Neler Yeni

Bitcoin ve kripto paralar için tavsiyeler?

Dahası  
Reaksiyon skoru
25
İsim
Yunus Emre Canpolat
İlgilendiği Kategoriler
Ekonomi / Finans
Dostum teknik analizin her zaman piyasadaki fiyat hareketleri ile uyuşmaması çok normaldir, insan psikolojisi her şeyin önündedir. Diğer arkadaşlarında dediği gibi Elon Musk' ın yaptığı paylaşımlarla manüpile olabilen bir piyasa fazlasıyla risk barındırır. Bunu biliyor isen teknik analizden önce kripto paraların teknolojilerini anlaman gerekli, sonuçta neyi analiz edeceğini ve neye yatırım yaptığını bilmelisin. Kripto Paraların resmi sitelerinde bulunun whitepaperları okuyarak projeleri öğrenebilirsin. Bunun haricinde tabi ki haberleri takip etmek çok önemli, olası bir gelişme tüm analizi alt üst edebilir. Teknik analiz kısmına gelecek olursam, analizlerin çalışma sebebi insanlardır. Kimsenin analiz yapmadığı "dogecoin" gibi kripto paralarda birçok zaman analiz çalışmaz. Bitcoin, Solana, Ether, Polkadot... gibi iyi bir projesi, ekibi ve misyonu olan kripto paralarda genellikle yapacağın analizler çalışır. Bu kısma en temelden girecek olursak;
Grafik çeşitlerini öğrenerek (Mum, heikin ashi...) başlayabilirsin. Ardından destek-direnç, trend, fibonacci düzeltme seviyelerini öğrenmen olan biteni temel düzeyde anlamını sağlar. Harmonik Formasyonlar, Elliot dalga prensibi ile yaptığın analizi bir üst seviyeye çıkarırsın. Gelelim bu işin en zor kısmına. Psikoloji. Dışarıdan "panik satışı yapma", "Fomoya (fırsat kaçırma korkusu diyebiliriz) kapılma" demek her ne kadar kolay gibi gözüksede bunlar fazlasıyla önem teşkil eder. Yatırım her zaman risk barındırır ve hiçbir zaman kazanma garantin olmayacak. Bunları göz önünde bulundurmanın senin için iyi olacağını düşünüyorum. Bol kazançlar :)

Natsu

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
350
İsim
Emrullah Baykan
Kripto para borsaları çocuk oyuncağına döndü. Anlamsız bir hızla yükseldi ve çok fazla talep gördü. İleriye yönelik bir planınız varsa olmasın. Uzak durmanızı tavsiye ediyorum.

silinenuye785438

80+ Titanium
En İyi Cevap
1
NOT: Tavsiyeden kastım şu eğitim setini alabilirsin vb şeyler. Merhaba Kripto para serüvenine 2 gün önce atıldım ve 1000 TL gibi bir bütçem var, tavsiye verebilirisiniz Coin mühendisi gibi kanalları takip ediyorum ama yeni başladığım için sizden de tavsiye alayım dedim?

Tavsiye veren arkadaşlara şimdiden çok teşekkür ederim ❤️
Panik satış yapma. Bunu gerçekten çok yaptım ilk zamanlar. Örneğin 20 birime aldığın bir coin 25 birime çıkarsa ve düşmeye başlarsa biraz kar ettim zaten 22 birime düşmüş satayım deme.

Tabi bu aldığın coine ve duruma göre değişir belki 22 birimden 15 birime düşer zarar edersin ama ben ne zaman 22 birimde satma işlemine benzer işler yapsam hep zarar ettim. 22 birim diye sattığım coinler 30-40-50-100 gibi astronomik rakamlara ulaştılar ve ben oturup izledim.

Sadece deneyimlerimi anlattım, yatırım tavsiyesi değildir onu belirteyim tekrardan.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,046,804
Üyeler
166,084
Son üye
eternal_snow
Top Bottom