bu olay normal midir

Reaksiyon skoru
256
int sayi1,sayi2,sonuc;
char islem;
printf("Yaptirmak istediginiz islemi girin:");
scanf("%s",&islem);
printf("Sayi giriniz:");
scanf("%d",&sayi1);
scanf("%d",&sayi2);
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
int sayi1,sayi2,sonuc;
char islem;
scanf("%d",&sayi1);
scanf("%d",&sayi2);
scanf("%s",&islem);
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

arkadaşlar c dilini öğreniyorum fakat kendimce hata olduğunu düşündüğüm bi şeyle karşılaştım

dev c++ kullanıyorum ve kodları ilki gibi yazarsam sorunsuz çalışıyo fakat 2. gibi yazarsam hatalı çalışıyor bu bi sorun mudur yoksa normal mi sorunsa çözümü nedir

int sayi1,sayi2,sonuc;
char islem;
scanf("%s",&islem);
scanf("%d",&sayi1);
scanf("%d",&sayi2);
int sayi1,sayi2,sonuc;
char islem;
scanf("%d",&sayi1);
scanf("%d",&sayi2);
scanf("%s",&islem);

arkadaşlar c dilini öğreniyorum fakat kendimce hata olduğunu düşündüğüm bi şeyle karşılaştım

dev c++ kullanıyorum ve kodları ilki gibi yazarsam sorunsuz çalışıyo fakat 2. gibi yazarsam hatalı çalışıyor bu bi sorun mudur yoksa normal mi sorunsa çözümü nedir
hata nedir?
switch case kullanıyor musun?

İyide hocam sonuc değişkeni havada kalmış boş kalmış. İnt değerleri sonuc değişkenine atamamışsın ki?

kodun tamamını atar mısın

Geri