Neler Yeni

Bu sisteme nasıl bir upgrade yapılabilir?

Yphen

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
535
İsim
Hazer
Arkadaşlar selamlar, Konu başlıkta ki gibi aşağıda ki sistemime ufak bir upgrade yapmak istiyorum çok çok yüksek meblalara kaçmadan ödeyebileceğim şekilde bunun için de sizlere danışmak istedim ne yapabiliriz diye şuan sadece kasa fanlarımı değişitirdim "Zoko Amiral DK431"'in kasa fanları maalesef traktör sesi çıkarmaya başladı bu yüzden "Thermalright"'ın setini aldım. Ekran kartını upgrade yapmaya maalesef bütçem el vermiyor şuanlık beni idare ediyor onun dışında kalanları upgrade yapabilirim kafama ve bütçeme yatarsa eğer. Genel de hikaye oyunları nadiren de olsa FPS oyunları oynuyorum 1080p'de buna göre nasıl değişiklikler yapabilirim yardımcı olursanız çok sevinirim.

Not: Kasa içi böyle hoş gözükmesini sağlayacak değişiklikler de yapabilirim öneriniz var ise yazabilirsiniz.

İşlemci: Intel Core i3 12100F
Anakart: MSI Pro H610M-E
Ekran Kartı: ASUS ROG STRIX 1080
RAM: XPG Gammix D35 8X2 3200 MHz CL16
M2 SSD: KIOXIA Exceria Plus 500 GB
Kasa: Zoko Amiral DK431
Fanlar: Thermalright TL-C12C-S ARGB (6x)
PSU: Cooler Master Masterlite 600W

mucel

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
172
İsim
Muhammet Ali Seviptekin
Arkadaşlar selamlar, Konu başlıkta ki gibi aşağıda ki sistemime ufak bir upgrade yapmak istiyorum çok çok yüksek meblalara kaçmadan ödeyebileceğim şekilde bunun için de sizlere danışmak istedim ne yapabiliriz diye şuan sadece kasa fanlarımı değişitirdim "Zoko Amiral DK431"'in kasa fanları maalesef traktör sesi çıkarmaya başladı bu yüzden "Thermalright"'ın setini aldım. Ekran kartını upgrade yapmaya maalesef bütçem el vermiyor şuanlık beni idare ediyor onun dışında kalanları upgrade yapabilirim kafama ve bütçeme yatarsa eğer. Genel de hikaye oyunları nadiren de olsa FPS oyunları oynuyorum 1080p'de buna göre nasıl değişiklikler yapabilirim yardımcı olursanız çok sevinirim.

Not: Kasa içi böyle hoş gözükmesini sağlayacak değişiklikler de yapabilirim öneriniz var ise yazabilirsiniz.

işlemcinizi i5 12400f yababilirsiniz onun dışında pek upgrade etçeğiniz parça yok ekran kartınız yeterli ilerde yükseltirsiniz ram yetmıyorsa yükseltebilirsiniz ve depolama yetmiyorsa 1tb hardisk

Yphen

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
535
İsim
Hazer
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
işlemcinizi i5 12400f yababilirsiniz onun dışında pek upgrade etçeğiniz parça yok ekran kartınız yeterli ilerde yükseltirsiniz ram yetmıyorsa yükseltebilirsiniz ve depolama yetmiyorsa 1tb hardisk
i5 13400F nasıldır hocam?

mucel

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
172
İsim
Muhammet Ali Seviptekin
Teşekkürler hocam başka fikir ve öneri varsa onu da değerlendirebilirim.
hocam ekran kartı dışında pek bir şey kalmıyor ki ekran kartınızda hala çok yeterli bir tek ram ve depolama var oda size yetiyorsa problem değil

kronik1907

80+ Bronze
En İyi Cevap
1
Dahası  
Reaksiyon skoru
637
İsim
Görkem
i5 13400F nasıldır hocam?
12400f ile 13400f arasında bildiğim kadarı ile 1500 tl gibi bir fark var
yatırımı 13400f e yapacağına 12400f al
aradaki 1500 üstüne biraz daha koy ekran kartını güçlendir

Anakart upgrade yapabilirsiniz,ekran kartınızın vakti var daha 2 sene civarı ama isterseniz onuda upgrade edebilirsiniz, anakart upgrade yaptıktan sonra i5 12.nesil düşünebilirsiniz,SSD yetersiz görünüyor onuda 1tb yapabilirsiniz.

