Neler Yeni

Blueo markası almayın aldırmayın

Batuhan Lastronin

80+ Bronze
En İyi Cevap
1
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,029
İsim
Batuhan Divrik
Merhaba arkadaşlar 7 Mayıs 2024 tarihinde trendyol üzerinden blueo markasının Türkiye'ye getiren ve satan firma olan timesstudio satıcısından iphone 15 pro max için kırılmaz cam aldım. Ürünü satın almadan önce de satıcıya sorulan sorulardan da kontrol ederek parmak izi bırakmadığını teyit ettim ayırca bu ürünü tanıtan shiftdelete kanalında da incelemesini izlerken tanıtan arkadaşın kesinlikle parmak izi bırakmadığını da ifade ettiğini gördüm. Bunlar sonucunda ürünü satın aldım ve ekranı taktığımda büyük bir hayal kırıklığı yaşadım çünkü ürün çok belli şekilde parmak izi bırakıyordu. Evet kalite olarak belki diğer camlardan biraz önde olabilir ancak 1500 TL gibi bir fiyat verilip parmak izi bırakmaz denmesi sonucunda bir hayal kırıklığı yaşadım ve iade etmek istedim. Satıcıyla iletişime geçtiğimde resmen dalga geçer gibi parmak izi silince geçmiyor mu diğer camlarda silince geçmiyor bizim camda silince geçiyor dendi ve iade alınmadı.
Ben de bu yaşananlardan dolayı THH başvurumu 21 Mayıs da yaptım ve bugün THH başvurumu kabul edip satıcıyı hatalı buldu ve iademi onayladı. Satıcının THH'ye verdiği savunma "Times Studıo Elektronik Anonim Şirketi’nin 06.06.2024 tarihli savunma yazısında; başvuruya konukırılmaz ekran koruyucunun parmak izi hususundaki özelliğinin, parmak izlerinin tutuculuğunun emsal ürünlere göre kolay şekildegiderilmesi özelliği olduğu, ürünün kolay temizlenebilir özelliğiyle kırılmaz ekran koruyucu üzerindeki parmak izlerinin ekran yüzeyindegörünür şekilde tutulması mümkün olmadığı, ancak ürünün özelliğinin başvurucu tarafından yanlış anlaşılıp sanki hiçbir surette parmak izioluşmaz şeklinde yorumlandığı belirtilmektedir." bu şekilde yine dediğimi doğrulayan bir savunma vermiş.
THH'nin iade istememi kabul etme gerekçesi ise "Tüketicinin 21.05.2024 tarihli şikayet dilekçesi ve ekleri ile Times Studıo Elektronik Anonim Şirketi’nin savunma yazısı incelendi. İncelemeneticesinde; tüketicinin ürünü(blueo BM5847-15 promax 6.7 corning gorilla cam anti-static ekran koruyucu aplikatörlü siyah) 07.05.2024tarihinde 1.525,91 TL’ye satın aldığı, ürünün satışının yapıldığı internet sitesinde “Görüntüyü kesinlikle bozmaz, hissiyatı aynı ekran camı gibidir ve kesinlikle parmak izi bırakmaz.” Şeklinde müşterilerin bilgilendirildiği, hakem heyeti tarafından ekran koruyucu ürün üzerindeyapılan incelemede, ürünün kullanımı esnasında parmak izi kaldığı görülmüş olup ürünün internet sitesinde belirtilen özelliği taşımadığı6502 sayılı Tüketicinin Korunması Hakkında Kanun kapsamında ürünün ayıplı olduğu tespit edildi." şeklindedir.
Dolayısıyla THH iademi kabul etmiş bulunmakta ve ürünü iade edeceğim. Kesinlikle bir cama 1500 TL gibi bir para bir daha asla vermem. Blueo markasını da bir daha tercih edeceğimi düşünmüyorum. Siz de tercih edecekken bu yazı aklınıza gelsin ve bir sorun olduğunda bu şekilde uğraşacağınızı bilin. Buraya kadar okuduğunuz için teşekkürler.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,008,215
Üyeler
159,740
Son üye
MinikKk
Top Bottom