Sorun olmaz ama xmp destek mhz si değişiyor diye biliyorum 4 slot doldurunca xmp nin istikrarlı olması için daha düşük mhz li ram destekliyor.Herkese merhaba ASUS X870-A modeli anakartım var işlemci amd ryzen 7 7800x3d 4 adet de corsair dominatör 2x24 7000 mhz ram var 4 ram takılırsa sorun olur mu yoksa 2 tanesini mi takmalıyım
yani mhz kaybı mı oluyor bir de 2 adet taksam daha mı mantıklı olur senceSorun olmaz ama xmp destek mhz si değişiyor diye biliyorum 4 slot doldurunca xmp nin istikrarlı olması için daha düşük mhz li ram destekliyor.
evet oyun için kullanacağım teşekkür ederim2 Slot daha iyi olur. Oyun için kullanacaksanız zaten fazlasıyla yeter o bellekler.
Evet çünkü anakartın ın özellikleri arasında yazan expo desteği 2 slot için 4 slot takınca bu mhz değeri düşer. Sallıyorum 8000 ise 6400 lere düşer diye tahmin ediyorum mhz olarak.yani mhz kaybı mı oluyor bir de 2 adet taksam daha mı mantıklı olur sence
Fark etmez 8000 9000 1000 olması otomatik max 4800 düşerEvet çünkü anakartın ın özellikleri arasında yazan expo desteği 2 slot için 4 slot takınca bu mhz değeri düşer. Sallıyorum 8000 ise 6400 lere düşer diye tahmin ediyorum mhz olarak.
herkese teşekkür ederim yeni gördüm söylediklerinizi uygulayacağım teşekkür ederim tekrardanEvet çünkü anakartın ın özellikleri arasında yazan expo desteği 2 slot için 4 slot takınca bu mhz değeri düşer. Sallıyorum 8000 ise 6400 lere düşer diye tahmin ediyorum mhz olarak.