Öneri Bu m2 Ssd Alınır mı ? (Aldım , inceleme👇)

-Mehmet-

80+ Gold
Reaksiyon skoru
5,192
İyi geceler , depolamam yetmemeye başladı , bu sebeple bir süredir ssd arayışındaydım , başta sata mı alsam dedim ama fiyatlar m2 ye yaklaşmış zaten mantıklı gelmedi :D
Anakartım da boşta Pcı 3.0 X1 slotu mevcut , buraya dönüştürücü ile m2 takmayı planlıyorum , slot maksimum 1 gb okuma yazma destekleyeceği için aman aman hızlı bir şey lazım değil.
Bana Kioxia Exceria G2 mantıklı geldi , içerisinde dram bulunduğu için stabilite olarak daha sağlıklı olur gibi , diğer ssd modellerine göre 1 gb okuma yazmayı daha uzun süre verebilir diye düşünüyorum.
Sizden de fikir almak istedim , ne dersiniz alınır mı ? Vade farksız 3 taksit avantajım da var uyguna gelmiş olacak.

Ürün bu 👉 https://www.n11.com/urun/kioxia-lrc...akce&utm_medium=cpc&utm_campaign=akakce_genel

Dönüştürücü : https://www.akakce.com/pci-donustur...e-x1-karti-dk-ac-pem1x-fiyati,1732673272.html

🔴 GÜNCELLEME : Arkadaşlar dediğim ssd yi ve dönüştürücü olarakta Dark markası`nın Pcı X1 m2 dönüştürücüsünü satın aldım ve bugün montajını yaptım. Fiyatlar artmadan alayım dursun dedim , oyuın yükler miyim emin değilim , ana diskte biraz temizlik yaptım bana yetiyor. Şuanlık bir sorun görünmüyor. Fakat şu bilgilendirmeleri yapmak istiyorum ;
  • Montajlamadan önce bios sürümünüzü güncellemenizi tavsiye ederim , işinizi garantiye almış olursunuz.
  • Sistemi başlattığınızda muhtemelen diski göremezsiniz korkmanıza gerek yok , arama bölümünde Bilgisayar Yönetimi>Disk Yönetimi sekmelerine girdiğiniz zaman diski göreceksiniz ve üstüne sağ tıklayarak ``Yeni Basit Birim`` butonunu seçeceksiniz. Bu işlemden sonra Bu bilgisayar bölmesinde diski görebilirsiniz.
  • Steam de oyun yükleyeceğiniz zaman diski göremeyebilirsiniz korkmanıza gerek yok , herhangi bir oyuna tıklayıp yükle butonuna basın , disklerin gözüktüğü ekranda ayar işareti göreceksiniz , ona tıkladıktan sonra depolama yazısının altındaki oka basın ve disk ekle den diski seçip ekleyin.
1744502276567.png

CrystalDisk Mark sonuçlarını aşağıya ekledim , daha önceden de söylediğim gibi dönüştürücü ile kullanacağım için hızlı olması benim için önemli değildi bu yüzden Dram li olduğu için g2 modelini seçtim. Isınma sorunları oluyor diyenler var , çok kullanılmayacağı için çok ısınmaz diye düşünüyorum , en kötü soğutucu takviyesi yaparım.

1744502468191.png

Montaj videosu Donanım Arşivi Youtube kanalında mevcut.

Son düzenleme:
Diğer disk modeli nedir?

Alınır bence mantıklı

Hocam çok mantıklı düşünmüşsünüz açıkçası ama hani almışken bence sizi de zorlamayacaksa 1 TB versiyonunu alın çünkü bu da bir süre sonra size yetmeyebilir. 500 GB dediğin nedir ki yani demi :D

Diğer disk modeli nedir?
Adata Legend 850 Lite hocam.
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

aynı fiyata anakartınız desteklemesede pcie 4 destekli markalar var belki ileriye dönük daha iyi olabilir
örnek:
Bu laptop çıkması hocam , biliyorum bu modeli. Dediğim gibi fazla hıza veya yeni nesile ihtiyacım yok.
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Hocam çok mantıklı düşünmüşsünüz açıkçası ama hani almışken bence sizi de zorlamayacaksa 1 TB versiyonunu alın çünkü bu da bir süre sonra size yetmeyebilir. 500 GB dediğin nedir ki yani demi :D
hocam zaten anakart değiştirmeyi düşünüyorum , o zaman 1 tb daha alacağım , bu ssd her türlü dönüştürücü ile kullanılacak yani. Şuan 1 tb alacak bütçem yok.

Güncelleme : Bugün hem ssd yi hem de dönüştürücüyü satın aldım , cumartesi elimde olacak. İsterseniz deneyimlerimi paylaşırım :D

Güncelleme : Bugün hem ssd yi hem de dönüştürücüyü satın aldım , cumartesi elimde olacak. İsterseniz deneyimlerimi paylaşırım :D
Hocam bende sata ve dönüştürücü kullanarak M2 almak arasında kaldım, paylaşır ve yardımcı olursanız sevinirim. Benimde Anakartta 512GB M2 var yetmiyor artık ek depolama lazım 😅 (Asus B450-II Anakart)

Hocam bende sata ve dönüştürücü kullanarak M2 almak arasında kaldım, paylaşır ve yardımcı olursanız sevinirim. Benimde Anakartta 512GB M2 var yetmiyor artık ek depolama lazım 😅 (Asus B450-II Anakart)
ilk mesajda deneyimlerimi ve gerekli bilgilendirmeleri yaptım hocam. Yukarı kaydırın :D

Dönüştürücü ve m2 almayla sata alma arasında maddi açıdan çok fark yok lakin m2 ile alacağın hız en az iki katı oluyor ayrıca m2 ileriye dönük olarakta kullanılabilir. (Yarın öbürgün sistemi yükseltirsin iki m2 slotlu anakart falan alırsın o zaman daha da faydalı bir hale gelmiş olur senin için)

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,152,256
Üyeler
183,252
Son üye
grgnhls
Geri