Neler Yeni

Bu led control board'a hangi tür fanları bağlayabilirim ?

Dearreis

80+ Bronze
En İyi Cevap
2
Dahası  
Reaksiyon skoru
652
İsim
Ahmet Yavaş
RGB / ARGB vs. hangi tür fanlar buna uyumludur ?
boxA.jpg

Dearreis

80+ Bronze
En İyi Cevap
2
Dahası  
Reaksiyon skoru
652
İsim
Ahmet Yavaş
  • Konu Sahibi Konu Sahibi

Dearreis

80+ Bronze
En İyi Cevap
2
Dahası  
Reaksiyon skoru
652
İsim
Ahmet Yavaş
Neyden çıkıyor la bu?
12 V 4 pinlik RGB için onlar.
Reis ben buna fan alıcam da ama anakartımda sadece 1 tane sys fan slotum var (b450m s2h)
Buna rgb fan alsam ne tür bi çoklayıcı almam lazım fan hızını falan sıcaklığa göre ayarlaması için ?

crazyreign

80+ Titanium
En İyi Cevap
80
Dahası  
Reaksiyon skoru
38,610
İsim
Hayalet
İlgilendiği Kategoriler
fotoşop
Reis ben buna fan alıcam da ama anakartımda sadece 1 tane sys fan slotum var (b450m s2h)
Buna RGB fan alsam ne tür bi çoklayıcı almam lazım fan hızını falan sıcaklığa göre ayarlaması için ?
Şimdi bu kontrolcü ile SYS_FAN'ın alakası yok.
RGB ve ARGB olan fanlarda 2 tane kablo olur, birisi fanın güç kablosu diğeri ise RGB/ARGB kablosu.
Bunlar bağımsızdır, yani ışık yanıyor olsa bile fan dönmeyebilir, tam tersi de olabilir. Fan döner ama ışık yanmaz.
Şimdi sen nasıl bir fan alacaksın, ve anakartın ne onu da bilmiyorum ama fan güç kablosu çoklayıcısından alacaksın sen, bu kontrolcü ile alakası yok.

Dearreis

80+ Bronze
En İyi Cevap
2
Dahası  
Reaksiyon skoru
652
İsim
Ahmet Yavaş
Şimdi bu kontrolcü ile SYS_FAN'ın alakası yok.
RGB ve ARGB olan fanlarda 2 tane kablo olur, birisi fanın güç kablosu diğeri ise RGB/ARGB kablosu.
Bunlar bağımsızdır, yani ışık yanıyor olsa bile fan dönmeyebilir, tam tersi de olabilir. Fan döner ama ışık yanmaz.
Şimdi sen nasıl bir fan alacaksın, ve anakartın ne onu da bilmiyorum ama fan güç kablosu çoklayıcısından alacaksın sen, bu kontrolcü ile alakası yok.
Ya benim normalde kasamın önünde 2 tane fan var ama ben bağlantısını yanlış yaptığım için motorlarını yaktım 2 fanın.
Aynı fandan da bulamıyorum internette, stokları yok.
Bundan dolayı ben hep %100'de çalışmayacak, kasanın sıcaklığına göre fan hızını ayarlayabilecek bir şey arıyorum.
Bu arada ışıklarım yanıyor, bağlantıyı da nasıl yanlış yaptım dersen bu fanların güç bağlantısını LED control board'a bağladım acemilik işte.
Yüksek voltaj aldı sanırım duman çıktı iki fandan da. Zar zor söndürdüm :D
Mesaj otomatik birleştirildi:

Ya benim normalde kasamın önünde 2 tane fan var ama ben bağlantısını yanlış yaptığım için motorlarını yaktım 2 fanın.
Bundan dolayı ben hep %100'de çalışmayacak, kasanın sıcaklığına göre fan hızını ayarlayabilecek bir şey arıyorum.
Bu arada ışıklarım yanıyor, bağlantıyı da nasıl yanlış yaptım dersen bu fanların güç bağlantısını LED control board'a bağladım acemilik işte.
Ama ben o 4 pin güç bağlantısını led bağlantısı sandım da ondan yani. Meğerse led bağlantısı montajlı geliyormuş :D

crazyreign

80+ Titanium
En İyi Cevap
80
Dahası  
Reaksiyon skoru
38,610
İsim
Hayalet
İlgilendiği Kategoriler
fotoşop

Ama ben o 4 pin güç bağlantısını LED bağlantısı sandım da ondan yani. Meğerse LED bağlantısı montajlı geliyormuş :D
Allah canını almaya :D.
Üzüldüm cidden.

Dearreis

80+ Bronze
En İyi Cevap
2
Dahası  
Reaksiyon skoru
652
İsim
Ahmet Yavaş

Ama ben o 4 pin güç bağlantısını LED bağlantısı sandım da ondan yani. Meğerse LED bağlantısı montajlı geliyormuş :D
Bu arada fanlar şunlar ;

Allah canını almaya :D.
Üzüldüm cidden.
Olsun reis ya nazar boncuğu olsun. Hayatımda ilk defa 0'dan sistem topladım olsun o kadarcık :p

crazyreign

80+ Titanium
En İyi Cevap
80
Dahası  
Reaksiyon skoru
38,610
İsim
Hayalet
İlgilendiği Kategoriler
fotoşop

Dearreis

80+ Bronze
En İyi Cevap
2
Dahası  
Reaksiyon skoru
652
İsim
Ahmet Yavaş
Fanlar onlar değil, o ARGB, sendeki RGB.

Servisine falan söyleyeydin böyle böyle oldu diye :D.
Valla incehesap gaming gecesinden aldım. Kullanıcı hatası derler diye hiç uğraşmak istemedim. Ama garantisi devam ediyor sence göndersem ne yaparlar ?

Valla incehesap gaming gecesinden aldım. Kullanıcı hatası derler diye hiç uğraşmak istemedim. Ama garantisi devam ediyor sence göndersem ne yaparlar ?
420 liraya aldım hem de :D

420 liraya aldım hem de :D
Bazen düşünüyorum aynı kasadan bi tane daha mı alsam diye :D

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,039,834
Üyeler
164,919
Son üye
erenikoo