Neler Yeni

Öneri Bu sisteme bir 8GB RAM daha eklesem ne kadar fark yaratır?

MeynnZenith

80+ Silver
En İyi Cevap
1
Dahası  
Reaksiyon skoru
2,343
İsim
Belirtmek İstemiyorum
İlgilendiği Kategoriler
Belli bir tane yok
Sistemim imzamda. RDR 2 High-Medium ayarlarda 50FPS falan alıyorum, çok ağaçlı veya sulu bölgelere gidince ara ara 45 oluyor. Bu sisteme aynı RAM'den bir tane daha 8GB eklesem ne kadar performans artışı olur?

Hudzell

80+ Platinum
En İyi Cevap
3
Dahası  
Reaksiyon skoru
21,578
İsim
Hakan
İlgilendiği Kategoriler
Mining, Trading, Kripto, Crack
Oyununa göre değişir yine de min %5 fark yaratır.

MeynnZenith

80+ Silver
En İyi Cevap
1
Dahası  
Reaksiyon skoru
2,343
İsim
Belirtmek İstemiyorum
İlgilendiği Kategoriler
Belli bir tane yok
  • Konu Sahibi Konu Sahibi

Berk Atmaca

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
2,269
İsim
Berk Atmaca
Yani FPS kaça çıkar? Ortalama olarak bir değer verebilirseniz sevinirim. 10FPS artar vb. gibi.
Hocam değişkenlik gosterir. 100fps'de %5 5fpsken 50fps'de 2.5fps demek. Tam bir değer belirtmek mantıksız olur. Ortalama %5-%7 arası performans artışı sağlanır sanırım.

MeynnZenith

80+ Silver
En İyi Cevap
1
Dahası  
Reaksiyon skoru
2,343
İsim
Belirtmek İstemiyorum
İlgilendiği Kategoriler
Belli bir tane yok
Hocam değişkenlik gosterir. 100fps'de %5 5fpsken 50fps'de 2.5fps demek. Tam bir değer belirtmek mantıksız olur. Ortalama %5-%7 arası performans artışı sağlanır sanırım.
Teşekkür ederim. Sizce bu performans artışı için almaya değer mi peki bir 8GB daha?

Berk Atmaca

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
2,269
İsim
Berk Atmaca
Teşekkür ederim. Sizce bu performans artışı için almaya değer mi peki bir 8GB daha?
Hocam rami fps için alacaksanız hiiiç almayın çünkü 64gb bile alsanız Fps'i 2 ye katlamayacak. Ram=Fps diye bir şey yok zaten. FPS'i belirleyen en büyük etken ekran kartınız ve doğru işlemci seçimidir. Aldığınız ram boşa mı gidiyor? Tabikide hayır. Genel olarak sisteminizi rahatlatır, performansınıza katkı sağlar ama asla performansı uçurmaz.

MeynnZenith

80+ Silver
En İyi Cevap
1
Dahası  
Reaksiyon skoru
2,343
İsim
Belirtmek İstemiyorum
İlgilendiği Kategoriler
Belli bir tane yok
Hocam rami fps için alacaksanız hiiiç almayın çünkü 64gb bile alsanız Fps'i 2 ye katlamayacak. Ram=Fps diye bir şey yok zaten. FPS'i belirleyen en büyük etken ekran kartınız ve doğru işlemci seçimidir. Aldığınız ram boşa mı gidiyor? Tabikide hayır. Genel olarak sisteminizi rahatlatır, performansınıza katkı sağlar ama asla performansı uçurmaz.
Uçurmasını beklemiyorum zaten, sadece son zamanlarda herkesten 16GB'a geçmem gerektiğini duyuyorum. Merak ettim acaba değer mi diye. Forza Horizon 4, RDR 2 gibi oyunlarda biraz daha rahat ettirir diye düşünmüştüm. Teşekkürler bilgilendirmeniz için.

