Neler Yeni

Yardım Bu Şartlarda En Mantıklı Soğutucu Nedir?

altygktn

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
2
İsim
Alty Gök
Arkadaşlar selam,

Asus Tuf B450 Plus, Gigabyte Rx590, Ryzen5 3600x bileşenlerinden oluşan mütevazi bir bilgisayarım var. Bu sistemin soğumasıyla alakalı iki sorum var.

1- Kasam Cooler Master Mb511 600w https://www.coolermaster.com/catalog/cases/mid-tower/masterbox-mb511/
Bu kasanın ön tarafında 3 tane fanı, arka tarafında da egsoz fanı mevcut, üst tarafı boş. Üst taraf illa sıvı soğutma için mi kullanılmalı? Üst tarafa da 2*120mm fan alsam hava akışını olumlu şekilde etkiler mi ve bu fanları içeriye hava verecek şekilde mi, içerideki havayı tahliye edecek şekilde mi takmam gerekir?

2- İşlemcim Ryzen5 3600x, soğutucusu stok Wraith Spire. OC yapmıyorum ancak işlemcinin daha uzun ömürlü ve sağlıklı kalması için bu soğutucuyu değiştirmek istiyorum. Gelgelelim bu sistemin 1000 liralık hava soğutucuya veya iyi bir sıvı soğutucuya ihtiyaç duyduğunu düşünmüyorum. Bu şartlar altında alabileceğim en mantıklı cpu soğutucu nedir? Bütçe konusunda meblağa belirtmek istemiyorum, ihtiyacımı en tutarlı biçimde karşılayacak cpu soğutucu 100 lira da olabilir 500 lira da. Sizden gelen önerilerle değerlendireceğim.

Son düzenleme:

RPM_

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
168
İsim
Hı Hı
İlgilendiği Kategoriler
Güç kaynakları, sistem toplama
Bütçenizi belirtin, önerelim.

T6 Ultra yeterli aslında.

Derek Pappalardo

80+ Bronze
En İyi Cevap
1
Dahası  
Reaksiyon skoru
2,292
İsim
Derek
İlgilendiği Kategoriler
Bioshock, Mark of the Ninja
Evet benim hatam. Ledsiz olunca Stealth zannettim. Sprie'ın da ledsiz modeli varmış.

O vakit aşırı bir ısınma yok? T6 Ultra fazlasıyla yetecektir. Macun olarak yanında geleni kullanabilirsin veya daha iyi iletkenlik için Snowman MTG5/MTG10 alabilirsin Aliexpress'ten. Türkiye'de en F/P MX4 var şimdilik.

Kardan adam termal macun 14.3W/mk gres AMD Intel işlemci CPU soğutucu bilgisayar soğutma fanı VGA GPU bileşik soğutucu alçı|Fanlar ve Soğutma| - AliExpress

Arctic Mx-4 2019 Termal Macun 4 Gr Fiyatı, Yorumları - Trendyol

altygktn

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
2
İsim
Alty Gök
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
O vakit aşırı bir ısınma yok? T6 Ultra fazlasıyla yetecektir. Macun olarak yanında geleni kullanabilirsin veya daha iyi iletkenlik için Snowman MTG5/MTG10 alabilirsin Aliexpress'ten. Türkiye'de en F/P MX4 var şimdilik.

Kardan adam termal macun 14.3W/mk gres AMD Intel işlemci CPU soğutucu bilgisayar soğutma fanı VGA GPU bileşik soğutucu alçı|Fanlar ve Soğutma| - AliExpress

Arctic Mx-4 2019 Termal Macun 4 Gr Fiyatı, Yorumları - Trendyol
Şu an sadece forumu takip ediyorum ve 40-50 derece arasında. Bu soğutucuyla alakalı fanlardan birinin sürekli olarak en yüksek devirde döndüğünden şikayet edenler var. Anakart soketleriyle soğutucunun uyumsuzluğu gibi bir problem midir acaba? Macun olarak elimde Cooler Master Mastergel Regular var, yeterli midir?

Derek Pappalardo

80+ Bronze
En İyi Cevap
1
Dahası  
Reaksiyon skoru
2,292
İsim
Derek
İlgilendiği Kategoriler
Şu an sadece forumu takip ediyorum ve 40-50 derece arasında. Bu soğutucuyla alakalı fanlardan birinin sürekli olarak en yüksek devirde döndüğünden şikayet edenler var. Anakart soketleriyle soğutucunun uyumsuzluğu gibi bir problem midir acaba? Macun olarak elimde Cooler Master Mastergel Regular var, yeterli midir?

Ön fanı arkaya takınca sessizleştiği söyleniyor, bende öyle bir sorun olmadığından çözümüne bakmadım hiç. AM4 soketle uyumsuzluk çıkarmaması gerekiyor, resmi desteği mevcut. Mastergel Regular yeterlidir, yanında çıkan macunu da sakla ne olur ne olmaz.

Dambıldor

80+ Silver
Eğer bütçe varsa fuma 2 öneriyorum. Hem sessiz hem de gayet performanslı.

altygktn

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
2
İsim
Alty Gök
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Ön fanı arkaya takınca sessizleştiği söyleniyor, bende öyle bir sorun olmadığından çözümüne bakmadım hiç. AM4 soketle uyumsuzluk çıkarmaması gerekiyor, resmi desteği mevcut. Mastergel Regular yeterlidir, yanında çıkan macunu da sakla ne olur ne olmaz.
Peki ilk sorum hakkında bir tavsiyen var mı?

Derek Pappalardo

80+ Bronze
En İyi Cevap
1
Dahası  
Reaksiyon skoru
2,292
İsim
Derek
İlgilendiği Kategoriler
Bu kasanın ön tarafında 3 tane fanı, arka tarafında da egzoz fanı mevcut, üst tarafı boş. Üst taraf illa sıvı soğutma için mi kullanılmalı? Üst tarafa da 2*120mm fan alsam hava akışını olumlu şekilde etkiler mi ve bu fanları içeriye hava verecek şekilde mi, içerideki havayı tahliye edecek şekilde mi takmam gerekir?

Olumlu şekilde etkiler. Isınan hava yükseldiği için içeri üfletip sıcak havayı tekrar içeri vermek istemeyiz. Dışarı (üste) atacak şekilde takmak fayda sağlayacaktır. Akasa Black tavsiye ederim uygun fiyatlı olması ve egzoz fana uygun olması nedeniyle. Yanında vida çıkmıyor, sessizleştirici vida kiti almak gerekecektir. Anakartta boş 4 pin yuvası yoksa kontrolcü almak da gerekir ve maliyeti çok gereksiz yükselir, bu durumda TX fanlara yönelebilirsin.

Akasa Classic Black 12cm Fan (AK-DFS122512L) | Teknobiyotik
Akasa 20 x Sessizleştirici Silikon Fan Vidası (AK-MX003) | Teknobiyotik

TX 12cm Siyah Sessiz Kasa Fanı (3pin+Molex) (TXCCF12BK) | Teknobiyotik

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,067,522
Üyeler
169,573
Son üye
xtrav1s