Neler Yeni

Borsa yatırımı yapmak caiz midir ?

_Emir

80+ Gold
Dahası  
Reaksiyon skoru
3,528
İsim
Emir
Onlarda emin değiller
İmamla konuştum ben oynuyor bence birsey olmaz diyor
Diğer İmamda katiyen olmaz diyor
Cami imamları nerden bilsin.%51si zaten ayrı kafa.Diyaneti arayıp onlarda bilgi veriyor.Direkt olarak borsa haramdır veya caizdir demezler.Şu kısmi sey var ise sorun vardir tarzinda seyler derler

thepublicman

80+ Gold
Dahası  
Reaksiyon skoru
4,682
İsim
Kadir
1- yatırımı nasıl yaptığına bağlı bilmeden önüne geleni alırsan bu yatırım değil kumar olur haliyle zarar etmiş olursun caiz haramı geçtim paranı israf etmiş olursun israfta günah
2- katılım endeksi diye bir şey var bu endekste faiz veya alkol vb geliri olmayan şirketler oluyor genelde bu şirketlere yatırım yapabilirsin

Necromancerr

80+ Platinum
En İyi Cevap
1
Dahası  
Reaksiyon skoru
5,777
İsim
Emre
Discord
necromancerr
Konu kategorisinde din olmadığı için en mantıklı bunu gördüm yanlış kategoride ise düzeltirim.
Dediğim gibi borsa caiz midir ?
Sonuçta borsa fazile dönen bir çark
Gördüğüm kadarıyla borsada olan şirketler verdikleri kağıtların kârını faiz üzerinden veriyor.
Hangi firmanın ne kadar faiz geliri olduğunu hisseyi araştırıp görebiliyorsun.
E o zaman olmayanın bak diyebilirsiniz ama hepsinde az veya çok bir faiz geliri var.
Faizin 1 kuruşu da milyonu da haram olduğuna göre bize verilen kâr payında da faiz kazancı olmuyor mu ?
İşte bu yüzden soruyorum.
Borsa caiz midir ?
1. si borsa oynanmaz yatırım yapılır
2. si bizim ülkemizde her şey faizle döner
3. sü Millet borsaya haram der gider kur korumalıya para koyar altına dövize yatırır değeri artınca sevinir
yada gider 10 liraya toptancıdan bi ürün alır bir kriz olur aldığı ürün değerlenir üstüne kâr koyup 12-13 e satmak yerine fırsatçılık yapar 20-25'e koyar 20-25'e satar.

Ensar1453

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
363
İsim
EnsarTelli
1- yatırımı nasıl yaptığına bağlı bilmeden önüne geleni alırsan bu yatırım değil kumar olur haliyle zarar etmiş olursun caiz haramı geçtim paranı israf etmiş olursun israfta günah
2- katılım endeksi diye bir şey var bu endekste faiz veya alkol vb geliri olmayan şirketler oluyor genelde bu şirketlere yatırım yapabilirsin
Katılım indeksi de de gelirde faiz var hocam.
Örneğin isdemir hisessindeki kâr ın %7.8 i faizden gelmiş
Hisse kağıdında olmayabilir ama fabrika faiz yemiş
Mesaj otomatik birleştirildi:

1. si borsa oynanmaz yatırım yapılır
2. si bizim ülkemizde her şey faizle döner
3. sü Millet borsaya haram der gider kur korumalıya para koyar altına dövize yatırır değeri artınca sevinir
yada gider 10 liraya toptancıdan bi ürün alır bir kriz olur aldığı ürün değerlenir üstüne kâr koyup 12-13 e satmak yerine fırsatçılık yapar 20-25'e koyar 20-25'e satar.
İşte ben onlardan olmak istemediğim için herseyi usulüne en uygun olanını arıyorum

thepublicman

80+ Gold
Dahası  
Reaksiyon skoru
4,682
İsim
Kadir
Katılım indeksi de de gelirde faiz var hocam.
Örneğin isdemir hisessindeki kâr ın %7.8 i faizden gelmiş
Hisse kağıdında olmayabilir ama fabrika faiz yemiş

İşte ben onlardan olmak istemediğim için herseyi usulüne en uygun olanını arıyorum
Hayır karın faizini vermiyor ettiği kara göre temettü verir, yani elde ettiği kardan pay verir çünkü sen ortaksın
ISDMR eğer bankaya faize para koyarsa faiz geliri elde eder bu katılım endeksine aykırı olur bildiğim kadarıyla böyle bir şey yapmıyor ama emin değilim

BabaVoss7

80+ Silver
Komu hakkında hiç bilgim yok. Borsadan faizden anlamam.
Benim hayat mottom kolay yoldan kazanılan parada bişeyler vardır görüşündeyim. Hepsinden uzak dururum. Altınlada ilgilenmek istemem ama maalesef o biraz zor. Altın dahil hepsi banada saçma geliyor. Dünya herşeye dikkat etmek için fazla zor ama durum varsa uzak durulmalı diye düşünmekteyim. Param olsa ev alırım. Arsa alırım. Borsada batadabilirsin çıkadabilirsin. Bi nevi kumar djkxkd

Dahası  
Reaksiyon skoru
225
İsim
fb düşmanı
Cebindeki her kuruş faiz. Paranın ne olduğunu öğrenin

Ensar1453

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
363
İsim
EnsarTelli
Hayır karın faizini vermiyor ettiği kara göre temettü verir, yani elde ettiği kardan pay verir çünkü sen ortaksın
ISDMR eğer bankaya faize para koyarsa faiz geliri elde eder bu katılım endeksine aykırı olur bildiğim kadarıyla böyle bir şey yapmıyor ama emin değilim
1000049815.jpg
Hoca burdaki tablodur faiz giderleri ve gelirleri var
Ve isdemir katılım indeksinde de var
Ben cok anlamıyorum
Bunu açıklayabilir misiniz nasıl oluyor ?

Cebindeki her kuruş faiz. Paranın ne olduğunu öğrenin
Zorunlu olarak gelene birsey yapamıyorum zaten
Ama şuanki durum benim tercihim oldugundan burdan gelen faiz de yükümlüyüm

Alihanyilmaz

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
441
İsim
Alihan YILMAZ
Borsada yatırım yapmak caizdir. Oyuna çevirirseniz, kumar olur. Her türlü duruma müsait bir kurum.

Ensar1453

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
363
İsim
EnsarTelli
Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,082,529