Yphen

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
535
İsim
Hazer
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
12400f ile 13400f arasında bildiğim kadarı ile 1500 tl gibi bir fark var
yatırımı 13400f e yapacağına 12400f al
aradaki 1500 üstüne biraz daha koy ekran kartını güçlendir
Performans farkı var mı hocam yoksa 1500 TL'ye değecek bir performans farkı yok mu?
Anakart upgrade yapabilirsiniz,ekran kartınızın vakti var daha 2 sene civarı ama isterseniz onuda upgrade edebilirsiniz, anakart upgrade yaptıktan sonra i5 12.nesil düşünebilirsiniz,SSD yetersiz görünüyor onuda 1tb yapabilirsiniz.
Anakart olarak eğer ki AM5 sisteme geçersem diye aslında upgrade yapmıyorum hocam çünkü intel gerçekten çok pahalı iyi olup olmadığı tartışma konusu fakat "Dragons Dogma II" adlı oyunda bile düşük ayarlar da oynuyorum ona rağmen kasmalar oluyor..

Performans farkı var mı hocam yoksa 1500 TL'ye değecek bir performans farkı yok mu?

Anakart olarak eğer ki AM5 sisteme geçersem diye aslında upgrade yapmıyorum hocam çünkü intel gerçekten çok pahalı iyi olup olmadığı tartışma konusu fakat "Dragons Dogma II" adlı oyunda bile düşük ayarlar da oynuyorum ona rağmen kasmalar oluyor..
Hocam isterseniz bütçeniz fazlaysa tabi AMD soketli anakart geçip ram işlemci herşeyi değiştirebilirsiniz , bı kaç ay sonrada ikinci el ekran kartı felan alabilirsiniz.

Yphen

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
535
İsim
Hazer
Hocam isterseniz bütçeniz fazlaysa tabi AMD soketli anakart geçip ram işlemci herşeyi değiştirebilirsiniz , bı kaç ay sonrada ikinci el ekran kartı felan alabilirsiniz.
Sıfırdan dizecek kadar yok hocam maalesef. Taksitle alacağım için AM5 bana pahalıya patlar hem işlemci hem düzgün bir anakart hem ram 15-20k'ya yakın tutuyor..

kronik1907

80+ Bronze
En İyi Cevap
1
Dahası  
Reaksiyon skoru
637
İsim
Görkem

amacınız sadece gündelik kullanım ve oyun ise bence değmez
buyrun oyun videosu
bir tane oyunda %10 fark atmış
diğer oyunlarda %4-6 arası

1500 tl o farka vereceğinize diyorum
alın 12400f i takın sisteminize
1500 tl cepte
12100f de boşa çıkacak onu da satacaksınız zaten diyelimki 1500 de onu sattınız acilen elden çıkardınız
3000 tl cepte mi cepte

siz bu şekilde sistemi kullanmaya devam ederken elinizdeki 1080 i de ilanlara koyun
satıldıktan sonra onun parası + 3000 tl ile
ikinci elden güvenilir kişilerden temiz bir yüksek model ekran kartı alsanız

daha iyi bir upgrade işlemi olmaz mı

Yphen

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
535
İsim
Hazer
amacınız sadece gündelik kullanım ve oyun ise bence değmez
buyrun oyun videosu
bir tane oyunda %10 fark atmış
diğer oyunlarda %4-6 arası

1500 tl o farka vereceğinize diyorum
alın 12400f i takın sisteminize
1500 tl cepte
12100f de boşa çıkacak onu da satacaksınız zaten diyelimki 1500 de onu sattınız acilen elden çıkardınız
3000 tl cepte mi cepte

siz bu şekilde sistemi kullanmaya devam ederken elinizdeki 1080 i de ilanlara koyun
satıldıktan sonra onun parası + 3000 tl ile
ikinci elden güvenilir kişilerden temiz bir yüksek model ekran kartı alsanız

daha iyi bir upgrade işlemi olmaz mı

Hocam öncelikle teşekkür ederim işlemci kısmını bende böyle düşünüyorum lakin ekran kartı konusunda mümkün mertebe ileriye de dönük olsun diye bütçe toparlayıp bir 4070 SUPER almayı düşünüyorum kalan parçalar bir şekil halledilir ama ekran kartları çok pahalı o yüzden aslında ekran kartı bana yeter diye çok bir upgrade durumuna girmiyorum.. 12400F zamanın da kullanmıştım güzel bir işlemci + bir ID Cooling SE 214 XT ile baya sağlam bir performans verir diye düşünüyorum.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,038,065
Üyeler
164,609
Son üye
azizoe92
Top Bottom