Apu Mühendisi
80+ Platinum
Dahası
Konu dışı özür dilerim ancak APU Mühendisi bile olsan, o matematikte zorlanıyorsun
Mühendisiz dedik de diplomamız var demedikKonu dışı özür dilerim ancak APU Mühendisi bile olsan, o matematikte zorlanıyorsun
Hayır değilDostum bir site ismi vereceğimde orada çözümünü bulman çok daha kolay çünkü oranın temel amacı eğitim de yasak değilse verebilirim
Eodevde çok daha kolay cevabını bulabilirsin 10-20 dk falan sürüyor geneldeMühendisiz dedik de diplomamız var demedik
Mesaj otomatik birleştirildi:
Hayır değil
Dostum bu sorularda en kolay yöntem sayı vermektir a=1 b=2 c= 3 ver ;
B sanırım ama doğru olmayabilir.
Reis Güzel Hoş Taktik vermişsin de ,Dostum bu sorularda en kolay yöntem sayı vermektir a=1 b=2 c= 3 ver ;
Bu şekilde yukarıdaki ifadede sayıları yerine koyarsan -3 ediyor. Ardından tüm şıklarda da sayılar yerine koy tek uyan şık ; E şıkkı.
Diyeceksin ki matematiği katletme, o zaman tek tek çarpanlarına ayırmakla uğraşabilirsin fakat ben küçükken böyle çözerdim
Ayrıca mesela sayı verdin ve şıklarda aynı sonuçtan 2 tane çıktı o zaman başka sayılarla tekrar dene, illa ki doğru çıkacak, çıkmama ihtimali 0 .
Evet Evet Cevap BB sanırım ama doğru olmayabilir.
Nasıl çözdünüz anlatabilir misiniz ?B sanırım ama doğru olmayabilir.
Hocam bende soruyu en sonda şöyle çözdüm ama galiba yanlışÇok kolay bir soru. Yazabilirsem yazacağım.
Mesaj otomatik birleştirildi:
Alıntıyı görüntüle
Birbirini götürüp en sade hale getirdim. Bölüm bölüm ayırmak anlamanı kolaylaştırır.
Daha yeni bir arkadaş attı , sizde atarsanız iyi olur-c(b-a) ile c(a-b) aynı şeyler böyle düzenleyince ortak paranteze alınıyorlar.
Çok düzenli çözmedim ama istersen foto atabilirim
Çarpım halinde olan bir ifadeyi nasıl sadeleştiriyorsunuz? Mümkün değil. -B.B ile -A.B çarpım halinde. Sizinki azcık atmasyon olmuş gibi.Hocam bende soruyu en sonda şöyle çözdüm ama galiba yanlış
Hepsini sadeleştirince sonda -b.b (Kare almadım bilerek)
-b.b -a.b kaldı
bende -b ile +b'yi sadeleştirdim geriye -a.b kaldı
O zaman da b dedim