Neler Yeni

C# seçilen Checkbox'a sınırlama getirme

K709

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
65
İsim
K709
Arkadaşlar personel mesai giriş çıkış tutması için ufak bir program yazıyorum, sorunum şu ki seçilen Checkbox'a sınırlama getiremedim aynı anda seçilen 3. Checkbox için uyarı verecek, örneğin ''aynı anda 3. kişi seçilemez!'' ve ismini yazdığım kişiyi kaydetde basınca kaydetmesi lazım, sonra sıfırlaya basınca sıfırlaması lazım onu nasıl yaparım ? Şimdiden teşekkür ederim.

Ekler

• Ekran Görüntüsü (5).png
    Ekran Görüntüsü (5).png
    19 KB · Hit: 63

marceline_27

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
814
İsim
Fatih Ayhan
using System; using System.Windows.Forms; namespace CheckBoxExample { public partial class Form1 : Form { private int selectedCheckBoxCount = 0; public Form1() { InitializeComponent(); InitializeCheckBoxes(); } private void InitializeCheckBoxes() { // CheckBox kontrollerini formunuza ekleyin ve CheckedChanged olayını dinleyin for (int i = 1; i <= 10; i++) { CheckBox checkBox = new CheckBox(); checkBox.Text = "CheckBox " + i; checkBox.CheckedChanged += CheckBox_CheckedChanged; flowLayoutPanel1.Controls.Add(checkBox); } } private void CheckBox_CheckedChanged(object sender, EventArgs e) { CheckBox checkBox = (CheckBox)sender; if (checkBox.Checked) { selectedCheckBoxCount++; } else { selectedCheckBoxCount--; } // Eğer 3 CheckBox seçildiyse, diğer tüm CheckBox kontrollerini pasif yap if (selectedCheckBoxCount >= 3) { foreach (Control control in flowLayoutPanel1.Controls) { if (control is CheckBox && !((CheckBox)control).Checked) { control.Enabled = false; } } } else { // 3'ten az CheckBox seçildiyse, tüm CheckBox kontrollerini etkinleştir foreach (Control control in flowLayoutPanel1.Controls) { if (control is CheckBox) { control.Enabled = true; } } } } } }

Bunu bir deneyin. Checkbox'ları elinizle eklemişsiniz. Checkbox ekleme methodunu kullanmayabilirsiniz.
Mesaj otomatik birleştirildi:

Bir de oradaki checkbox_checkedChange methodu formda olan bütün checkbox'ların check eventine bağlı.

Diartios

80+
int checkedcheckboxnum = this.Controls.OfType<CheckBox>().Count(checkbox => checkbox.Checked);
daha fazla sorun olursa discorddan ekleyebilirsin discordum:
diartios1881

K709

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
65
İsim
K709
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Arkadaşlar şuan işteyim akşam eve gidince deneyeceğim çok teşekkür ederim.
Mesaj otomatik birleştirildi:

int checkedcheckboxnum = this.Controls.OfType<CheckBox>().Count(checkbox => checkbox.Checked);
daha fazla sorun olursa discorddan ekleyebilirsin discordum:
diartios1881
Öncelikle çok teşekkür ederim, yapamazsam akşam size dc'de yazarım.

Top Bottom