Bu "k" harfi nasıl okunuyor?

SerdarT35

80+ Bronze
En İyi Cevap
1
Reaksiyon skoru
826
TDK'deki K "ke" diye okunuyor ve TDK kendisi K'nin "ke" olarak okunmasını istiyor. Ancak anlamadığım. YKS, YSK, TSK ve PKK niye "ka" ile okunuyor? Benim bildiğim bizdeki k harfi arapçadaki kef oluyor ancak bazı kısaltmaları kaf ile okuyoruz. Tam olarak neden, bir de PeKeKe diye okuyan niye terörist oluyor onu anlamadım.

TDK'deki K "ke" diye okunuyor ve TDK kendisi K'nin "ke" olarak okunmasını istiyor. Ancak anlamadığım. YKS, YSK, TSK ve PKK niye "ka" ile okunuyor? Benim bildiğim bizdeki k harfi arapçadaki kef oluyor ancak bazı kısaltmaları kaf ile okuyoruz. Tam olarak neden, bir de PeKeKe diye okuyan niye terörist oluyor onu anlamadım.
ka diye okuyunca yanlış okumuş oluyorsun zaten ben mesela tedeke keyeke diye okuyorum

ka diye okuyunca yanlış okumuş oluyorsun zaten ben mesela tedeke keyeke diye okuyorum
ben de ke diye okuyan tayfadanım da son zamanlarda karşıma ka diye okuyun diye reels çıktığından dedim acaba harbi ka diye mi okunması gerek diye.

Hocam halkın dili öyle alışmış o yüzden "ka" diye okuyor, doğrusu her yerde "ke" ile kullanım, hatta üniversite sınavında falan bunun sorusu vardı.

Pekaka olayı pkkyı aşağılamak içindi

Peki bana mesaj geliyor Tşk diye teşekkür yani kötü anlamayın.
Ben neden bunu Tışıkı okuyorum?

Türkçe'de hiçbir harfin okunuşunda sona "a" sesi gelmez. Hepsine "e" sesi koyarsın.

Canınız nasıl istiyorsa öyle okuyun, kimse sizin keyfinizin kahyası değil.

Geri