Abdurrahman Avf
80+ Silver
- En İyi Cevap
- 1
Yani sabahtan beri söylüyorum keşke direk çat diye cevabı yapıştırmadan diğer yazılara da baksaydınız.Bu ülkede yaşayan herkes müslümanmı herkezin düşünceleri hayata bakış açısı farklı adam müslüman olur alkol de içer zina da yapar yapar yanı
kendi bileceği iş herkes kendinden sorumlu yok kadınlar belirli yaşından sonra kapansın bırakın hocam artık şu işleri salın şu insanları
şu tavırlar yüzünden milleti dinden soğuttunuz be her kez hoca olmuş ülkede
Sizin zihniyette müslüman olmayan cennete de gidermiyor demi ozaman sorayım sana müslüman olmayan birini farz edelim bu adam çok iyi bir insan insanlara hayvanlara karşı yardım sever çok naif çok güzel bir insan hiç bir kötülüğü yok şimdi bu adam sadece müslüman olmadı diye ceheneme mi gidicek bu adamın suçu ne sen türkiyede büyürsen müslüman olursun çünkü sana küçülüğünden bu yana müslümanlığın doğru olduğunu söylerler şimdi bu adam içinde bu geçerli nolucak şimdi bu adama?
Bakın ben oraya Normalde yazmışım değil mi? İslam ülkesi olsaydı yazmışım değil mi? işte dediğim şeyler olsaydı bütün kadınların bak Müslüman olsun olmasın genç olsun yaşlı olsun bütün kadınların kapanması gerekirdi. hadi küçük çocuklar zorunlu değil de. ama kapanmaları zorunlu olurdu yani ergenliğe girince.
İster kabul et ister etme, ister inan, ister inanma, ister doğrula, ister yalanla fakat cehenneme giderdi. o iyilikler sadece azabını azaltır mesela diyelim ki adam bütün hayatı boyunca oruç tuttu, zekat verdi, hac etti, Namaz kıldı ama Müslüman değil. ne mi olurdu? o yapması gereken ibadetleri yaptığı için azabı hafifler fakat Müslüman olmadığı için Cehenneme gider.Sizin zihniyette müslüman olmayan cennete de gidermiyor demi ozaman sorayım sana müslüman olmayan birini farz edelim bu adam çok iyi bir insan insanlara hayvanlara karşı yardım sever çok naif çok güzel bir insan hiç bir kötülüğü yok şimdi bu adam sadece müslüman olmadı diye ceheneme mi gidicek bu adamın suçu ne sen türkiyede büyürsen müslüman olursun çünkü sana küçülüğünden bu yana müslümanlığın doğru olduğunu söylerler şimdi bu adam içinde bu geçerli nolucak şimdi bu adama?
Bak sana bir delil de sunayım. Ebu Talib'i bilirsin Rasulullah'ın hayatı boyunca yanında olan hayırlı amcası hayatı boyunca Muhammed'i (s.a.s) himayesine aldığından beri yanında oldu, o İslam hareketine başladığında kendisi ölene kadar sürekli onu korudu. İslama çok iyilikleri dokundu fakat Müslüman olmadan öldü. Rasulullah onu affetmesi için Allah'a sürekli dua etti ta ki. şu ayet gelene kadar “(Kâfir olarak ölüp) cehennem ehli oldukları onlara açıkça belli olduktan sonra, akraba dahi olsalar, (Allah´a) ortak koşanlar için af dilemek ne peygambere yaraşır ne de inananlara” (Tevbe, 113) bu ayet geldikten sonra Muhammed (s.a.s) Ebu Talib için mağfiret dilemeyi sona erdirdi ve bir Hadis de ise şudur; "Cehennemde azabı en az olan insan Ebu Talip'tir, onun ayağında ateşten bir ayakkabı vardır, ondan dolayı beyni kaynar. gördüğün gibi gayet açık bir şekilde açıkladığımı ve delillendirdiğimi düşünüyorum. belki de sana bu abartılmış bir öykü gibi gelecek ama umurumda değil. dediğim gibi İster kabul et ister etme, ister inan, ister inanma, ister doğrula, ister yalanla.