myo ne tamolm ben de geçen sene yakın sıralama yapmıştı gel bizim myo ya birlikte takılam![]()
Kütahya.myo ne tamhangi şehir
cok uzak broKütahya.
Alım sayısı az. Msü'den girerse tyt'de 300 bini garantilemiş olmak lazım. Dış kaynaktan girecekse 2 yıllık teknikerlik ayarında bir bölüm bitirmeli. Ama onlarda da alım az oluyor.Hava astsubay veya deniz astsubay ol özellikle teknik sınıflar keyfine bak bu tavsiyeyi de akrabama yapmam![]()
Dış kaynakta bitirdiği bölüm önemli değil. Msü den 2 yıllık astsubay bölümleri düşük puanlara kapatıyor mevzu biraz mülakat ve diğer şartlara bağlı ne olduğunu yazmayacağım anladınız siz.Alım sayısı az. Msü'den girerse tyt'de 300 bini garantilemiş olmak lazım. Dış kaynaktan girecekse 2 yıllık teknikerlik ayarında bir bölüm bitirmeli. Ama onlarda da alım az oluyor.
Şuanki tyt puanı yetebilir hatta polislik bile deneyebilir diğer şartları karşılıyorsa bence polislik en iyi seçenekDış kaynakta bitirdiği bölüm önemli değil. Msü den 2 yıllık astsubay bölümleri düşük puanlara kapatıyor mevzu biraz mülakat ve diğer şartlara bağlı ne olduğunu yazmayacağım anladınız siz.
Hocam MSÜ den 2 yıllık astsubaylıklar düşük puanla kapatıyor ama mülakata çağırılan öğrencinin en son Aday Değerlendirme Puanı hesaplanırken TYT'de 300bine girmiş olması gerekiyor. Öğretmenlik barajı gibi de düşünebilirsiniz. Dış kaynakta bitirdiği bölümün tek faydası eğer biraz havacılık, denizcilik ile ilgiliyse okurken bunun faydasını görür. Diğer bakımdan dediğiniz gibi bitirilen bölüm çok da önemli değil.Dış kaynakta bitirdiği bölüm önemli değil. Msü den 2 yıllık astsubay bölümleri düşük puanlara kapatıyor mevzu biraz mülakat ve diğer şartlara bağlı ne olduğunu yazmayacağım anladınız siz.
Diğer şartları yerine getiriyosa merak etme hiçbir şey önemli değil kaçtane mülakata girdim ben. Hele milli savunma bu konuda çok esnek. Msü astsubaylık geçen sene 289 puanla kapatmış yani bu giren kişinin puanı 300 bin diye bir baraj olsa bu arkadaş giremezdi. Hava astsubaylık zorlar deniz %70 kazanır piyade mülakat ve diğer şartlar yerindeyse %95 kazanır. Piyade okulunda da güzel bir sınıfçı olursa muhteşem hayatı olur. Eğer sınıfçı olmaz da piyade olursa allah yardım etsinHocam MSÜ den 2 yıllık astsubaylıklar düşük puanla kapatıyor ama mülakata çağırılan öğrencinin en son Aday Değerlendirme Puanı hesaplanırken TYT'de 300bine girmiş olması gerekiyor. Öğretmenlik barajı gibi de düşünebilirsiniz. Dış kaynakta bitirdiği bölümün tek faydası eğer biraz havacılık, denizcilik ile ilgiliyse okurken bunun faydasını görür. Diğer bakımdan dediğiniz gibi bitirilen bölüm çok da önemli değil.
Siz beni anlamadınız hocam. Şimdi kişi sırasıyla fiziki, sözlü ve sağlık mülakatlarına girecek. Fiziki mülakatın %15, sözlü mülakatın %30 yks'nin ise %55'i Aday değerlendirme puanını oluşturuyor. Burada büyük rolü de yks üstleniyor. Eğer kişi yks tyt'de ilk 300k'nın içine girmezse ADP'si çok geriye gidiyor ve otomatik yedeklere kalıyor. Kısacası MSÜ sınavında gördüğünüz o 280-290 puanlar sadece mülakata çağırılmak için ön ayaktan başka bir şey değil. Asıl mesele mülakatlarda başlıyor. Onlarda zaten bir hayli zorlu (fiziki mülakat hariç).Diğer şartları yerine getiriyosa merak etme hiçbir şey önemli değil kaçtane mülakata girdim ben. Hele milli savunma bu konuda çok esnek. Msü astsubaylık geçen sene 289 puanla kapatmış yani bu giren kişinin puanı 300 bin diye bir baraj olsa bu arkadaş giremezdi. Hava astsubaylık zorlar deniz %70 kazanır piyade mülakat ve diğer şartlar yerindeyse %95 kazanır. Piyade okulunda da güzel bir sınıfçı olursa muhteşem hayatı olur. Eğer sınıfçı olmaz da piyade olursa allah yardım etsin![]()
Öyle bi hesap olmaz hocam. Girenlerin çoğu zaten sözlü ve fiziki mülakatta sözde veya özde gerçekten başarılı olduğu için giriyor yani sizin dediğiniz gibi baz alsalar taban puan oralara düşmez bile merak etmeyin bi sene 280 bi sene 250 oluyor son giren kişinin puanı. Yani 300 ile oraya girme ihtimali çok yüksek hatta dediğim gibi hava ve denizi rahat zorlar. Yedeğe kalması için sözlü + fiziki yeterlilikte arkadaşın çok zorlanması gerekir. Sözlü de de dediğim gibi şartlar yerindeyseSiz beni anlamadınız hocam. Şimdi kişi sırasıyla fiziki, sözlü ve sağlık mülakatlarına girecek. Fiziki mülakatın %15, sözlü mülakatın %30 yks'nin ise %55'i Aday değerlendirme puanını oluşturuyor. Burada büyük rolü de yks üstleniyor. Eğer kişi yks tyt'de ilk 300k'nın içine girmezse ADP'si çok geriye gidiyor ve otomatik yedeklere kalıyor. Kısacası MSÜ sınavında gördüğünüz o 280-290 puanlar sadece mülakata çağırılmak için ön ayaktan başka bir şey değil. Asıl mesele mülakatlarda başlıyor. Onlarda zaten bir hayli zorlu (fiziki mülakat hariç).
Hesabın öyle olduğunu bizzat sözlü mülakat sırasında karşımdaki omzundaki arması çelenkli, çift yıldızlı yarbaydan duydum desem ne dersiniz peki hocam. 2 senedir Msü'ye giriyorum geçen sene ADP yetmediği için yedeklere kaldım bu sene de sağlıktan elendim. Her şeyi geçtim hâlâ 280-250 puanlar diyerek MSÜ sınavı puanından bahsediyorsunuz hocam. ADP için baz alınan MSÜ puanı değil yks puanıdır. Bu arkadaşın tytsi de 700k gelmiş zaten bu sıralamaya rüyasında bile göremez.Öyle bi hesap olmaz hocam. Girenlerin çoğu zaten sözlü ve fiziki mülakatta sözde veya özde gerçekten başarılı olduğu için giriyor yani sizin dediğiniz gibi baz alsalar taban puan oralara düşmez bile merak etmeyin bi sene 280 bi sene 250 oluyor son giren kişinin puanı. Yani 300 ile oraya girme ihtimali çok yüksek hatta dediğim gibi hava ve denizi rahat zorlar. Yedeğe kalması için sözlü + fiziki yeterlilikte arkadaşın çok zorlanması gerekir. Sözlü de de dediğim gibi şartlar yerindeyseiyi puan alıp havayı deneyebilir. Ben havayı veya denizi tavsiye ederim.