Neler Yeni

Bu parçanın ne işe yaradığını bilen varsa yardımcı olabilir mi ?

ErhanTG

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
35
İsim
Erhan Turgut
Merhaba arkadaşlar benim 2004 model Fiat Albea 1.3 Multijet SL arabam var. Fotoğrafta işaretli olan söket takılı değilken araba stop ediyordu ve çalışmıyordu. Taktıktan sonra araba tak diye çalışmaya başladı. Sırf merak ettiğim için soruyorum anlayan birisi varsa bu söketin ne işe yaradığını ve ne olduğunu yazabilir mi ?

1646170120268.png

Denizgezen

80+ Gold
En İyi Cevap
1
O parça Map sensörüdür.
Emme manifolduna giden ve olan havanın ölçülmesini sağlar. Zamanla içi kurum yapar. Ve evet soketi çıkartırsan hava yakıt karışımını ayarlayamadığı için çalışmaz.
Söküp içini temizlersen ufakta olsa gaz tepkimelerinde fark hissedersin . Çünkü daha iyi yakıt karışımı yapar , Söküp içini tinerle temizleyebilirsin .
Ben eski bir boya tabancasına tiner koyup içine tutuyorum sonra da siliyorum.

ErhanTG

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
35
İsim
Erhan Turgut
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
O parça Map sensörüdür.
Emme manifolduna giden ve olan havanın ölçülmesini sağlar. Zamanla içi kurum yapar. Ve evet soketi çıkartırsan hava yakıt karışımını ayarlayamadığı için çalışmaz.
Söküp içini temizlersen ufakta olsa gaz tepkimelerinde fark hissedersin . Çünkü daha iyi yakıt karışımı yapar , Söküp içini tinerle temizleyebilirsin .
Ben eski bir boya tabancasına tiner koyup içine tutuyorum sonra da siliyorum.
Çok teşekkürler bilgilendirdiğin için. Normalde soğuk havada 3 saat civarı çalışmadan durunca araba biraz ısınmadan çalışmıyordu. Bu söketi taktıktan sonra işe girip çıktım 3.5 saat civarı çalışmayan araba tek marşta direkt çalıştı. Çok şaşırdım bundan dolayı merak edip araştırmak istedim. Temizlemek dışında başka bir önerin var mı acaba ?

Denizgezen

80+ Gold
En İyi Cevap
1
Çok teşekkürler bilgilendirdiğin için. Normalde soğuk havada 3 saat civarı çalışmadan durunca araba biraz ısınmadan çalışmıyordu. Bu söketi taktıktan sonra işe girip çıktım 3.5 saat civarı çalışmayan araba tek marşta direkt çalıştı. Çok şaşırdım bundan dolayı merak edip araştırmak istedim. Temizlemek dışında başka bir önerin var mı acaba ?
Yenisinş almak çok pahalıya patlar önermem. Sokette sıkıntı olabilir en son 140'a almıştım elektrikçiye değiştirmiştik sonra. Tabii o bozuktu sen bozuk olduğuna emin olmadan değiştirme. Soğukta çalışmıyorsa kızdırmalara baktır . Bunlarınki kaynıyor içinde kırılıyor sonra kapak sökmek zorunda kalıyorsun dikkat et.

ErhanTG

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
35
İsim
Erhan Turgut
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Yenisinş almak çok pahalıya patlar önermem. Sokette sıkıntı olabilir en son 140'a almıştım elektrikçiye değiştirmiştik sonra. Tabii o bozuktu sen bozuk olduğuna emin olmadan değiştirme. Soğukta çalışmıyorsa kızdırmalara baktır . Bunlarınki kaynıyor içinde kırılıyor sonra kapak sökmek zorunda kalıyorsun dikkat et.
Teşekkürler tüm bilgi ve önerilerin için hocam iyi forumlar ☺️

Top Bottom