Neler Yeni

BÜTÜN HAYVANLAR EŞİTTİR AMA BAZI HAYVANLAR ÖBÜRLERİNDEN DAHA EŞİTTİR

mert savage

80+ Silver
En İyi Cevap
3
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,216
İsim
mert
İlgilendiği Kategoriler
Dizi , müzik , bilgisayar donanımları , oyun hesap satışları , league of legend , okul , eğitim , giyim.
george orwell'in bu sözü hakkında güzel yorum yapabilir misiniz ?
ödevimde kullanacağım da yardım gerekiyor .

Saian SS

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
440
İsim
Mehmet
elini ve beynini kullanmayı başarıp ayağa dikilen hayvanın yaptığı ilk icraat diğer hayvanları öldürmek için alet tasarlamak olmuş. baktı kesmiyor kendisini, bir takım gök cisimlerinin önünde secde edip, etmeyen diğer dikelekleri öldürmeye başlamış.

işte hayvanlar buna "biz yaratılanların en yücesiyiz" derken, insan olmaya çalışanlar "bütün hayvanlar eşittir ama bazıları daha eşittir" derler.

ALINTIDIR bana mantıklı geldi sana da yardımcı olsun diye aldım :)

COMANDANTE

80+ Silver
En İyi Cevap
5
Dahası  
Reaksiyon skoru
4,282
İsim
Muhammed Talha Kuruçimen
Hayvan çiftliği kitabında geçiyordu bu olay. Olayda sözde hepimiz eşitiz ama iş başa düştüğünde ayrımcılık hiçbir zaman değişmez. Anlamını çıkarıyorum. Çünkü oradaki bütün hayvanlar kendileri kendilerinin patronu olduğunu düşündürtülerek daha fazla iş gücü yapmalarını sağlayıp en sonunda da kendilerini yani böyle düşünmelerini sağlayan kişi bir üst seviye de patron olmuştu. Bu da bizlere bu cümleyi veriyor. Yani burada ne anlamaktan öte neyi kastetmek gerektiğini tartışmalıyız.

Muti

80+ Silver
En İyi Cevap
2
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,777
İsim
Onur Muti
İlgilendiği Kategoriler
Mobil Bilgisayarlar, Apu sistemler, birazcık da gamepedler
Instagram
İg: @0nnurrr
Steam
https://steamcommunity.com/profiles/76561199119862888/
Discord
Muti#0817
bence örnek verirsem şöyle anlatabilirim
Eğer ben bir karınca öldürsem kimse sesini bile çıkarmaz ama bir kedi veya köpek öldürsem yer yerinden oynar, tüm hayvanlar da insanlar gibi sözde eşit demeye çalışmış olabilir.

Revainer

80+ Platinum
En İyi Cevap
3
nAsiii

Ciri

80+ Gold
En İyi Cevap
6
Özelden mesaj at bana anlatayım, kitapla alakalı bu. Okuman lazımdı.
Cümle cümle sorup onay alarak anlatacağım için konuyu kirletmek istemiyorum o yüzden özelden yaz dedim.

ÇEKİRGE

80+ Bronze
Eğer geniş bir zaman dilimin varsa,hayvan çiftliğini okumanı öneririm.Çünkü kitabın genelinden bir yorum çıkartman ödevi çok daha sağlıklı kılar diye düşünüyorum.Ama kısıtlı bir zaman dilimiyse kitapta bolşevik ihtilali yani rusyada 1.dünya savaşlarında çıkan bir isyan hayvanlara uyarlanmış diyebiliriz.Sınıf farkının eleştirilmesi temelinde yatar.Yani önceden eşit olanlar zaten eşit.Ama önceden eşit olmayanlar,diğerlerine göre daha eşittir.

Ricciardo

80+ Silver
En İyi Cevap
2
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,905
İsim
Mehmet
Güç peşinde koşan aç kişiler zamanla ellerindekilerle yetinmezler ve dahasının peşinden koşarlar, kazandıkça güçlenir ve güçlenmek için kendilerine benzer kişilerle işbirliği yapar, halkın geri kalanından çalmaya başlarlar. Bu esnada geri kalan insanların (nam-ı diğer halkın) uyutulması için eşitiz yalanı üstüne dönüle dönüle tekrarlanan bir söz halini alır, yalan olmasının sebebi ise bunu söyleyen yeni "üst" tabakanın buna inanmıyor olmasıdır. Eşitlik sözleri ağızda ciklet olup akıllardaki tüm önemini kaybedene kadar üst kesim gözden uzakta çalabileceği her şeyi çalmıştır. Sıra göz önündekilere uzanmaya gelmiştir ve artık ellerindeki güçle "üstün" oldukları için bunda bir sakınca görmezler. Ancak yine de işlerini daha rahat yürütmek isterler ve burda devreye artık pek bir anlamı kalmamış eşitlik sözü devreye girer. Eşitliğin "daha"sı vardır. Zengin ve güçlüler "daha eşit", fakir ve güçsüzlerse sadece eşittirler. Burda kayda değer şey ne kadar az kişiyle eşitsen o kadar üstünsün, ne kadar çok kişiyle eşitsen o kadar değersizsindir.

