BTK’dan Yeni Yıl Sürprizi (IMEI Kayıt Hakkında)

Nezha

80+ Silver
Reaksiyon skoru
1,323
00.00 itibariyle gelen smslerde iki farklı telefonun imeilerinin tek telefona aitmiş gibi kaydedilmesi durumunun BTK tarafından tespit edilmesi ile birlikte 2. imei olarak bildirilen imeilerin kaydının düşüldüğü bildirildi. Önceden çok nadiren rastlanırdı kapanmalar ama bugün itibariyle neredeyse herkese sms gitmiş. 2 sene önce kaydettirenlere dahi.

Konuyla ilgili btk’nın duyurusu (en üstte) :
https://www.btk.gov.tr/duyurular

Telefon kayıt devrinin sonuna gelmiş bulunmaktayız. Büyük ihtimalle yurtiçi telefonlar biraz zamlanır veya aynı kalır ama yurtdışı telefonlarda epey bir düşüş olacak özellikle ikinci ellerde.

00.00 itibariyle gelen smslerde iki farklı telefonun imeilerinin tek telefona aitmiş gibi kaydedilmesi durumunun BTK tarafından tespit edilmesi ile birlikte 2. imei olarak bildirilen imeilerin kaydının düşüldüğü bildirildi. Önceden çok nadiren rastlanırdı kapanmalar ama bugün itibariyle neredeyse herkese sms gitmiş. 2 sene önce kaydettirenlere dahi.

Konuyla ilgili btk’nın duyurusu (en üstte) :
https://www.btk.gov.tr/duyurular

Telefon kayıt devrinin sonuna gelmiş bulunmaktayız. Büyük ihtimalle yurtiçi telefonlar biraz zamlanır veya aynı kalır ama yurtdışı telefonlarda epey bir düşüş olacak özellikle ikinci ellerde.
kaçak 16 pro var ne anlama gelior bu durum

bende anlamadım ne demek yani

Şu uygulama dünyada bizimle birlikte 4. veya 5. dünya ülkeleri kategorisinde var birde azerbaycan da oda bizden gördü

btk sitesine girmiyor engel gelmiş glb

Anladığım kadarıyla yurt dışı kayıtsız kullananları ilgilendiren bir durum yok.

Vergi vergi vergi yetmedi mi artık bu kadar seçimler ne zaman?

Giren girene beyler sasirmadik tek bildikleri insanları bunaltmak daraltmak kaosa sürüklemek

2 tane kaçak 16 pronun biri x biri y olsun. İmei kayıt ederken xten ve yden birer tane imeiyi yazıp ikisi de x’e aitmiş gibi kaydettirebiliyordun ama yasal değildi. Btk da diyor ki x’in 2. imeisi diye verdiğin imeinin x’e ait olmadığını saptadık, x kayıtlı duracak ama y’nin imei kayıt dışına alınacak. Kanıtlarıyla birlikte x’in gerçek 2. İmeisini kaydettirmek istersen ıslak imzayla bize gönder inceleyelim kaydedelim diyorlar. Y kara listeye alınmıyor sadece kayıt dışına alınıyor.

Burda konu bir imeı kayıt ücretiyle iki ayrı telefonun imeisini kaydetmek sanırsam bunu engellemişler.

Sizlik sorun yok. Çift sim kayıt yaptıranlar genellikle eski çift simli telefonların IMEI kaydettiriyor. Bunda sorun yok. İki farklı tele ait IMEI yapanlarin bir imEI iptal oluyor. Böyle anladım

chatgpt ye bile soprdum bişe anlamadım arkadaş.

Geri