Evil Belief
80+ Platinum
- En İyi Cevap
- 10
(Görsel, Hepsiburada.com'daki bir kullanıcı yorumundan alıntıdır)
Belirli bir miktarın üzerinde bütçesi olan öğrenci veya çalışanların eğitim, günlük kullanım, çizim, not tutma vb. ihtiyaçlarını karşılayabilecek bir set nasıl oluşturulur?
1) iPad 9. nesil 64 GB 10.2 inç (2021)
Tablet konusunda Apple iPad'lerin başarısı artık dünyaca kabul edilen bir gerçek. iPadOS işletim sisteminin avantajıyla her ihtiyacı karşılayabilecek yeterlilikte bir tablet. Apple'ın güncel tabletleri arasında giriş segment olarak kalsa da A13 Bionic işlemcisiyle uzun yıllar size hizmet verecektir.
Gelecek ay 10. nesilin tanıtılacağı belirtiliyor, o da beklenebilir fakat kurlardaki oynaklık nedeniyle net bir şey demek zor. Karar size kalmış.
PT.com.tr'den eğitim indirimi ile 5.749 TL'ye alınabilmektedir.
iPad 10.2 inç Wi-Fi 64GB Uzay Grisi MK2K3TU/A - - PT
markalı iPad 10.2 inç Wi-Fi 64GB Uzay Grisi MK2K3TU/A en uygun fiyatıyla sizleri bekliyor! Apple yetkili satıcısı Pozitif Teknoloji güvencesiyle satın al.
www.pt.com.tr
2) Apple Pencil 1.Nesil
Şüphesiz, iPad'ler için alınabilecek en iyi aksesuarlardan biri. Hem çizim hem not tutma konusunda kullanıcıya büyük kolaylık sağlıyor. 9. nesil tabletlerde 2. nesil kalem desteği olmadığından 1. nesil almamız gerek.
PT.com.tr'den 1.659 TL'ye alınabiliyor. Diğer sitelerde de benzer fiyatlarda bulunuyor, PT'den almanız şart değil.
Apple MQLY3TU/A Apple Pencil 1.Nesil MQLY3TU/A
Apple markalı MQLY3TU/A kodlu Apple Pencil 1.Nesil MQLY3TU/A ürünü eğitim indirimi ile Yetkili Çözüm Uzmanı Pozitif Teknoloji den hemen alın. Öğrenci, öğretmen ve eğitim kurumlarına özel indirimleri keşfedin.
www.pt.com.tr
Alternatif olarak Logitech Crayon'u eğer Apple Pencil'dan çok daha uygun fiyatlara bulabilirseniz buna da yönelebilirsiniz. Şarjı, kalemin arkasındaki lightning girişle kablolu bir şekilde oluyor. Ortalama 50 dakikada tam şarj olan kalemin 7.5 saat kadar kullanım süresi sunduğu belirtiliyor. Üzerindeki led gösterge, şarj %10'un altına indiğinde kırmızı yanıyor. İlk tercihiniz yine de her zaman Apple Pencil olsun.
3) Kılıf veya stant
Burada seçim kullanıcıya kalıyor. Eğer tabletinizi günlük olarak taşıyan biriyseniz stant yerine stant özellikli bir kılıf almanızı öneririm. Hem ön hem arka koruma sağlayan, kalem için de haznesi olan ve manyetik uyandırma özelliği olan bir kılıf, hem tabletinizin alacağı hasarları önleme konusunda hem de kullanım esnasındaki rahatlığı sayesinde önemli bir aksesuar olacaktır.
Örnek bir kılıf görseli bırakıyorum, piyasada sayısız seçenekte ve renkte kılıf satılmaktadır.
4) Ekran koruyucu
Çizilmelere karşı her ne kadar dayanıklı kaplamaya sahip bir ekran olduğu söylense de ister istemez çizilebiliyor. Burada kullanıp kullanmamak kullanıcıya kalıyor ancak ben kullanılması gerektiğini düşünenlerdenim. Fakat dikkat etmemiz gereken şey şu ki, yazı ve çizim fonksiyonuna engel olmayacak bir koruyucu seçmemiz gerekiyor. Çok kalın tempered glass korumalarda yazı hissiyatında kötüleşme ve kayganlık artışı nedeniyle kontrolün zorlaştığı şikayetleri yaşandığı görülüyor. O yüzden cam yerine daha ince olan jelatin tarzı korumalar mantıklı duruyor. Burada mat ve parlak olarak iki seçeneğimiz var. Mat olanların görüntüyü kötüleştirme ve Apple Pencil'ın silikon ucunu hızlı tüketme dezavantajları olduğu söyleniyor. Yine de seçim kullanıcıya kalmış. Paperlike markası gibi kağıt hissiyatı veren biraz daha pahalı mat koruyucuları özellikle tercih eden kullanıcılar da oldukça fazla.