erencavdarr

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
635
İsim
Eren Çavdar
Yani çok ram harcayan oyunlarda arkada uygulamaları vs açamayabiliyor ram dağılımı daha rahat olur günümüz uygulamalarında kasma ihtimalini ortadan kaldırmış olursun fps farkını farkedemeyebilirsin. Ben malum fiyatlardan dolayı 16 yapamadım ama 8 de oynadığım oyunlar için yeterli. FH4,ets,valo,r6,rocketleague

Berk Atmaca

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
2,269
İsim
Berk Atmaca
Uçurmasını beklemiyorum zaten, sadece son zamanlarda herkesten 16GB'a geçmem gerektiğini duyuyorum. Merak ettim acaba değer mi diye. Forza Horizon 4, RDR 2 gibi oyunlarda biraz daha rahat ettirir diye düşünmüştüm. Teşekkürler bilgilendirmeniz için.
Rahat ettirir. Drop yaşıyorsunuz diye düşünüyorum onların oluşmamasında katkı sağlar. Bence alın paranız varsa. Sistem daha hızlı çalışacağı için Fps artışı yaşamanız olası ama dediğim gibi devasa değil :)

MeynnZenith

80+ Silver
En İyi Cevap
1
Dahası  
Reaksiyon skoru
2,343
İsim
Belirtmek İstemiyorum
İlgilendiği Kategoriler
Belli bir tane yok
Rahat ettirir. Drop yaşıyorsunuz diye düşünüyorum onların oluşmamasında katkı sağlar. Bence alın paranız varsa. Sistem daha hızlı çalışacağı için Fps artışı yaşamanız olası ama dediğim gibi devasa değil :)
Evet, PUBG'de özellikle çok drop yiyorum. Alabileceğim zaman RAM'in fiyatına bakacağım, eğer çok uçuk bir sayı değilse de alacağım.

erencavdarr

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
635
İsim
Eren Çavdar
Rust, Warzone gibi oyunlar oynuyorsan 16 şart zaten. Benim ekran kartım FH5'te yüksek ayarlarda 80 fps veriyor fakat büyük ihtimalle 16gb ram ve daha iyi bir işlemciyle bakmışlardır. İşte böyle yeni çıkan oyunlarda da 16gb ram şart olacağı için 16'ya geçmenin zamanı geldi zaten diye düşünüyorum.

MeynnZenith

80+ Silver
En İyi Cevap
1
Dahası  
Reaksiyon skoru
2,343
İsim
Belirtmek İstemiyorum
İlgilendiği Kategoriler
Belli bir tane yok
Rust, Warzone gibi oyunlar oynuyorsan 16 şart zaten. Benim ekran kartım FH5'te yüksek ayarlarda 80 fps veriyor fakat büyük ihtimalle 16gb ram ve daha iyi bir işlemciyle bakmışlardır. İşte böyle yeni çıkan oyunlarda da 16gb ram şart olacağı için 16'ya geçmenin zamanı geldi zaten diye düşünüyorum.
Bu sistem ile FH5'te yüksek ayarlarda 80FPS mi alıyorsun? Ben bu sistemle FH4'te ultra ayarlarda 50-60FPS bazen 45FPS alıyorum. O zaman FH5'te tahminen kaç alırım?

erencavdarr

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
635
İsim
Eren Çavdar
Bu sistem ile FH5'te yüksek ayarlarda 80FPS mi alıyorsun? Ben bu sistemle FH4'te ultra ayarlarda 50-60FPS bazen 45FPS alıyorum. O zaman FH5'te tahminen kaç alırım?
Hayır dostum FH5'e sahip değilim. Ekran kartımın performansına baktım sadece benchmark testi yapanlardan. Dediğim gibi işlemci ve ram benimkinden daha iyidir büyük ihtimalle. Bu arada ben FH4'te Ultra ayarlarda 80-90 fps alıyorum. Muhtemelen (FH5'te) ramimide 16 yaparsam "High" ayarlarda 60 fps alırım diye düşünüyorum. Sende "Medium" ayarlarda 60+ fps alırsın. Üstüne 16 ram yaparsan daha da iyi olur.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,039,406
Üyeler
164,836
Son üye
ayaznf
Top Bottom