle selam,bianchi aspid 24 bisikletim var pek sağlam değil gidonda hafif paslar var soldaki 1-2-3 yazan vites yerinin kablosu paslı vs vs,sorunları var.Şimdi ben sağdaki 7'ye kadar olan yeri 2 kere arttırınca zincir sadece 1 vites üste geçiyor yani max 6.vites görebiliyorum çok nadir 7ye geçtiği oluyor geçtiği zaman hiç ellemiyorum.Bunu nasıl düzeltebilirim ? Bisikletçi kaç TL masraf çıkartır bilgilendirirseniz sevinirim.
@Mert Özkaya
Bende de benzer bir sorun var vites 1 ileriden geliyor yani vites 2 deyse zincir 3te benimde 7ye çok nadiren geliyor ama ben artık alıştığım için yaptırmayı düşünmüyorum tabi seni rahatsız ediyor olabilir ve fiyat konusunda çok tutacağını sanmıyorum

eyupefe3

80+ Gold
Dahası  
Reaksiyon skoru
3,886
İsim
eyup efe
İlgilendiği Kategoriler
Ekran Kartları - İşlemci
Bende de benzer bir sorun var vites 1 ileriden geliyor yani vites 2 deyse zincir 3te benimde 7ye çok nadiren geliyor ama ben artık alıştığım için yaptırmayı düşünmüyorum tabi seni rahatsız ediyor olabilir ve fiyat konusunda çok tutacağını sanmıyorum
Hocam ben genel olarak 20-25km hızlara çıktığım için sıkıntı ediyor 6da kalınca basıyorum gitmiyor tekere kalkıcam onada gelmiyor boşa pedal çeviriyorum sürekli.

Emirhandkee

80+ Titanium
En İyi Cevap
45
Arkadaşlar öncelikle selam,bianchi aspid 24 bisikletim var pek sağlam değil gidonda hafif paslar var soldaki 1-2-3 yazan vites yerinin kablosu paslı vs vs,sorunları var.Şimdi ben sağdaki 7'ye kadar olan yeri 2 kere arttırınca zincir sadece 1 vites üste geçiyor yani max 6.vites görebiliyorum çok nadir 7ye geçtiği oluyor geçtiği zaman hiç ellemiyorum.Bunu nasıl düzeltebilirim ? Bisikletçi kaç TL masraf çıkartır bilgilendirirseniz sevinirim.
@Mert Özkaya
Bisikletciye gidin vites tilini değiştirir ve ufak bi vites ayarı yapar sorun düzelir. 30 TL'den fazla istemez.

eyupefe3

80+ Gold
Dahası  
Reaksiyon skoru
3,886
İsim
eyup efe
İlgilendiği Kategoriler
Ekran Kartları - İşlemci
Bisikletciye gidin vites tilini değiştirir ve ufak bi vites ayarı yapar sorun düzelir. 30 TL'den fazla istemez.
Hocam sağdaki telde sorun yok soldaki 1-2-3 kısmı bisikletçi paslanmış değişim ister dedi 50 TL mi ne demişti internette baktım 15 tl falan 10mt'si bırak hocam dedim.

htc.husnu

80+ Bronze
En İyi Cevap
2
Dahası  
Reaksiyon skoru
644
İsim
Hüsnü Turan ÇETİN
Instagram
@htc.husnu
@Mert Özkaya
Eğer bisiklet aktardığın yani vites için attırdığın kolun içindeki dişlide arıza yoksa vites ayarı ile alakalıdır. oda 5 - 10 tl masraf tutar

eyupefe3

80+ Gold
Dahası  
Reaksiyon skoru
3,886
İsim
eyup efe
İlgilendiği Kategoriler
Ekran Kartları - İşlemci
Eğer bisiklet aktardığın yani vites için attırdığın kolun içindeki dişlide arıza yoksa vites ayarı ile alakalıdır. oda 5 - 10 TL masraf tutar
Hocam artık ne sıkıntısı var bilmiyorum salı günü bi bisikletçiye sorucam neresi bozuk diye konuyu yükseltirim o zaman.

VorleN

80+ Silver
@Mert Özkaya
Bende de vardı böyle bir sorun vitesi 2'ye atıyordum arkada zincirden sayında 5-6 falan oluyordu.

htc.husnu

80+ Bronze
En İyi Cevap
2
Dahası  
Reaksiyon skoru
644
İsim
Hüsnü Turan ÇETİN
Instagram
@htc.husnu
Hocam artık ne sıkıntısı var bilmiyorum salı günü bi bisikletçiye sorucam neresi bozuk diye konuyu yükseltirim o zaman.
vites atmak için kullandığınız vites kolunu bir kere çevirince yada itince içindeki dişli dönüyor değil mi yani boşa dönmüyor. Elinize bir direnç geliyor

Top Bottom