Neler Yeni

Bütçe yükselince neden 5070 ti ?

recnut

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
7
İsim
Tuncer
ben sana özet geçiyorum kesinlikle 9070 xt çok güzel bir kart ederi 32 far4 çok güzel çalışıyor

5070 ti da güzel kart dlss4 ve bir tık render gücü fazla ederi max 35 ve güç tüketimi daha az

arada başka bir fark yok çoğu durumda kafa kafaya

gerisi kullanıcının tercihine kalmış bir şey
Mesaj otomatik birleştirildi:

peki kardeşim
eyw reis teşekkür ettim

K1dot

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
675
İsim
Umut
selamlar bilgisayar toplarken bütçe olarak 60 bin bandına çıkınca 5070ti varken 9070xt alınmaz diyor herkes. Testlere baktığımda 9070xt de güzel işler yapıyor hatta bazı oyunlarda daha yüksek fps alıyor. Böyle denmesinin sebebi nedir
kart pahalı çünkü 2-3k üstündeki 5070ti yazılımsal olarakta donanımsal olarakta aralarında pek bir şey yok hatta dlss vs derken kart uçuyor neden 40 bin lira verip fsr 4 kullanayım rakibi olan Nvidia da daha çok yazılımsal özellik var ve donanımsal olarakta ahım şahım gerisinde değil AMD nin

shankar1

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
762
İsim
ahmet
hani nvdia 42 den felan başlıyor sanırım kesinlikle fiyatini oda hak etmiyor yani iki kartida alsan keşke diğerini alsaydim dedirtmez pişman ettirmez fanboyluk gereksiz neyse ne hangisi tl başı verilen değeri hak ederse o alınır olay budur

5070ti değilde gelirse 5070 ti süper olursa 9070xt ile de fiyatlar yakın olursa o zaman alınmaz

kronik1907

80+ Bronze
En İyi Cevap
1
Dahası  
Reaksiyon skoru
742
İsim
Görkem
Parentez açtım hocam eskidendi diye. Tam tersi de değil bu arada daha geçen gelen sürücü güncellemsi için amd tarafında konu açıldı baya.
şu an amd konusundaki sorunlardan bahsedersek eski sorunlardan ayırmak gerek

yeni gelen güncelleme ile sorundan bahsediyorsunuz
bunun şu anlık çözümü ne bir sonraki sorunsuz güncelleme yayınlanana kadar bir önceki sorunsuz güncellemeye geri dönülebilir

geçmişte saç baş yolduran amd hataları yeri geldiğinde hiç bir şekilde çözülemiyordu

şu an için gelen bir güncellemeden kaynaklı oluşan hatalardan dolayı bu nesli kötülememek lazım
bu yeni gelen güncelleme ile çözülecek mi
yine eskisi gibi kronikleşen bir sorun mu olacak ona bakmak lazım

bu hatalar yeri geliyor nvdia da da oluyor

hattaa microsoft yayınladığı güncellemeler ile bilgisayarların total kullanımı ile ilgili bile ciddi problem de oluşturabiliyor

recnut

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
7
İsim
Tuncer
Genel olarak anladım teşekkür ederim. Özet olarak 5070ti almak daha mantıklı ama aradaki 5 6 bin tl farkı başka parcaya harcayıp (örneğin işlemciyi yada ram i daha iyi almak) 9070 xt de alsam bu kart da beni üzmez sanırım :)

Moonlighter

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
879
İsim
Ahmet
şu an amd konusundaki sorunlardan bahsedersek eski sorunlardan ayırmak gerek

yeni gelen güncelleme ile sorundan bahsediyorsunuz
bunun şu anlık çözümü ne bir sonraki sorunsuz güncelleme yayınlanana kadar bir önceki sorunsuz güncellemeye geri dönülebilir

geçmişte saç baş yolduran amd hataları yeri geldiğinde hiç bir şekilde çözülemiyordu

şu an için gelen bir güncellemeden kaynaklı oluşan hatalardan dolayı bu nesli kötülememek lazım
bu yeni gelen güncelleme ile çözülecek mi
yine eskisi gibi kronikleşen bir sorun mu olacak ona bakmak lazım

bu hatalar yeri geliyor nvdia da da oluyor

hattaa microsoft yayınladığı güncellemeler ile bilgisayarların total kullanımı ile ilgili bile ciddi problem de oluşturabiliyor
Şefim bende bu dediğinize kesinlikle katılıyorum lakin iş serbest piyasaya geldiğinde alacak müşteri marka tecrübesine bakarak para vermek istiyor. Ryzen işlemciler gibi kendini kanıtladılar piyasada şimdi de gpu kısmında da yer edinirler diye düşünüyorum bu şekilde giderlerse.

Dahası  
Reaksiyon skoru
17
İsim
İbrahim Kağan Cemeleli
İlgilendiği Kategoriler
Bilgisayar Bileşenleri
İntelde nvidiada gözümden düştü 1 ay önce AMD tabanlı sistem iyidir. Fazlasına gerek varmı ki? İnsanın gözü doymaz dostlar her zaman daha iyisini isteyebiliyor.

shankar1

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
762
İsim
ahmet
valla amd gidişini seviyorum güzel gidiyor bozmaz inşallah intel gibi bu işler genelde biraz tekelleşmeye başlayınca bozuluyor.. o yüzden sürekli intelin tekrar depar atmasını istiyorum ki son kullanıcıya yarasın intel hadi kalk lan geldik

Top Bottom