Neler Yeni

Android Bu telefona ne tarz bir işlem yapılmalı?

Eski bir, ASUS ZenFone 5 (A501CG) telefona sahibim. Daha önce kullandığım fakat, model değiştirince kenarda duran bir telefondu. Bir ara açılıyordu, fakat şimdi denemek istediğimde açılış ekranı gelse bile öylece kalıyor. Ses tuşu kombinasyonları ile gelen sıfırlama ekranını dahi açamadım. Şarj alıyor, en azından şarj ışığı yanıyor deyim. Intel logosunda takılı kalıyor. Bir ara açılacak gibi oldu, dönen yuvarlak simgeli yükleme ekranında takılı kaldı. 2-3 yıl kadar evvel Android 5.0 yüklemiştim. Uzunca bir süre stabil kullanmıştım aslında. Ne olabilir acaba bu sorun? Batarya vb. mi sorunludur, yoksa yazılımı mı sorunludur? Telefoncuya göstersem, ne yapabilir?

En İyi Cevap
Bataryada sıkıntı olabilir ancak ilk etapta hard reset atmayı deneyebilirsin.
Telefonlarda güç tuşu ve ses artırıp azaltma tuşlarını kullanırken biraz uzun süre beklemek gerekebiliyor.
Ancak genel anlamda çoğu üretici belli bir kombinasyonu kullanır.
Şu videoyu izleyerek hard reset atmayı deneyebilirsin.
Yine aynı şey olursa büyük ihtimalle batarya ölmüştür.

Emir Aydın

𝒞𝒾𝓃𝑜
Moderatör
En İyi Cevap
101
Dahası  
Reaksiyon skoru
32,093
İsim
Emir Aydın
Instagram
emir.aydin41
Steam
https://steamcommunity.com/id/emiraydintr/
Discord
Emir Aydın#8540
Telefonlarda güç tuşu ve ses artırıp azaltma tuşlarını kullanırken biraz uzun süre beklemek gerekebiliyor.

En İyi Cevap
Dahası  
Reaksiyon skoru
212
İsim
safa
telefon hard brick olmuş. işletim sistemi intel yeniden yüklenmeli. biraz araştırısanız. detaylara ulaşırsınız.
Eski bir, ASUS ZenFone 5 (A501CG) telefona sahibim. Daha önce kullandığım fakat, model değiştirince kenarda duran bir telefondu. Bir ara açılıyordu, fakat şimdi denemek istediğimde açılış ekranı gelse bile öylece kalıyor. Ses tuşu kombinasyonları ile gelen sıfırlama ekranını dahi açamadım. Şarj alıyor, en azından şarj ışığı yanıyor deyim. Intel logosunda takılı kalıyor. Bir ara açılacak gibi oldu, dönen yuvarlak simgeli yükleme ekranında takılı kaldı. 2-3 yıl kadar evvel Android 5.0 yüklemiştim. Uzunca bir süre stabil kullanmıştım aslında. Ne olabilir acaba bu sorun? Batarya vb. mi sorunludur, yoksa yazılımı mı sorunludur? Telefoncuya göstersem, ne yapabilir?

• Konu Sahibi Konu Sahibi
Hocam aslında bunu denedim ama tepki vermedi diye hatırlıyorum.

Emir Aydın

𝒞𝒾𝓃𝑜
Moderatör
En İyi Cevap
101
Dahası  
Reaksiyon skoru
32,093
İsim
Emir Aydın
Instagram
emir.aydin41
Steam
Discord
Emir Aydın#8540
Hocam aslında bunu denedim ama tepki vermedi diye hatırlıyorum.
Telefon eski olduğu için tuşlar ara sıra basmıyor olabilir.
Her cihazda hard reset özelliği vardır. Güç ve ses tuşlarıyla bir şekilde hard reset atılmabiliyordur.

• Konu Sahibi Konu Sahibi
Telefon eski olduğu için tuşlar ara sıra basmıyor olabilir.
Her cihazda hard reset özelliği vardır. Güç ve ses tuşlarıyla bir şekilde hard reset atılmabiliyordur.
Bi telefoncuya gösteririm.Peki arkadaşında dediği gibi hard brick tarzı bir şey olmuş olabilir mi?Ama şu da biraz kafamı karıştıryor,ben bu yükeldiğim android 5.0'ı uzun süre kullandım.Hatta bir ara telefon yine böyle kenarda duruyordu,açmak istediğimde sorunsuzca açıldı.Durduğu yerde oldu bu durum.Kullandığım süre boyunca biraz hor kullandım,fakat daha önce açılan telefon şimdi açılmıyor😃

