Bu lekeler nasıl çıkacak :/

Juiclair0

Cezalı
80+ Silver
Reaksiyon skoru
1,921
Arkadaşlar benim bi amerikan arabam var 15 yıla yakın evimin önünde yattı araba. Arabayı toplamaya karar verdim. Sanayiye gittiğimde adam bu cam artık cam özelliği kaybetmiş vesaire birşeyler dedi. Sıkıntı şu camda lekeler var ne kadar yıkarsak yıkayalım çıkmıyor leke. Böyle hani yağmur yağar güneşte kurur bi iz olur ya cam sürekli öyle ne kadar yıkarsak yıkayalım çıkmıyor lekeler. Yakında araba boyanacak ve bu cam zımpara gibi ne bileyim yada bi kimyasal maddeyle o lekeleri çıkaramazmıyız ?
ön camı aşağıya bıraktım 2. elleri temiz yok ve sıfırı yurt dışından geliyor. Türkiyedede var ama fazla para istiyorlar bu camı nasıl parlatırız yada lekeleri çıkarırız. Cam zımparası yada pasta cila gibi bi uygulama var mı ?

Ekler

• cj5.PNG
    cj5.PNG
    884.7 KB · Hit: 155
elma sirkesi denediniz mi ?
Denemedim ancak araba eski olduğu için ön kaputla ön cam arasındaki muhafazadan arabanın tabanına su akıyor ordan damlarsa araba kokabilir diye denemedim.

Arabaların ön camı çift katlı olur ve bir yapıştırıcı yardımı ile bir arada tutulurlar. Zamanla veya güneşten gelen uv ışınlarına uzun süre maruz kalmasıyla bu yapıştırıcı etkisini kaybetmiş ve arasına kir kaçmasına sebep olmuş olabilir. Uygun koruma ve gerekli kimyasalların karışımı ile son kez temizlemeyi deneyebilirsiniz. Olmuyor ise demek ki katmanlar arasında kir var. Camın değişmesi gerekir.

Arabaların ön camı çift katlı olur ve bir yapıştırıcı yardımı ile bir arada tutulurlar. Zamanla veya güneşten gelen uv ışınlarına uzun süre maruz kalmasıyla bu yapıştırıcı etkisini kaybetmiş ve arasına kir kaçmasına sebep olmuş olabilir. Uygun koruma ve gerekli kimyasalların karışımı ile son kez temizlemeyi deneyebilirsiniz. Olmuyor ise demek ki katmanlar arasında kir var. Camın değişmesi gerekir.
camın iki katlı olduğunu sanmıyorum 1979 model araba tek katlıdır büyük ihtimal. Ancak bu lekeler cama işlemiş.

camın iki katlı olduğunu sanmıyorum 1979 model araba tek katlıdır büyük ihtimal. Ancak bu lekeler cama işlemiş.
1979 da olsa lamine camdır ve çift katlıdır. Sanayideki usta da cam özelliğini kaybetmiş derken yapıştırıcı malzemenin etkisini yitirmesini kastetmiştir büyük ihtimalle. Bütçeniz var ise cam değiştirmenizi öneririm.

Aracın modeli tam olarak ne

1979 da olsa lamine camdır ve çift katlıdır. Sanayideki usta da cam özelliğini kaybetmiş derken yapıştırıcı malzemenin etkisini yitirmesini kastetmiştir büyük ihtimalle. Bütçeniz var ise cam değiştirmenizi öneririm.
hayır usta bildiğin cam özelliğini kaybetmiş dedi yapıştırıcı falan demedi.
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Aracın modeli tam olarak ne
jeep marka model cj-5 1979

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,192,917
Üyeler
189,347
Son üye
kakashixg