Neler Yeni

Boşa yaşıyoruz beyler

Tost Kayaoğlu

80+ Gold
En İyi Cevap
4
dostum bak anlıyorum seni gerçekten ülke kötü durumda elinde olmayan nedenlerden dolayı yaşayabileceğin hayatın daha kötüsünü yaşıyorsun ve elinden hiç bir şey gelmiyor ama burda üzülmenin ülkene kızmanın hiçkimseye bir faydası yok sadece kendine bahane üretip durursun bu şekilde ve bunun kimseye yararı olmaz
ama unutmaki burada doğman bir kader bir işaret bir görev dünyanın herhangi bir yerinde doğmak yerinde türkiyede doğmanın bir anlamı mutlaka vardır
o yüzden burada ülkene kızmak yerine ülkede beğenmediğin şeyleri nasıl düzeltebileceğine kafanı yor çünkü diğer ülkeler bunu yaparak şuan kıskanılacak hale geldi
ben nasıl tek başıma yapıcam diye düşünebilirsin ama çoğu kişi böyle düşündüğü için zaten gelişemiyoruz
sen diğer ülkeleri kıskanmak yerine ülkene adına ne yapabilirsin onlara bak
hayatında başarılar umarım ülkene yararlı bir birey olursun

Alper Arıkan

80+ Gold
En İyi Cevap
1
az önce almanyadan amcamlar geldi muhabbet ettik vs babam benim PC den konu açtı 8bine PC istiyor vs abi dedi ne okuyorsun anadolu lisesi dedim sonra babama gurur duy falan dedi ama bilgisayar alma dedi niye dedim oyun oynarsin üniye gidemezsin ben kodlama ogrencem vs dedim iinternetten herkes ogrenir 1milyon kisi ogrenirse ne anlami var vs sonra ordaki fiyatlari sorduk 500 600 euro dedi vs uzadi konu baya kendisinde audi a6 2014 veya 2015 model var 6000 euroya aldin diyince ben bir içten içe saydirdim çünku adam orda işsizlik maasi aliyor calismiypr kendi istegyle tr de o araba 270k her neyse bu ladar okuduysaniz tavsiyrm şu 18e girdiğiniz an gideceginiz ülkenin ana dilinin temel kursuna gidip alin pasaportu vizeyi orda asgari ucret alsaniz altinizda mercedes eviniz ve lüx bir yasaminuz olur burda mühendis olup 10k para alsaniz bir mercedese 2 3 yil para ödersiniz imkaniniz varsa zorlayin
TR de 270k olan arabayı adamın orada işsizlik maaşı ile alması çok zoruma gitti cidden, gece gece moralim bozuldu ya :(

Banxtre

80+ Gold
En İyi Cevap
21
Dahası  
Reaksiyon skoru
18,045
İsim
Batuhan
İlgilendiği Kategoriler
E-Ticaret
dil zor biaz bence üniyi orda okuma birda bitir orda calis cok zorlanirsin adapte olamazsin bende öyle yapicam birda bitirip ya amerika ya da almanyada caliscam vize falan amcam halleder
Mesaj otomatik birleştirildi:

knk işsiz sayisi 10milyon bu yeterli bence bunlarin içinde en az 1 2 milyon mühendis var
Devir teknoloji devri dostum ya kendini güncelleyeceksin ya da işsiz kalıcaksın türkiyede iyi eğitim veren mühendislik fakültesi bir elin parmağını geçmiyor yani diğerleri gerçekten bedavadan mezun oluyolar online eğitim var örneğin adamlar 10 kişi discord kurmuşlar akademisyen tutmuşlar başka bir okuldan soru başı 20 tl ye çözdürüyolar sonra mühendis oluyor e bu adama mühendis diyebilecek misin sen ülkemizde zaten milyon tane apartman üniversite var bu kadar kalifiye olmayan mühendisi kim niye niçin çalıştırsın ?

ha evet işsizlik sorunu da var orasıını biliyorum da bir kısmı için geçerli bu yukardaki yazdıklarım

Mehmet Anıl

80+ Silver
Dedim ya zaten kanadada yurtdışından gelenlere yoğun olarak 6 ay eğitim veriliyor.
Ki zaten ingilizcem orta seviyede.
hangi lisedesein suan 17 yasinsa orta seviye ingilizcen olamaz knk yanlis anlama o sevite hafif bir seviye değil ne bilim şuan bir amerikaliyla 1 2 cümle bile konuşman çok zor

Mehmet Anıl

80+ Silver

Banxtre

80+ Gold
En İyi Cevap
21
Dahası  
Reaksiyon skoru
18,045
İsim
Batuhan
İlgilendiği Kategoriler
E-Ticaret
bu yaşya çok zor knk ne kadar kafa yorarsa yorsun cünkü ayni yastayiz
Mesaj otomatik birleştirildi:

anadolumu
ben ortaokuldan mezun olduğumda 8. sınıftım toefl sınavını kazandırdılar bize yaşla alakası yok bu işlerin

Top Bottom