Boşta işlemci kullanımı

Reaksiyon skoru
13
Sistemim dizüstü. İşlemci olarak ryzen 7 3750h var. Sistem boştayken 3,5 GHz'lere çıkıyor. Bir sorun olabilir mi ya da bunun sebebi ne olabilir? Sırf fan sesinden kafam kazan oluyor.

pile sağ tık yap dengelide değilse dengeliye al

Throttle Stop indirin. Oradan disable turbo ayarını kapatın işlemciyi boşta iken kısıtlayacaktır.

kendi kendine urbo boost açıyor bunu kapatmanın bir yolu var pile sağ tıkla,güç seçenekleri de, ordan bir plana gir mesela dengeli.plan ayarlarını değiştire bas,gelişmiş güç ayarlarını değiştire bas,işlemci güç yönetimi var ona bas,en yüksek işlemci durumuna bas,orda %100 olması lazım onu %99 yap,sonra kaydet.
Post automatically merged:

kendi kendine urbo boost açıyor bunu kapatmanın bir yolu var pile sağ tıkla,güç seçenekleri de, ordan bir plana gir mesela dengeli.plan ayarlarını değiştire bas,gelişmiş güç ayarlarını değiştire bas,işlemci güç yönetimi var ona bas,en yüksek işlemci durumuna bas,orda %100 olması lazım onu %99 yap,sonra kaydet.
bu şekilde temel frekansın üstüne çıkayacaktır

Eskiden max işlemci kullanımını yüzde 99 yapıyordum ama

bu şekilde temel frekansın üstüne çıkayacaktır
Eskiden max işlemci kullanımını yüzde 99 yapıyordum ama işlemci bu sefer de 1.68 ghzin üstüne çıkamıyor. Oyunlarda ekranım sanırsam işlemci Yetmediğinden felfel ediyor yani arkada bir ışık varmış yanıp dönüyormuş gibi yapıyor.

Eskiden max işlemci kullanımını yüzde 99 yapıyordum ama

Eskiden max işlemci kullanımını yüzde 99 yapıyordum ama işlemci bu sefer de 1.68 ghzin üstüne çıkamıyor. Oyunlarda ekranım sanırsam işlemci Yetmediğinden felfel ediyor yani arkada bir ışık varmış yanıp dönüyormuş gibi yapıyor.
o zaman işlemcinin temel hızı o seviyelerdedir bende yapınca 2.5 in üstüne çıkmıyor açınca 4.5 ghz a kadar boostlanıyo

Sistemim dizüstü. İşlemci olarak ryzen 7 3750h var. Sistem boştayken 3,5 GHz'lere çıkıyor. Bir sorun olabilir mi ya da bunun sebebi ne olabilir? Sırf fan sesinden kafam kazan oluyor.
Sorun yok.

o zaman işlemcinin temel hızı o seviyelerdedir bende yapınca 2.5 in üstüne çıkmıyor açınca 4.5 ghz a kadar boostlanıyo
Temel hızı şu şekilde:

Nasıl 70 derece olması gerekirken 98 oluyor?
Sıcaklık Grafiğinde kirpi sırtı gibi dikenler oluyor. 70 derecede çalışırken anlık 90'a 95'e çıkıyor tekrar 70'e iniyor

Ekler

• 16016333570932511620130173139907.jpg
    16016333570932511620130173139907.jpg
    1.6 MB · Hit: 25
Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,201,550
Üyeler
190,930
Son üye