5) Bluetooth klavye
Fiziksel klavye ihtiyacı duyuyorsak Apple'ın kendi Smart Keyboard klavyesi oldukça pahalı. Neyse ki tek seçeneğimiz bu ürün değil, bluetooth üzerinden bağlanabilen klavyeler de bir Smart Keyboard rahatlığında belki olmasalar da rahatlıkla işimizi görecektir. Wireless dongle üzerinden bağlanan klavyeleri seçmeyişimin nedeni her zaman ek aksesuarla uğraşma gereksinimi duymak istemeyişimizdir. Bluetooth üzerinden ek bir aparata gerek olmadan iPadOS'in de desteklemesi sayesinde bluetooth klavyelerimizi uyumlu bir şekilde kullanabiliyoruz.
Örnek olması açısından ve deneyip beğendiğim bir ürün olduğu için Logitech K380 BT Klavye'yi seçtim. Daha ucuz ya da daha pahalı alternatiflere de elbette bakılabilir.
Logitech K380 Kablosuz Klavye Fiyatları, Özellikleri ve Yorumları | En Ucuzu Akakçe
En ucuz Logitech K380 Kablosuz Klavye fiyatları için 4 taksit ve indirimleri kaçırma! Logitech K380 Kablosuz Klavye özelliklerini incele, 1.156,85 TL'den başlayan fırsatları yakala!
www.akakce.com
6) Bluetooth mouse
Son yıllarda iPadOS'lere gelen fare desteği sayesinde eski alışkanlıklarından vazgeçemeyen birçok kullanıcı iPad'lerini mouse'la kullanmaya başladı. Yine burada da wireless dongle'lı bir mouse yerine bluetooth üzerinden ek aparat olmadan bağlanan bir mouse'un daha pratik olacağı düşüncesindeyim.
Örnek olması açısından ve deneyip beğendiğim bir ürün olduğu için Logitech M350 Pebble BT Mouse'u seçtim. Klavyeyle de uyumlu bir set oldular. Daha ucuz ya da daha pahalı alternatiflere de elbette bakılabilir.
Logitech Pebble M350 Sessiz Optik Kablosuz Mouse Fiyatları, Özellikleri ve Yorumları | En Ucuzu Akakçe
En ucuz Logitech Pebble M350 Sessiz Optik Kablosuz Mouse fiyatları için 4 taksit ve indirimleri kaçırma! Logitech Pebble M350 Sessiz Optik Kablosuz Mouse özelliklerini incele, 460,00 TL'den başlayan fırsatları yakala!
www.akakce.com
7) Notability ya da Goodnotes uygulaması
iPadOS'in kendi bünyesindeki notlar uygulaması birçok kullanıcı için yeterli görülse de eğer çok fazla not tutma için kullanıyorsanız bu ücretli uygulamalardan hoşunuza giden birini satın almanızı öneririm. Profesyonel çizim amaçlı olarak ise ProCreate oldukça başarılı.
Kişinin ihtiyaçları dahilinde buradaki ürünlerden bazıları çıkarılabilir; dönüştürücü, hoparlör, USB-hub gibi daha farklı aksesuarlar da eklenebilir.
Fiyatlar, yazının yazıldığı tarih olan 14 Ağustos 2022'de geçerli olan fiyatlardır. Daha sonraki tarihlerde okuyorsanız değişiklik olabilir.
Evet, maalesef ülkemizdeki fiyatlar nedeniyle her öğrenci ya da çalışan bu tarz bir sete sahip olamıyor ancak belirli bir miktarın üzerinde bütçesi olup harcamayı ne şekilde yapabileceğinden emin olmayanlar için faydalı olmasını umduğum bir rehber yapmaya çalıştım. Vakit ayırdığınız için teşekkürler.
Son düzenleme: