Neler Yeni

Öneri "BUZ GİBİ" çalışan bir oyuncu notebook arıyorum

Furkan-_-

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
13
İsim
Furkan Algül
İlgilendiği Kategoriler
Sıvı metal, Laptop Bakım, Termal macun, Termal Pad, Pc bakım konularına ilgili ve bilgiliyim
Selamaleyküm kankalar, daha önceki dizüstü tecrübelerimden dolayı sütten çok fazla ağzım yandı (drop, ısınma vs.); artık bu konuda çağ atlamak istiyorum. Orta ve üst segment bir ekran kartına, besleyebilecek yeterli bir işlemciye sahip, ve buna rağmen "BUZ GİBİ" çalışan bir oyuncu laptopu arıyorum. Şu an belirli bir bütçem yok, her türlü fikrinize açığım (fazla uçmamak şartıyla :D ). Önerileriniz nelerdir?
Bütçene uygun laptop alın. dikkat etmeniz gerken şey bakır soğutma bloğunun fazla olması olsun. Bakır soğutma bloğu güçlüyse muhtemelen içersinde kötü termal macun olduğu için yine yüksek sıcaklık alırsınız ama sıvı metal macuna geçtiğinizde rahat edersiniz.
Bende Monster Tulpar t7 v25.1.2 msi anakartlı 11800h 45w (Turboboost 95w) rtx 3060 var.
Aldığımda ekran kartı ortalama 72 derece
İşlemci yük altında 99 derecede çalışıyordu (Turboboostta 70w geçmiyordu.)
Sıvı metale geçtim işlemci 100w çekmeye başladı ısı 70lere düştü ve performansı %20 arttı.
Ekran kartı max kullanımda 58 derece görüyor.
(Tüm veriler Turbo fan açık yapılmıştır.)
Turbo fan kapalı yapılan testlerin çoğu yanıltabilir. Fanlar belirli derecelere geldiğinde rpm artırır ve o dereceye gelmeden rpmleri düşük çalışır.

Top Bottom