Sorun olmaz ama xmp destek mhz si değişiyor diye biliyorum 4 slot doldurunca xmp nin istikrarlı olması için daha düşük mhz li ram destekliyor.Herkese merhaba ASUS X870-A modeli anakartım var işlemci amd ryzen 7 7800x3d 4 adet de corsair dominatör 2x24 7000 mhz ram var 4 ram takılırsa sorun olur mu yoksa 2 tanesini mi takmalıyım
yani mhz kaybı mı oluyor bir de 2 adet taksam daha mı mantıklı olur senceSorun olmaz ama xmp destek mhz si değişiyor diye biliyorum 4 slot doldurunca xmp nin istikrarlı olması için daha düşük mhz li ram destekliyor.
evet oyun için kullanacağım teşekkür ederim2 Slot daha iyi olur. Oyun için kullanacaksanız zaten fazlasıyla yeter o bellekler.
Evet çünkü anakartın ın özellikleri arasında yazan expo desteği 2 slot için 4 slot takınca bu mhz değeri düşer. Sallıyorum 8000 ise 6400 lere düşer diye tahmin ediyorum mhz olarak.yani mhz kaybı mı oluyor bir de 2 adet taksam daha mı mantıklı olur sence
Fark etmez 8000 9000 1000 olması otomatik max 4800 düşerEvet çünkü anakartın ın özellikleri arasında yazan expo desteği 2 slot için 4 slot takınca bu mhz değeri düşer. Sallıyorum 8000 ise 6400 lere düşer diye tahmin ediyorum mhz olarak.