son zamanlarda sıkça kullandığım bir teknik bu aslında. Olay çok basit bi şey almak istiyorsun ve eline bir yerden para gelecegini de biliyorsun ve hemen gidip o şeyi borç ile alıyorsun sonra gelen parayı boşa harcayamıyorsun cünkü borcun oluyor. Ama borcun olmasa muhtemelen o parayı bosa harcıycak oluyosun. Bu sayede cok fazla eşyamı aldım nedense acayip işe yarıyor.
son zamanlarda sıkça kullandığım bir teknik bu aslında. Olay çok basit bi şey almak istiyorsun ve eline bir yerden para gelecegini de biliyorsun ve hemen gidip o şeyi borç ile alıyorsun sonra gelen parayı boşa harcayamıyorsun cünkü borcun oluyor. Ama borcun olmasa muhtemelen o parayı bosa harcıycak oluyosun. Bu sayede cok fazla eşyamı aldım nedense acayip işe yarıyor.
parayı bu şekil kullanmak aşırı mantıklı ama bu işin tadını kaçırırsan bağımlı olursun ihtiyacın olmayan şeyleri alırsın iphone 15 falan filan ama dediğin şey çok çok mantıklı
Mevcut sistemde para biriktirmek çok zor olduğundan borçlanmak, mal edinimi için mantıklı hala geliyor. Bankadan kredi çekmek gibi. Ama ödeyemeyeceğin borça girersen o sıkıntı. Ayrıca edinilen malın niteliğide önemli. Türkiyede ev arsa araba değerini korur. Borçlanıp tüketici elektroniğine yatırım yapmanın anlamı yok mesela. İhtiyacın kadarını almak için borçlanırsın, fazlası zarar. Yada mal alıp satacaksan yani ticaret yapacaksan o farklı konu.
Çok mantıksız. Şu faiz oranlarında bu dediğini yapmanın neredeyse mümkünatı yok hocam. Vade sonu bitiminde faizden gelen ve senin kredi borcunu bitirdiğin ana paranın değeri yok olucak, bankanın sana ilk başta yüksek mevla kredi vermesi gerekicek vs vs.
Dolar, altın, btc, fon veya hisse senedi gibi yerlere yatırım yapsanız daha fazla kazanırsınız. Misal 12.000 liralık mal alsaydım 4800 lira kısa bir sürede kar etmem mümkün olacağını düşünmüyorum. Temettü gelirlerini daha hiç hesaba katmıyorum.
Gelecek paradan kastım illaki herkesin gelecek parası olur borc vermissindir geri gelecektir veya baban verecektir ne biliyim. Ha diyelim ki gelmedi o zaman da kendine güvenirsin ben bu parayı bi sekilde bulurum diye(ben mesela giderim part time çalışır kazanırım o borcu kapatırım genelde) iş kişide bitiyor bu olayda. Ha tabi denilenler gibi iphone 15 miş arabaymış bunlar hayal biraz. Benim kast ettigim daha kücük ama ihtiyacımız olab şeylerde kullanmak bu sistemi
Babam zengin değil ben emeklerimle tırnaklarımla kazıyarak kazanıyorum her bir kuruşu ve boşa gitmemesi için de böyle bir önlem aldım borçlanıyorum ki sacma sapan seylere harcamayayım. Arkadaslarla kolay kolay bulusmam bos yerlerde bosa para harcamam.
Çok mantıksız. Şu faiz oranlarında bu dediğini yapmanın neredeyse mümkünatı yok hocam. Vade sonu bitiminde faizden gelen ve senin kredi borcunu bitirdiğin ana paranın değeri yok olucak, bankanın sana ilk başta yüksek mevla kredi vermesi gerekicek vs vs.
Dolar, altın, btc, fon veya hisse senedi gibi yerlere yatırım yapsanız daha fazla kazanırsınız. Misal 12.000 liralık mal alsaydım 4800 lira kısa bir sürede kar etmem mümkün olacağını düşünmüyorum. Temettü gelirlerini daha hiç hesaba katmıyorum.
Hocam yatırımım olmadığını nerden çıkardınız zaten tüm param borsa btc vb yatırım şeylerinde ama elime gelecek diger ufak meblaları da bu yöntem ile boşa harcamamıs oluyorum. Kısaca 19 yaşında olmama rağmen simdiden birçok gençten daha rahat bir üniversite hayatı yaşayacağım.
Mevcut sistemde para biriktirmek çok zor olduğundan borçlanmak, mal edinimi için mantıklı hala geliyor. Bankadan kredi çekmek gibi. Ama ödeyemeyeceğin borça girersen o sıkıntı. Ayrıca edinilen malın niteliğide önemli. Türkiyede ev arsa araba değerini korur. Borçlanıp tüketici elektroniğine yatırım yapmanın anlamı yok mesela. İhtiyacın kadarını almak için borçlanırsın, fazlası zarar. Yada mal alıp satacaksan yani ticaret yapacaksan o farklı konu.
Açık söylemek gerekirse iki amaçla da kullandım bu sistemi. Hem ticari amaçlı hem de her ihtiyacımı almakta. Ticari olarak genelde zamlanacagını düsündügüm teknolojik şeylerden aldım 1 ay sonra 2 ye katladı fiyatlar gidip sattım kazanc sağladım. Aslında söylediğim sistemin tek amacı elimize geçecek olan ufak meblaları bi yere bağlamak. Cünkü senin borcun oldugunda boşa harcama yapamazsın. Elime 500 tl mi geçti boşa harcama isteği gelir ama sonra derim ki kendi kendime benim borcum var harcayamam.