Neler Yeni

Bütün altyapı Türk Telekom'da ise diğer İSS'ler neden var ?

HexaTech

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
100
İsim
Erdem Özbek
Arkadaşlar kafama takıldı eğer bütün altyapı Türk Telekom da ise neden turknet Superonline Vodafone gibi iss ler sonuçta merkez TT da.

DDRQ

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
405
İsim
Serkan sss
geçmişe gidelim
zamanında turkcell telsim varken turk telekom ortak baz istasyonları anlaşması yapmak istiyordu ama diğer firmalar ayrı ayrı yatırım yaptık paylaşmayız dediler. sonra fiber kurulum olunca turk telekom tüm bağlantıları kendi yapmaya başladı aynı şekilde diğer firmalar ortak kullanalım dediğindeyse bu kez tt izin vermedi
sonuç olaak turkcell , vodafone, turknet(bundan emin değilim başka bir firma da olabilir) kendi altyapılarını kurdular. ancak bağlantıları sıfırdan tekrarlanması çok zor olduğundan hazırda olan tt altyapısının portlarını ücret karşılığı kullanıyorlar aksi durumda rekabet kurumu devreye girmek zorunda kalırdı şimdilik kimse kimseye karışmıyor

HexaTech

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
100
İsim
Erdem Özbek
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
S
geçmişe gidelim
zamanında turkcell telsim varken turk telekom ortak baz istasyonları anlaşması yapmak istiyordu ama diğer firmalar ayrı ayrı yatırım yaptık paylaşmayız dediler. sonra fiber kurulum olunca turk telekom tüm bağlantıları kendi yapmaya başladı aynı şekilde diğer firmalar ortak kullanalım dediğindeyse bu kez tt izin vermedi
sonuç olaak turkcell , vodafone, turknet(bundan emin değilim başka bir firma da olabilir) kendi altyapılarını kurdular. ancak bağlantıları sıfırdan tekrarlanması çok zor olduğundan hazırda olan tt altyapısının portlarını ücret karşılığı kullanıyorlar aksi durumda rekabet kurumu devreye girmek zorunda kalırdı şimdilik kimse kimseye karışmıyor
Yani burda turknet ile Türk Telekom un farkı port girişi mi ?

DDRQ

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
405
İsim
Serkan sss
S

Yani burda turknet ile Türk Telekom un farkı port girişi mi ?
ne demek istediğini anlamadım
şöyle düşünmen daha hayal edilebilir olabilir adamın 20 musluğu var sen 4 tanesini kiralıyorsun ve başkalarının isteğine göre açıyorsun musluk başı 20 tl verdin (aslında ttye maliyeti 100tl yıllık gibi) diğer insanlardan musluk başı 60 alıyorsun bu işi daha önce tekelden yöneten 80 istediğinden senden 60a alınması daha cazip oluyor (tabi hesabı bu örnek kadar basit değildir)
o 4 musluktaki tüm sorunlarla sen ilgileniyorsun (su az gelir tıkanır damlatır, böler 16 hata ayırırsın) ama eğer sorun seni aşıyorsa tt ile bunlar bozuk musluk benim kullanıcım için düzgünce ayarla diyorsun oda zaman istiyor
(genelde sorun yaşayanlar da çözüm süreçlerinin uzunluğundan şikayetçidirler ben vodafoneda sorun yaşadım yaklaşık 2 ay sürdü ancak size düzgün hizmet veremediğimizden faturanızda indirim yapıyoruz dendi 2 ay toplamda 50 tl fatura gelmemiştir o konuda iyiydiler)

HexaTech

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
100
İsim
Erdem Özbek
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
ne demek istediğini anlamadım
şöyle düşünmen daha hayal edilebilir olabilir adamın 20 musluğu var sen 4 tanesini kiralıyorsun ve başkalarının isteğine göre açıyorsun musluk başı 20 TL verdin (aslında ttye maliyeti 100tl yıllık gibi) diğer insanlardan musluk başı 60 alıyorsun bu işi daha önce tekelden yöneten 80 istediğinden senden 60a alınması daha cazip oluyor (tabi hesabı bu örnek kadar basit değildir)
o 4 musluktaki tüm sorunlarla sen ilgileniyorsun (su az gelir tıkanır damlatır, böler 16 hata ayırırsın) ama eğer sorun seni aşıyorsa tt ile bunlar bozuk musluk benim kullanıcım için düzgünce ayarla diyorsun oda zaman istiyor
(genelde sorun yaşayanlar da çözüm süreçlerinin uzunluğundan şikayetçidirler ben vodafoneda sorun yaşadım yaklaşık 2 ay sürdü ancak size düzgün hizmet veremediğimizden faturanızda indirim yapıyoruz dendi 2 ay toplamda 50 TL fatura gelmemiştir o konuda iyiydiler)
Teşekkür ederim şimdi anladım 👍😀

• Beğen
Reaksiyonlar: DDRQ
Top Bottom