Dahası
- Reaksiyon skoru
- 56
- İsim
- Cahit Cihan
- Konu Sahibi Konu Sahibi
ANAKART: Asus Prime B450M-K II Amd B450 DDR4 4400 MHz (OC) Am4 mAtx Anakart (27 MART 2023)RAM artırımı yaparken uyumlu bileşenler seçmek önemlidir. Almış olduğunuz "Kingston HyperX Fury 8 GB 3200 MHz DDR4 CL16" RAM, genel olarak iyi bir seçimdir. Ancak, uyumsuzluk sorunları yaşamamak için aşağıdaki noktaları kontrol etmenizde fayda var:
1. Uyumluluk: Bilgisayarınızın anakartı, bu RAM modülünü destekliyor mu? Anakartınızın maksimum RAM kapasitesi ve desteklediği RAM hızlarını kontrol edin.
2. Dual Channel: Eğer mevcut RAM'inizle aynı özelliklere sahip bir RAM aldıysanız (hız, kapasite, CL değeri), dual channel performansından faydalanabilirsiniz. Farklı RAM'ler kullanmak, uyumsuzluk yaratabilir ve performans kaybına neden olabilir.
3. Farklı Markalar: Farklı markalarda RAM kullanmak sorun yaratabilir. Ancak, aynı hız ve zamanlama değerlerine sahip oldukları sürece çalışmaları muhtemeldir.
4. Test: RAM’i taktıktan sonra bilgisayarınızı açın ve BIOS veya işletim sistemi üzerinden RAM’in tanınıp tanınmadığını kontrol edin. Ayrıca, bir stres testi yaparak stabilitesini kontrol edebilirsiniz.
Eğer RAM’ler uyumlu değilse, bu sistem kararsızlığına veya mavi ekran hatalarına yol açabilir. Ancak, uyumlu oldukları sürece kullanmanızda bir sakınca yoktur. Herhangi bir sorun yaşarsanız, RAM’inizi değiştirmek veya iade etmek en iyi seçenek olabilir. Başka bir sorunuz varsa sormaktan çekinmeyin! Ayrıca, anakart modelinizi belirtmeniz durumunda daha sağlıklı önerilerde bulunabilirim.
-
Eğer Anakart Markanızın Modelini Bilmiyorsanız, Aşağıdaki Yöntemleri Kullanabilirsiniz:
-
1. Windows Sistem Bilgileri
Adım 1: Başlat menüsüne sağ tıklayın ve "Çalıştır" seçeneğine tıklayın.
Adım 2: Açılan pencerede msinfo32 yazın ve Enter'a basın.
Adım 3: "Sistem Özeti" bölümünde, "Anakart Üreticisi" ve "Anakart Modeli" bilgilerini bulabilirsiniz.
2. Komut İstemi
Adım 1: Başlat menüsüne sağ tıklayın ve "Windows Terminal" veya "Komut İstemi"ni açın.
Adım 2: Aşağıdaki komutu yazın ve Enter'a basın:
"wmic baseboard get product,Manufacturer" Bu komut, anakart üreticisi ve modeli hakkında bilgi verecektir.
3. BIOS/UEFI
Bilgisayarınızı başlatırken BIOS veya UEFI ayarlarına girmek için genellikle Delete, F2 veya F10 tuşlarına basmanız gerekir. Burada anakart modelini görebilirsiniz.
4. Fiziksel Kontrol
Bilgisayar kasasını açarak anakartın üzerinde yazılı olan model numarasını kontrol edebilirsiniz. Genellikle anakartın üzerinde, işlemci soketinin yakınında veya RAM slotlarının yanında bulunur.
5. Üçüncü Parti Yazılımlar
CPU-Z veya Speccy gibi yazılımları indirerek sistem bilgilerinizi detaylı bir şekilde görebilirsiniz. Bu yazılımlar, anakart modelinizi de gösterir.
Bu yöntemlerden birini kullanarak anakart modelinizi öğrenebilirsiniz.
İŞLEMCİ: Amd Ryzen 5 5500 3.6 GHz 6 Çekirdek 16MB Cache Am4 Soket 7nm İşlemci (27 MART 2023 )
RAM: Kingston FURY Beast 8GB DDR4 CL16 3200MHz KF432C16BB/8 Masaüstü PC Bellek (30 MART 2023)
SSD-HDD: Seagate Barracuda 1TB 3.5" 7200RPM 64MB Cache Sata 3 Sabit Disk ST1000DM010 (22 MAYIS 2022)
Ekran Kartı: MSI NVIDIA GeForce GT 730 2GD3V2 2GB 128 bit DDR3 DX(12) PCI-E 2.0 Ekran Kartı ( N730-2GD3V2 ) (21 MAYIS 2022)
Kasam Aşırı Eskiydi İçtede Fan Yoktu Haliyle kasayı değiştirdim psulu bir kasa aldım 2k ya malzeme kalitesi eskisi kadar sağlam değil lakin usb slotları güncel 3.0-2 falan mevcut idare ediyor yani xd ama hocam kasaya bir ssd alıcam onuda hemen atayım birde dedim ram arttırayım ve sipariş verdim ama verdiğim sipariş diğeriyle aynı değilmiş verdiğim siparişde şu ram dedimki kendi kendime acaba iade edip aynısından mı alsam diye siz ne dersiniz çünkü takıp kullandığımda çokta bir etki göremedm satın almış olduğum ram bu https://www.n11.com/urun/kingston-b...-ddr4-3200-mhz-cl16-ram-53905345?magaza=prote
yalnız hocam memtest64 ile test edeyim dedim çok uzun sürdü çokta bir şey beceremedim gerçi xd ama dikkatimi çeken bir şey var o görüntüyüde sizlerle paylaşayım
Mesaj otomatik birleştirildi:
Birinde DIMM A1 DİĞERİNDE DIMM B 1 ŞAŞIRTICI KISIM 2400MHZ BUNLAR 3200MHZ DEĞİLLERMİYDİ HOCAM ve evet konu hakkında görüşleriniz nedir değiştirip aynısınımı alayım yoksa bunlarda gayet uyumlu mu? tekrar efor sarf etmeyip kullanayım mı ?
Mesaj otomatik birleştirildi:
Alıcağım M 2 SSD BU HOCAM
Crucial P3 CT1000P3SSD8 PCI-Express 3.0 1 TB M.2 SSD Fiyatları, Özellikleri ve Yorumları | En Ucuzu Akakçe
En ucuz Crucial P3 CT1000P3SSD8 PCI-Express 3.0 1 TB M.2 SSD fiyatları için 6 taksit ve indirimleri kaçırma! Crucial P3 CT1000P3SSD8 PCI-Express 3.0 1 TB M.2 SSD özelliklerini incele, 2.299,00 TL'den başlayan fırsatları yakala!
www.akakce.com