Neler Yeni

Bitmeyen Kilitlenme Sorunu

Dahası  
Reaksiyon skoru
4
İsim
Hakan YAZICI
Arkadaşlar bilgisayarım sürekli kilitleniyor ve ben kapatana kadarda devam ediyor. Bilgisayarın tüm testlerini yaptım memtest86'da dahil hiçbir yerde hata yok .Hatta memtest86 testini uygularken bile kilitlendi yani.Ne yapacağımı gerçekten bilemiyorum yardımlarınız bekliyorum.

MSI GP73 LEOPARD 8ND
WİN 11 SL
İ7-8750H
16 GB RAM DDR4 2666 Mhz
GTX 1050TI
MSI M480 M2 1TB

Son düzenleme:

Amanita

80+ Gold
En İyi Cevap
3
SSD testi dedigin Crystaldismark gibi sadece hiz olcen testlerse onlar bir hata olup olmadigini bilmez. Sadece vaad edilen hizlari veriyor mu vermiyor mu onu test eder. MSI sitesinden ssd programini indirip SMART verilerine bakin. Bir hata veya sorun varsa orada gorunur.
Mesaj otomatik birleştirildi:

Buradan indirin MSI center ve SSD bolumunu biraz karistirin belki firmware update felan vardir.
Mesaj otomatik birleştirildi:

Bilgisayarda yapılan ssd testleri %100 gerçeği yansıtıyor mu acaba?
Testlerde bahsedilen %100 saglik durumu SSDde bir problem var mi yok mu hic alakasi yok. O sadece TBW yani toplam yazma garantisinden ne kadar kaldigini gosteriyor. Yani saglik %0 gorunse de hic problemsiz calisabilir SSD ya da %100 saglikli gorunup SSD bozuk olabilir. Sizin SSD icin de 700 terabayt veri yazma garantisi var. 700 terabayt veri yazdiginiz zaman oradaki saglik %0 sifir gorunecek. 5 yil ya da 700 terabayt veri once hangisi biterse urunun garantisi de ona gore bitecek.

Son düzenleme:
Dahası  
Reaksiyon skoru
4
İsim
Hakan YAZICI
Bu Programı da kullandım Microsoft Storeda var sanırsam herhangi bir hata almadım.
CrystalDiskInfo Bu programla test ettim en ufak bir hata bile cıkmadı işimdi bu sddye saglıklı diyebilir miyim ?

Amanita

80+ Gold
En İyi Cevap
3
SMART priorty bölümü var ve önceliği ayarlıyor sadece ?
SMART verilerini okuyacak özellik koymadılarsa yapacak bir şey yok. MSI kullanmadığım için bilmiyorum.
Crystaldiskinfo altta yazan verilere bakacaksınız o zaman. Kırmızı uyarı felan vermiyorsa sorun yoktur.
1658843315962.png

Dahası  
Reaksiyon skoru
4
İsim
Hakan YAZICI
Dedimya zaten baktım diye problem gözükmüyor fakat benim denemek istediğim bu program ve bunun türevlerine %100 güvenmek gerekiyor mu ?

Amanita

80+ Gold
En İyi Cevap
3
Dedimya zaten baktım diye problem gözükmüyor fakat benim denemek istediğim bu program ve bunun türevlerine %100 güvenmek gerekiyor mu ?
Güvenmekten başka şansınız yok. Başta dediğim gibi sizin kendi başınıza yapabileceğiniz bir şey yok artık servise göndermelisiniz. Son olarak işletim sistemini başka SSD/HDD kurup bir kez deneyin kitlenme oluyor mu olmuyor mu.

Dahası  
Reaksiyon skoru
4
İsim
Hakan YAZICI
Suan o aşamadayım zaten HDD var sadece M.2 yi çıkarttım 3 gündür kilitlenme yok.

Amanita

80+ Gold
En İyi Cevap
3
O zaman sorun ya msı SSD ya da Anakartın m.2 ssd yuvası ya da kontrolcüsü.
Elindeki SSD'yi servise gönder. Sorun yok derlerse Anakart m.2 yuvası problemli olabilir. Laptopun servisi tamir etmezse ya da çok para istersen elindeki m.2'yi +2500 TL civarına satıp kaliteli bir sata 3.0 SSD al keyfine bak.

Dahası  
Reaksiyon skoru
4
İsim
Hakan YAZICI
1 hafta kadar bekliyecegim. PCIe 3.0 M.2 ssd almayi dusunuyodum ama kararsız kaldım yani slot bozuk olsaydı hiç çalıştırmazdı ama oyle değil mi ? Birde Pcyinin bataryasını çıkartıp açma tuşuna basarak statik elektriğini boşaltıyordum böylelikle 1 hafta -10 gün arasına kadar kilitlenmiyordu.Tahminimce elektriksel bişey olduğunu duşunuyorum ama emin değilim en son çare olarak MSI yetkili servisine götürüp arıza tespiti için 180 TL bayılacağım :)

Dahası  
Reaksiyon skoru
4
İsim
Hakan YAZICI
1 hafta olmak üzere hala bir sıkıntı yok PCIe 3.0 M.2 ssd aldım onunla da deneyip sonucu buraya aktaracağım. Herkes faydalansın.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,039,495
Üyeler
164,853
Son üye
sythes1217
Top Bottom