Neler Yeni

Boğaziçi matematik bölümü iyi bir hedef midir?

Bu zamana kadar hiçbir şeye ilgim olmadı. O yüzden hedefim de yoktu. Küçükken anne baba yüzünden doktor olacağım dedim öyle kaldı. Ancak şu hayatta gerçekten yapmayı sevdiğim bir şey varsa oda matematiktir.

Şimdi meslek olarak hedefimi matematik seçtim sanmayın. Benim tek isteğim matematiği öğrenmek. Yani ileri düzey soyut matematik derslerini almak, anlamak, görmek. Benim amacım öğrenmek.

Meslek olarak o bölümü okuduktan sonra insanlar ne yapıyor hiçbir fikrim yok. Biraz aydınlatırsanız sevinirim.

Özel sektörde hep başarısız biri olacağım gibi bir düşüncem var. Çünkü dışlanmışlık hissi var. Bir de bizim ailede herhangi bir memur vb olmadığı için biraz daha garanti bir şey istiyoruz. Devlette çalış sırtın yere gelmez mantığı.

Şimdi bu mantıkla öğretmen de olunabilir hem severek de yaparım ama bu sefer de kendi içimde "o kadar sıralamayla ve puanla buraya geldin, ögretmen mi oldun? Tıpa gitsen daha iyiydi" gibi bir çelişki oluyor.

O yüzden bunun korkusundan dolayı GAZİ TIP'ı da hedef olarak düşünüyorum.

Bu arada şu an bunları konuşmak için erken biliyorum. 5K yaptın da mı bunları soruyorsun diyeceksiniz ama sadece meraktan sordum. Yoksa şu an benim tek görevim YKS'ye en iyi sekilde çalışmaya devam etmek bunu biliyorum.

tekino

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
329
İsim
Tekin Ayber
Matematik seviyorsan matematik için çalış, özellikle üst düzey ünilerden mezun olursan yazılım ve bilgisayar bilimlerinde uzman olursun. :) Daha çok iş imkanları var hem devlette hem özel sektörde, ayrıca ünilerde de uzmanlaşabilirsin. Önü açık ama sıyrılabilirsen, severek yapacaksan mutlak yaparsın.
AHHH BİLKENT :D
Burdan programların en iyi ünilerine bakabilirsin:

ScreenHunter 141.jpg

• Konu Sahibi Konu Sahibi
Matematik seviyorsan matematik için çalış, özellikle üst düzey ünilerden mezun olursan yazılım ve bilgisayar bilimlerinde uzman olursun. :) Daha çok iş imkanları var hem devlette hem özel sektörde, ayrıca ünilerde de uzmanlaşabilirsin. Önü açık ama sıyrılabilirsen, severek yapacaksan mutlak yaparsın.
Hocama ama içimde özel sektöre girişirsem batırırım gibime geliyor ve size çok saçma gelebilir ama beni dışladıklarını sevmeyeceklerini düşünmemden dolayı böyle bir fikrim var.

Ha eğer yaptığım sıralamayı hakedecek kadar para kazandırıyorsa öğretmende olurum. Zaten seviyorum öğretmenliği. Ama 300k yapıp mat bölümü okuyan biriyle aynı parayı kazanacaksam bir farkım kalmıyor.
(Mesela özel ders vereceğim zaman bile boğaziçinde olmam bana avanta sağlıyorsa bu benim icin ayrıcalıktır. Yani tamam ben 300k daki adamla aynı değilim derim kendi içimde)

tekino

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
329
İsim
Tekin Ayber
Hocama ama içimde özel sektöre girişirsem batırırım gibime geliyor ve size çok saçma gelebilir ama beni dışladıklarını sevmeyeceklerini düşünmemden dolayı böyle bir fikrim var.

Ha eğer yaptığım sıralamayı hakedecek kadar para kazandırıyorsa öğretmende olurum. Zaten seviyorum öğretmenliği. Ama 300k yapıp mat bölümü okuyan biriyle aynı parayı kazanacaksam bir farkım kalmıyor.
(Mesela özel ders vereceğim zaman bile boğaziçinde olmam bana avanta sağlıyorsa bu benim icin ayrıcalıktır. Yani tamam ben 300k daki adamla aynı değilim derim kendi içimde)
Senin hedefin matematik ise ilgin matematik ise boşver memurluğu, öğretmenliği, hedefini en çok sevdiğin istediğin mesleğe kaydır ve azimli ol...

Ayrıca derslerin iyi ise ilerde her şey değişir, senin gibi bir çok kişi daha sonra nice değerli arkadaşlar edinmiştir, sadece mekan ve zaman meselesidir. Sen onu Allah'a bırak, kendi işine bak, hedefini gerçekleştir :) Sonrası parlak merak etme. Matematiği bilkentte boğaziçinde üstün başarı ile bitirenler BAYKAR da özel sektör olarak çalışır, devlette ise bakanlıklarda hatta MİT içerisinde bile görev alır :p Sen ne diyorsun :D

Mahmut Yılmaz

80+ Silver
matematik mühendisliğinden kastınız ise bitirebilirseniz paraya para demezsiniz. parabol dersiniz hahaha böyle de bi espri aklıma geldi bi anda 😂

tekino

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
329
İsim
Tekin Ayber
Eski Türkiye de fen bilimleri (fizik, matematik biyokimyager gibi alanlar... ) alanlarında doğru düzgün ne para vardı ne de iş ama şimdi özellikle gelip buluyorlar üstün başarı ile mezun olanları, her şey çok değişti....

matematik mühendisliğinden kastınız ise bitirebilirseniz paraya para demezsiniz. parabol dersiniz hahaha böyle de bi espri aklıma geldi bi anda 😂
Hocam matematik muhendiliginde matematik bolumundeki dersleri goruyorsak onada tamaım ben. Benim hayalim matematigi ogrenmek calculus difarensiyel cebir topografi gormek hocm

tekino

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
329
İsim
Tekin Ayber
Son düzenleme:
Ders planları örnek olarak aşağıda, incele, özellikle yabancı dilde okursan ayrı bir güzel olur :)

Hocam sanirim dersler benziyor ama itü nün sıralaması son yıllarda yukselmesi biraz korkutuyor beni. İnsaat muhendisligi gibi olmasin sonra

Top Bottom