Bu Bilgisayarın Sorunu Ne

Kanka baktım da bu psu nın bu işlemci ile ekran kartını beslememe ihtimali yok. Bence sorun başka bir şeyde.
bende öyle düşünüyorum işletim sistemnde felan degilse 2 senecek işlemci veya anakart kalıyor
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Memtest 86 testini yaparmısın.
Büyük ihtimal sorun ram de değil ama bir dene bence.
deniyorum

Kapanma olayı nasıl oluyor? Bir anda elektrik kesintisi gibi mi yoksa ekran kararması sonra kasanın gücünün kesilmesi gibi mi.

Amd yeni chipset sürücüsünde bende de benzdr durum olmuştu. Önceki sürümü yükledim şimdilik problem yok. Bilgisayar oyunda olsun veya olmasın kendiliğinden restart atıyordu. Olay görüntüleyiciyide "CertificateServicesClient-CertEnroll / Olay 86 Hatası" hatası görünüyordu.

bende öyle düşünüyorum işletim sistemnde felan degilse 2 senecek işlemci veya anakart kalıyor

deniyorum
Kanka şu mem test 86 yı bir yap, ram de olmadığını anlayalım sıkıntının. Sonrasında yine olmaz ise format atarız.
Sonra geldi kanka mesaj, görmedim.

Amd yeni chipset sürücüsünde bende de benzdr durum olmuştu. Önceki sürümü yükledim şimdilik problem yok. Bilgisayar oyunda olsun veya olmasın kendiliğinden restart atıyordu. Olay görüntüleyiciyide "CertificateServicesClient-CertEnroll / Olay 86 Hatası" hatası görünüyordu.
hata ekranı vs hiç bir şey gelmiyor kapanıyor ve acılıyor ama eski sürümü yüklerim şimdi

Kapanma olayı nasıl oluyor? Bir anda elektrik kesintisi gibi mi yoksa ekran kararması sonra kasanın gücünün kesilmesi gibi mi.
ekran kararıyor kasa güçü kesilmeden tekrar başlıyor

hata ekranı vs hiç bir şey gelmiyor kapanıyor ve acılıyor ama eski sürümü yüklerim şimdi

ekran kararıyor kasa güçü kesilmeden tekrar başlıyor
Hata ekranı bende de gelmiyor. Başlat menüsüne olay görüntüleyiciyi yaz. Orada kritik ve önemli kayıtların içinde varsa göreceksin.

Hata ekranı bende de gelmiyor. Başlat menüsüne olay görüntüleyiciyi yaz. Orada kritik ve önemli kayıtların içinde varsa göreceksin.
bur da o kadar cok hata var ki bi kaç tane atayım

Sistem düzgün kapatılmadan yeniden başlatılmış. Bu hatanın nedeni sistemin yanıt vermeyi durdurması, kilitlenmesi veya beklenmeyen bir şekilde güç kaybına uğramış olması olabilir.

Çok önemli bir donanım hatası oluştu.

Bileşen tarafından bildirilen: İşlemci Çekirdeği
Hata Kaynağı: Machine Check Exception
Hata Türü: Cache Hierarchy Error
İşlemci APIC Kimliği: 1

Bu girdinin ayrıntılar görünümünde daha fazla bilgi bulunur.

Çok önemli bir donanım hatası oluştu.

Bileşen tarafından bildirilen: İşlemci Çekirdeği
Hata Kaynağı: Machine Check Exception
Hata Türü: Cache Hierarchy Error
İşlemci APIC Kimliği: 1

kapanmadan önce lommu hata bildirimi başladı dıye bırşey yazıyor

Windows sürümün ne? Bios güncel mi?

İnternette biraz araştırdım da senin problemin benimkinden farklı gibi duruyor. İşlemciden kaynaklandığını söyleyenler var. overclock yaptiysan varsayilan ayarlara dön, bios sıfırla bir dene.

Geri