-Mehmet-
80+ Gold
- Reaksiyon skoru
- 5,192
İyi geceler , depolamam yetmemeye başladı , bu sebeple bir süredir ssd arayışındaydım , başta sata mı alsam dedim ama fiyatlar m2 ye yaklaşmış zaten mantıklı gelmedi 
Anakartım da boşta Pcı 3.0 X1 slotu mevcut , buraya dönüştürücü ile m2 takmayı planlıyorum , slot maksimum 1 gb okuma yazma destekleyeceği için aman aman hızlı bir şey lazım değil.
Bana Kioxia Exceria G2 mantıklı geldi , içerisinde dram bulunduğu için stabilite olarak daha sağlıklı olur gibi , diğer ssd modellerine göre 1 gb okuma yazmayı daha uzun süre verebilir diye düşünüyorum.
Sizden de fikir almak istedim , ne dersiniz alınır mı ? Vade farksız 3 taksit avantajım da var uyguna gelmiş olacak.
Ürün bu
https://www.n11.com/urun/kioxia-lrc...akce&utm_medium=cpc&utm_campaign=akakce_genel
Dönüştürücü : https://www.akakce.com/pci-donustur...e-x1-karti-dk-ac-pem1x-fiyati,1732673272.html
GÜNCELLEME : Arkadaşlar dediğim ssd yi ve dönüştürücü olarakta Dark markası`nın Pcı X1 m2 dönüştürücüsünü satın aldım ve bugün montajını yaptım. Fiyatlar artmadan alayım dursun dedim , oyuın yükler miyim emin değilim , ana diskte biraz temizlik yaptım bana yetiyor. Şuanlık bir sorun görünmüyor. Fakat şu bilgilendirmeleri yapmak istiyorum ;
CrystalDisk Mark sonuçlarını aşağıya ekledim , daha önceden de söylediğim gibi dönüştürücü ile kullanacağım için hızlı olması benim için önemli değildi bu yüzden Dram li olduğu için g2 modelini seçtim. Isınma sorunları oluyor diyenler var , çok kullanılmayacağı için çok ısınmaz diye düşünüyorum , en kötü soğutucu takviyesi yaparım.
Montaj videosu Donanım Arşivi Youtube kanalında mevcut.

Anakartım da boşta Pcı 3.0 X1 slotu mevcut , buraya dönüştürücü ile m2 takmayı planlıyorum , slot maksimum 1 gb okuma yazma destekleyeceği için aman aman hızlı bir şey lazım değil.
Bana Kioxia Exceria G2 mantıklı geldi , içerisinde dram bulunduğu için stabilite olarak daha sağlıklı olur gibi , diğer ssd modellerine göre 1 gb okuma yazmayı daha uzun süre verebilir diye düşünüyorum.
Sizden de fikir almak istedim , ne dersiniz alınır mı ? Vade farksız 3 taksit avantajım da var uyguna gelmiş olacak.
Ürün bu

Dönüştürücü : https://www.akakce.com/pci-donustur...e-x1-karti-dk-ac-pem1x-fiyati,1732673272.html

- Montajlamadan önce bios sürümünüzü güncellemenizi tavsiye ederim , işinizi garantiye almış olursunuz.
- Sistemi başlattığınızda muhtemelen diski göremezsiniz korkmanıza gerek yok , arama bölümünde Bilgisayar Yönetimi>Disk Yönetimi sekmelerine girdiğiniz zaman diski göreceksiniz ve üstüne sağ tıklayarak ``Yeni Basit Birim`` butonunu seçeceksiniz. Bu işlemden sonra Bu bilgisayar bölmesinde diski görebilirsiniz.
- Steam de oyun yükleyeceğiniz zaman diski göremeyebilirsiniz korkmanıza gerek yok , herhangi bir oyuna tıklayıp yükle butonuna basın , disklerin gözüktüğü ekranda ayar işareti göreceksiniz , ona tıkladıktan sonra depolama yazısının altındaki oka basın ve disk ekle den diski seçip ekleyin.
CrystalDisk Mark sonuçlarını aşağıya ekledim , daha önceden de söylediğim gibi dönüştürücü ile kullanacağım için hızlı olması benim için önemli değildi bu yüzden Dram li olduğu için g2 modelini seçtim. Isınma sorunları oluyor diyenler var , çok kullanılmayacağı için çok ısınmaz diye düşünüyorum , en kötü soğutucu takviyesi yaparım.
Montaj videosu Donanım Arşivi Youtube kanalında mevcut.
Son düzenleme: