Çözüldü✓ Bu UPS Bu Sisteme yeterli mi?

soramam

80+ Bronze
Reaksiyon skoru
307
Elektriğin çok kesildiği bir yere gidiyorum. Haliyle UPS almam gerekiyor. Amacım elektrik kesildiğinde bilgisayarımı kapayabilmek. Schneider BVS1000i-GR modelini düşünüyorum. Elektrik kesilince 2-3 dakikada kapamak için yeterli olacaktır ama PSU max 600w sağlıyor. Imzamdaki sistem+monitörü UPSe takacağım. Örneğin Cyberpunk 2077de Ultra 1440p de 600w üstüne çıkar mı? Çıkarsa sıkıntı olur benim için.

Ups'ler genelde 5-10dk arası güç sağlayabilir oda oyun gibi yükte değilken amaç elektrik kesildiğinde pc'yi güvenli bir şekilde kapatmak için zaman yaratmak

Ups'ler genelde 5-10dk arası güç sağlayabilir oda oyun gibi yükte değilken amaç elektrik kesildiğinde pc'yi güvenli bir şekilde kapatmak için zaman yaratmak
Farkındayım ama sistem+monitör 600wtan fazla çekerse olmaz

Farkındayım ama sistem+monitör 600wtan fazla çekerse olmaz
Reaktif güç dediğimiz asıl güç biriminin yanı sıra olan kaçak bir güç gibidir iş yapmaz ama gereklidir ups'lerde va gerçek watt degerinin üstündedir 600w'lık bir psu'ya sahipsen şu işlemi yapacaksın 600w ÷0.6-0.8 arası bölüceksin sonuç 1000-1200va arası sistemde tam anlamıyla 600w çekmeyeceğine göre 1000-1200va psu yetecektir

Sistemin tek başına 600w kullanacağını sanmıyorum. Hatta tüm masadaki ürünleri bağlarsın buraya. 1000-1200va olur arkadaşın dediği gibi.

1200va olanı aldım ben eve. Örnek olarak atıyorum. Daha ucuz hali vardır başka yerde.

APC BX1200MI-GR Back-UPS 1200VA 230V Avr Schuko Sockets

Bunun BX1200LI-GR modeli var. Aralarındaki tek fark uygulama ile takip yapabilmek, bip sesini kapatabilmek vs.

Sistemin tek başına 600w kullanacağını sanmıyorum. Hatta tüm masadaki ürünleri bağlarsın buraya. 1000-1200va olur arkadaşın dediği gibi.

1200va olanı aldım ben eve. Örnek olarak atıyorum. Daha ucuz hali vardır başka yerde.

APC BX1200MI-GR Back-UPS 1200VA 230V Avr Schuko Sockets

Bunun BX1200LI-GR modeli var. Aralarındaki tek fark uygulama ile takip yapabilmek, bip sesini kapatabilmek vs.
Teşekkürler ama sizce bahsettigim model yeterli olur mu? Yalnızca 2 ay kullanacağim için sadece işimi görecek bir model istiyorum. Ayrıca bahsettigim model sessizmiş bunu dikkate aldım. 3.5kya bulabildim alınabilir duruyor. Işte 600w olması aklımda kalmıştı ama yeterli gibi

Teşekkürler ama sizce bahsettigim model yeterli olur mu? Yalnızca 2 ay kullanacağim için sadece işimi görecek bir model istiyorum. Ayrıca bahsettigim model sessizmiş bunu dikkate aldım. 3.5kya bulabildim alınabilir duruyor. Işte 600w olması aklımda kalmıştı ama yeterli gibi
Bahsettiğin model de yeterli olur.

Geri