OMARZ 80+ Katılım 15 Mart 2025 Mesajlar 208 Reaksiyon skoru 49 28 Haziran 2025 #1 çözüm bulamadık bilen varmı bu sorunu Ekler WhatsApp Görsel 2025-06-28 saat 15.02.47_d86ec70c.webp 340.8 KB · Hit: 110
atar1993 80+ Katılım 6 Şubat 2021 Mesajlar 276 Reaksiyon skoru 145 28 Haziran 2025 #2 HDD/SSD bozuk olabilir. AHCI mod ayarları değiştirilmiş olabilir. UEFI yerine legacy yada tam tersine çevirme yapılmış olabilir. BIOSta tanımı kaldırılmış olabilir. Sistem yüklenilmemiş olabilir. Temiz format denediniz mi?
HDD/SSD bozuk olabilir. AHCI mod ayarları değiştirilmiş olabilir. UEFI yerine legacy yada tam tersine çevirme yapılmış olabilir. BIOSta tanımı kaldırılmış olabilir. Sistem yüklenilmemiş olabilir. Temiz format denediniz mi?
karberion 80+ Katılım 23 Ekim 2024 Mesajlar 397 Reaksiyon skoru 161 28 Haziran 2025 #3 chatgpt fotoğrafı attım bunları yazdı belki size faydası olur Muhtemel Nedenler: Boot (Önyükleme) Aygıtı Bulunamıyor: Sistem, önyükleme yapılacak bir işletim sistemi bulamıyor. Bu, diskte işletim sistemi kurulu olmaması ya da UEFI/BIOS ayarlarında yanlış disk seçilmesiyle olur. BIOS/UEFI Boot Ayarları Yanlış: Yanlış diski önyükleme diski olarak seçmiş olabilirsiniz. UEFI yerine Legacy boot veya tam tersi seçilmiş olabilir. Disk Tanınmasına Rağmen UEFI Bootloader Bulunamıyor: Disk bağlı, fakat içindeki EFI sistem bölümü silinmiş, bozulmuş ya da eksik olabilir. Yeni SSD/HDD Takıldı ve İşletim Sistemi Yok: Yeni bir disk taktıysanız ve içinde işletim sistemi yoksa bu ekran gelir. Bootloader Silinmiş veya Bozulmuş: GRUB (Linux) ya da Windows Boot Manager gibi önyükleyici silinmişse bu ekranla karşılaşabilirsiniz. Ne Yapabilirsin?A. Geçici Olarak Doğru Diski Elle Başlatmak (Deneme): Shell ekranında: fs0: ya da: fs1: gibi yazıp Enter tuşuna basın. Ardından: dir yazarak dosya yapısını kontrol edin. Eğer EFI klasörü varsa: cd EFI cd Boot bootx64.efi komutuyla elle başlatmayı deneyin. B. BIOS Ayarlarını Kontrol Et: Bilgisayarı yeniden başlat. BIOS/UEFI ayarlarına gir (genellikle DEL, ESC, F2 veya F10). Boot sekmesinden: Doğru diskin ilk sırada olduğuna emin ol. UEFI veya Legacy boot ayarı, sistemine göre doğru şekilde seçilmiş olmalı. C. İşletim Sistemi Kurtarma (Gerekirse): Eğer disk sağlam ama işletim sistemi başlamıyorsa, bir USB boot diski (Windows ya da Linux) ile sistemi başlatıp onarım yapabilirsin.
chatgpt fotoğrafı attım bunları yazdı belki size faydası olur Muhtemel Nedenler: Boot (Önyükleme) Aygıtı Bulunamıyor: Sistem, önyükleme yapılacak bir işletim sistemi bulamıyor. Bu, diskte işletim sistemi kurulu olmaması ya da UEFI/BIOS ayarlarında yanlış disk seçilmesiyle olur. BIOS/UEFI Boot Ayarları Yanlış: Yanlış diski önyükleme diski olarak seçmiş olabilirsiniz. UEFI yerine Legacy boot veya tam tersi seçilmiş olabilir. Disk Tanınmasına Rağmen UEFI Bootloader Bulunamıyor: Disk bağlı, fakat içindeki EFI sistem bölümü silinmiş, bozulmuş ya da eksik olabilir. Yeni SSD/HDD Takıldı ve İşletim Sistemi Yok: Yeni bir disk taktıysanız ve içinde işletim sistemi yoksa bu ekran gelir. Bootloader Silinmiş veya Bozulmuş: GRUB (Linux) ya da Windows Boot Manager gibi önyükleyici silinmişse bu ekranla karşılaşabilirsiniz. Ne Yapabilirsin?A. Geçici Olarak Doğru Diski Elle Başlatmak (Deneme): Shell ekranında: fs0: ya da: fs1: gibi yazıp Enter tuşuna basın. Ardından: dir yazarak dosya yapısını kontrol edin. Eğer EFI klasörü varsa: cd EFI cd Boot bootx64.efi komutuyla elle başlatmayı deneyin. B. BIOS Ayarlarını Kontrol Et: Bilgisayarı yeniden başlat. BIOS/UEFI ayarlarına gir (genellikle DEL, ESC, F2 veya F10). Boot sekmesinden: Doğru diskin ilk sırada olduğuna emin ol. UEFI veya Legacy boot ayarı, sistemine göre doğru şekilde seçilmiş olmalı. C. İşletim Sistemi Kurtarma (Gerekirse): Eğer disk sağlam ama işletim sistemi başlamıyorsa, bir USB boot diski (Windows ya da Linux) ile sistemi başlatıp onarım yapabilirsin.