Bu devirde toplama mı alınmalı yoksa hazır mı

Sistinan

80+
Reaksiyon skoru
34
Merhaba 3-4 ay sonra elime 17.000 bin gibi bir para geçecek sizce bu paraya hazır mı almalıyım yoksa toplama mı. Bu devirde toplama daha pahalıya geliyor gibi geldi bana ama emin değilim ve toplama yaparken ram ve depolama alanı gibi ucuz parçaları sonra da ekleye bileceğim için toplama da mantikli gibi geliyor kafamda 1-1 puanları suan yorumunuz nedir

Merhaba 3-4 ay sonra elime 17.000 bin gibi bir para geçecek sizce bu paraya hazır mı almalıyım yoksa toplama mı. Bu devirde toplama daha pahalıya geliyor gibi geldi bana ama emin değilim ve toplama yaparken ram ve depolama alanı gibi ucuz parçaları sonra da ekleye bileceğim için toplama da mantikli gibi geliyor kafamda 1-1 puanları suan yorumunuz nedir
şuan hazır sistem ama 3 - 4 ay sonrasını bilemeyiz o zaman tekrar konu açın

toplama yaparken indirimleri bekleyip de alabilirim aslında ama bundanda emin degilim açıkcası çünkü oha harbi indirim yapmislar denilen sey yoktur bence

Hazır sistem almak daha mantıklı bence bir süre bekle hazır sistemler çıkacaktır takipte kal

Eğer parçaları kaliteli ve avantajlı bir sistem denk getirebilirseniz hazır. Yok ise toplama. Ayrıca aylar sonra gelecek para üzerinden plan yapmanızı önermem çünkü bu planlar genelde tutmuyor..

İşin açığı hazır sistemlerin parçaları pek kaliteli olmuyor.Ama fiyat noktasında toplama PC ye göre daha uygun oluyor. Hazır sistemde Genelde tek satılmayan elden çıkartmak istedikleri parçaları insanlara satmaya çalışıyorlar. Ondan dolayı fiyat daha uygun oluyor. Mesela adam ekran kartı işlemci ile sistemi süslüyor diğer bileşenleri düşük seviye tutarak sistem fiyatını düşürüyor. Tabi bu noktada tercih size kalmış.
Tabi birde şöyle bişey var Türkiye şartlarında kur odaklı olduğundan dolayı parçaların fiyatları haftası haftasını tutmuyor. İndirimleri kovalayarak ucuza mal edecem derken bir bakmışsın hazır sistemden daha pahalıya mal olmuş. Onun için cash the money parayı basacan alacan en iyi işlemci ve ekran kartlı sistemi paran oldukça diğer parçalarını upgrade edeceksin.

Toplama

hazır sistem daha mantıklı kanımca
toplama pclerde stoktan dolayı fiyatlar uçabiliyor

Bende işe basliycam evde 0 masraf bütün parayi pc ye basicam ayda 4k ile ozamana belki forum özel sistem alabiliriz

Geri