Emir Aydın

𝒞𝒾𝓃𝑜
Moderatör
En İyi Cevap
101
Dahası  
Reaksiyon skoru
32,093
İsim
Emir Aydın
Instagram
emir.aydin41
Steam
Discord
Emir Aydın#8540
Bi telefoncuya gösteririm.Peki arkadaşında dediği gibi hard brick tarzı bir şey olmuş olabilir mi?Ama şu da biraz kafamı karıştıryor,ben bu yükeldiğim android 5.0'ı uzun süre kullandım.Hatta bir ara telefon yine böyle kenarda duruyordu,açmak istediğimde sorunsuzca açıldı.Durduğu yerde oldu bu durum.Kullandığım süre boyunca biraz hor kullandım,fakat daha önce açılan telefon şimdi açılmıyor😃
Hard brick de ihtimaller arasında. Deneyimli bir telefoncu 1 günde halledecektir diye düşünüyorum :)
Durduğu yerde bir sorun olmuş olması çok garip, sorunun ana sebebini ben de merak ettim.
Çözdükten sonra yazabilirsen sevinirim, bize de tecrübe olsun. İleride aynı sorunu yaşayan biri olursa çözmek kolay olur ;)

usper

80+ Gold
En İyi Cevap
3
knk hardbrick olmuş olabilir rom u yeniden yüklemeyi dene

usper

80+ Gold
En İyi Cevap
3

usper

80+ Gold
En İyi Cevap
3
Bilgisayar üzerinden telefona atılıyor değil mi rom dosyası?Öyle de telefonu hard resete bile sokamadım.Nasıl olacak bu işlem?
knk youtube dan bakman yada daha iyi bilen birinden yardım alman daha iyi olur ben birkere kendim telefonuma farklı bir rom yüklemeyi denedim telefon kapandı açılmadı telefoncuya gittim o yaptı bende tam bilmiyorum yani
Mesaj otomatik birleştirildi:

Bilgisayar üzerinden telefona atılıyor değil mi rom dosyası?Öyle de telefonu hard resete bile sokamadım.Nasıl olacak bu işlem?

Android ROM nasıl yüklenir?​

• Adım #1: Telefonunuzda bootloader kilidi bulunuyorsa FastBoot veya benzeri programlarla bu kilidi açın (Bazı modellerde daha farklı şekilde yapılan ROOT işlemi gerekebilir).
  • Adım #2: Kendinize uygun ROM’u seçtikten sonra .zip uzantılı dosyayı indirerek telefonunuzun hafızasına atın.
  • Adım #3: TWRP isimli kurtarma görüntüsünü telefonunuza yükleyin.
  • Adım #4: Telefonunuzu yeniden başlatın ve kurtarma moduna giriş yapın (Çoğunlukla ses artırma tuşu ve güç tuşuna basılı tutarak kurtarma moduna giriş yapılır).
  • Adım #5: İlk olarak Wipe sekmesine gidin ve Format Data seçeneğine tıklayın.
  • Adım #6: Gerekli adımları tamamladıktan sonra Advanced Wipe kısmına gidin ve Dalvik / ART Cache, System, Cache seçeneklerini işaretleyip devam edin.
  • Adım #7: TWRP ana menüsüne geri dönün ve Install seçeneğine tıklayın.
  • Adım #8: Birkaç adım önce telefonunuzun hafızasına attığınız .zip uzantılı ROM dosyasını bulun ve seçin.
  • Adım #9: Kurulumun bitmesini bekleyin.

knkm bide daha az performans yiyen sade bir rom kur bence telefon için daha ii olur

knk youtube dan bakman yada daha iyi bilen birinden yardım alman daha iyi olur ben birkere kendim telefonuma farklı bir rom yüklemeyi denedim telefon kapandı açılmadı telefoncuya gittim o yaptı bende tam bilmiyorum yani

Android ROM nasıl yüklenir?​

• Adım #1: Telefonunuzda bootloader kilidi bulunuyorsa FastBoot veya benzeri programlarla bu kilidi açın (Bazı modellerde daha farklı şekilde yapılan ROOT işlemi gerekebilir).
  • Adım #2: Kendinize uygun ROM’u seçtikten sonra .zip uzantılı dosyayı indirerek telefonunuzun hafızasına atın.
  • Adım #3: TWRP isimli kurtarma görüntüsünü telefonunuza yükleyin.
  • Adım #4: Telefonunuzu yeniden başlatın ve kurtarma moduna giriş yapın (Çoğunlukla ses artırma tuşu ve güç tuşuna basılı tutarak kurtarma moduna giriş yapılır).
  • Adım #5: İlk olarak Wipe sekmesine gidin ve Format Data seçeneğine tıklayın.
  • Adım #6: Gerekli adımları tamamladıktan sonra Advanced Wipe kısmına gidin ve Dalvik / ART Cache, System, Cache seçeneklerini işaretleyip devam edin.
  • Adım #7: TWRP ana menüsüne geri dönün ve Install seçeneğine tıklayın.
  • Adım #8: Birkaç adım önce telefonunuzun hafızasına attığınız .zip uzantılı ROM dosyasını bulun ve seçin.
  • Adım #9: Kurulumun bitmesini bekleyin.

knkm bide daha az performans yiyen sade bir rom kur bence telefon için daha ii olur
Ooo baya uzun işlemleri varmış hocam.Ben bos bir zamanda en iyisi telefoncuya göstereyim şu mereti😀.Teşekkür ederim

Top Bottom