Neler Yeni

Boşta Güç Kaynağı CW gibi cızırtı sesi yapıyor

Revainer

80+ Platinum
En İyi Cevap
3
Daha 15-20 DK önce boşta iken başlayan ses güç kaynağından geldiği kesin ses yapabilecek bütün fanları test ettim ama güç kaynağından geliyor ses.
Tıkırtı gibi olsa ses fandan derim ama CW gibi biraz tok bir cızırtı geliyor.
Ama boşta CW yapar mı onu tam çözemedim.

Lyrinx

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
99
İsim
Berat Baylan
Benim ekran kartım da bazen boşta CW yapıyor, bence boşta CW olur. Hem imzandan gördüğüm kadarıyla kalitesiz bir güç kaynağı kullanıyorsun.

Revainer

80+ Platinum
En İyi Cevap
3
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Benim ekran kartım da bazen boşta CW yapıyor, bence boşta CW olur. Hem imzandan gördüğüm kadarıyla kalitesiz bir güç kaynağı kullanıyorsun.
2 tane güç kaynağım var biri sorunsuz çalışıyor ama fazla ısınıyor ve paslı kirli.
Şimdi kullandığım daha tertemiz içini bile ben yeni açtım ama içi pis kokuyor o da fan yüzünden yayılıyor.
Mesaj otomatik birleştirildi:

PC'yi kapattı. 😐

Lyrinx

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
99
İsim
Berat Baylan
2 tane güç kaynağım var biri sorunsuz çalışıyor ama fazla ısınıyor ve paslı kirli.
Şimdi kullandığım daha tertemiz içini bile ben yeni açtım ama içi pis kokuyor o da fan yüzünden yayılıyor.
Mesaj otomatik birleştirildi:

PC'yi kapattı. 😐
Güç kaynağın arızalı olabilir, OCCT ile en az 30 dakikalık Power testi yapar mısın?

Revainer

80+ Platinum
En İyi Cevap
3
Güç kaynağın arızalı olabilir, OCCT ile en az 30 dakikalık Power testi yapar mısın?
Değiştirdim eskisine geçtim.
30 liraya aldım zaten ne beklersin ki satıcı sıkıntı olursa yaz demişti bir yazarım artık.

Lyrinx

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
99
İsim
Berat Baylan
Değiştirdim eskisine geçtim.
30 liraya aldım zaten ne beklersin ki satıcı sıkıntı olursa yaz demişti bir yazarım artık.
Ben olsam hiç o toplara girmezdim, zaten satıcı bile ipucu vermiş sorun çıkabileceğine dair :(

Revainer

80+ Platinum
En İyi Cevap
3
Ben olsam hiç o toplara girmezdim, zaten satıcı bile ipucu vermiş sorun çıkabileceğine dair :(
Hocam yanık patlak hiç bir şey gözükmüyor açıkta.
Boyası tertemiz, vidanın üstündeki etiket duruyordu yani açılmamıştı bile.
Tek sorun koku var içinde leş gibi bitik kondansatör diyenler var anlayamadım.

Lyrinx

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
99
İsim
Berat Baylan
Tek sorun koku var içinde leş gibi bitik kondansatör diyenler var anlayamadım.
PC kendini kapattı dedin, o sırada oluşmuş olabilir mi bu yanık? PSU tamamen bozulmuş olmasın?

Umarım diğer parçalara bir zarar vermemiştir, bu tarz kalitesiz PSU'lar sisteme zarar verebilirler çünkü.

Revainer

80+ Platinum
En İyi Cevap
3
PC kendini kapattı dedin, o sırada oluşmuş olabilir mi bu yanık? PSU tamamen bozulmuş olmasın?

Umarım diğer parçalara bir zarar vermemiştir, bu tarz kalitesiz PSU'lar sisteme zarar verebilirler çünkü.
Sistem de zarar yok.
Bir kaç gün sorunsuz kullandım ısınmadı bile.
Kapatınca başlatma tuşuna bastım boot kısmına kadar geldi ama ben sistemi kapatıp psu'yu değiştirdim.
Çalışmaya devam ediyor yani %90 ihtimal.

Lyrinx

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
99
İsim
Berat Baylan
Sistem de zarar yok.
Bir kaç gün sorunsuz kullandım ısınmadı bile.
Kapatınca başlatma tuşuna bastım boot kısmına kadar geldi ama ben sistemi kapatıp psu'yu değiştirdim.
Çalışmaya devam ediyor yani %90 ihtimal.
O halde sanıyorum ki sisteme bir zarar gelmemiş, PSU da bozulmamış sanırım. Ama yanık kokusu neden geliyor onu ben de anlamadım.

Yalnız bilgisayar kapandığı sırada keşke tekrardan açmasaydın, başına bir şey gelmiş olsaydı daha kötüsü de olabilirdi. Bu gibi durumlarda hızlıca sistemden komple elektriği kesmek gerek.

Revainer

80+ Platinum
En İyi Cevap
3
O halde sanıyorum ki sisteme bir zarar gelmemiş, PSU da bozulmamış sanırım. Ama yanık kokusu neden geliyor onu ben de anlamadım.

Yalnız bilgisayar kapandığı sırada keşke tekrardan açmasaydın, başına bir şey gelmiş olsaydı daha kötüsü de olabilirdi. Bu gibi durumlarda hızlıca sistemden komple elektriği kesmek gerek.
Yanık kokusu geldi demedim hocam.
Aldığım psu daha sıfır gibi ne bir yanık ne bir patlak kondansatör içi tertemiz maks. 1 yıl falan çalışmıştır o kadar bile yoktur.

Lyrinx

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
99
İsim
Berat Baylan
Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,011,185