LineaTurco

80+ Gold
Dahası  
Reaksiyon skoru
3,101
İsim
Zeki Müren
Eğer ben bir karınca öldürsem kimse sesini bile çıkarmaz ama bir kedi veya köpek öldürsem yer yerinden oynar, tüm hayvanlar da insanlar gibi sözde eşit demeye çalışmış olabilir.
Ama o şeyle de alakalı büyüklükleri ile alakalı bu 1
2.si insanlar göremez onu
3.sü ve en büyük etken kendi cinsimizden olan memeli hayvanlara karşı ayrı bir empati kuruyormuşuz

Dearreis

80+ Bronze
En İyi Cevap
2
Dahası  
Reaksiyon skoru
652
İsim
Ahmet Yavaş
Biri mecaz, biri gerçek anlami taşıyor.
Tıpkı dünyadaki her insanin temel hakları olduğunu dusunmek gerekir.
Butun insanlar su icebilir, evlenebilir, özgürdür.
Ama bunlar pratikte böyledir.
Libya'nın çöllerindeki bir insan ile londra'daki bir insanın suya erisebilme, evlenebilme, özgurlük hakları gibi haklar asla eşit olmadı.

Sonuç olarak butun insanlara eşit dediler. Fakat eşitlik hakkı aynı refah seviyesine sahip insanlar arasında geçerlidir.
O dönemin şartlarına göre düşünmek gerekir.
Bu sözün karşılığı günümüzde modern kölelik veya kapitalizm olabilir.

mert savage

80+ Silver
En İyi Cevap
3
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,216
İsim
mert
İlgilendiği Kategoriler
Dizi , müzik , bilgisayar donanımları , oyun hesap satışları , league of legend , okul , eğitim , giyim.
Güç peşinde koşan aç kişiler zamanla ellerindekilerle yetinmezler ve dahasının peşinden koşarlar, kazandıkça güçlenir ve güçlenmek için kendilerine benzer kişilerle işbirliği yapar, halkın geri kalanından çalmaya başlarlar. Bu esnada geri kalan insanların (nam-ı diğer halkın) uyutulması için eşitiz yalanı üstüne dönüle dönüle tekrarlanan bir söz halini alır, yalan olmasının sebebi ise bunu söyleyen yeni "üst" tabakanın buna inanmıyor olmasıdır. Eşitlik sözleri ağızda ciklet olup akıllardaki tüm önemini kaybedene kadar üst kesim gözden uzakta çalabileceği her şeyi çalmıştır. Sıra göz önündekilere uzanmaya gelmiştir ve artık ellerindeki güçle "üstün" oldukları için bunda bir sakınca görmezler. Ancak yine de işlerini daha rahat yürütmek isterler ve burda devreye artık pek bir anlamı kalmamış eşitlik sözü devreye girer. Eşitliğin "daha"sı vardır. Zengin ve güçlüler "daha eşit", fakir ve güçsüzlerse sadece eşittirler. Burda kayda değer şey ne kadar az kişiyle eşitsen o kadar üstünsün, ne kadar çok kişiyle eşitsen o kadar değersizsindir.
bu çok abartı oldu hoca anlar knk 0 almak istemiyorum ama yardımcı oldun sağol
iyiydi bu

Muti

80+ Silver
En İyi Cevap
2
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,777
İsim
Onur Muti
İlgilendiği Kategoriler
Mobil Bilgisayarlar, Apu sistemler, birazcık da gamepedler
Instagram
İg: @0nnurrr
Steam
https://steamcommunity.com/profiles/76561199119862888/
Discord
Muti#0817
Ama o şeyle de alakalı büyüklükleri ile alakalı bu 1
2.si insanlar göremez onu
3.sü ve en büyük etken kendi cinsimizden olan memeli hayvanlara karşı ayrı bir empati kuruyormuşuz
haklılık payın var ama büyüklük olayında mesela Balık ile Fare de nerdeyse aynı boyutta ben fare öldürsem konuşulmam ama balıkları öldürsem öldürmüş değil katletmiş olurum. 3. konuda da olan mevzu yine hayvanların eşit olmadığına varmıyor mu? Ben böyle düşündüm

Top Bottom