Neler Yeni

🚨 ÇALIŞMA SAATLERİ 8'DEN 6'YA DÜŞEBİLİR!

Phoenixxx

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
530
İsim
Erdem çay
Tr server de imkansız
Çoğu işveren verimli çalışmanın mantığını dahi bilmiyor.
Adama bakıp harıl harıl çalıştığını görünce mutlu oluyor ama x kişisi 4 saatlik işi 1 saatte yapsa sonrasında mesaiye kalmıyor diye ters gider.

He ayrıca çok çalışıp az para vermeye bayılır bizim patronlar pastadan pay değil kırıntı verir.
En fazla memurlar bu sisteme geçer özel sektör için bu kanunlar imkansız tekrar ediyorum Mutlaka kanunda bir açık olur ve onu kullanarak yine işini yürütürler

Erdem Arslan

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
3,267
İsim
Erdem Arslan
İlgilendiği Kategoriler
Sağlık, Spor, Yabancı Dil

thepublicman

80+ Gold
Dahası  
Reaksiyon skoru
4,155
İsim
Kadir
8 den 6 ya çekilmesi zor gibi ama 7 saat olsa ve firmalar bu kurala uymak zorunda kalsa çok iyi olur sektör bazında bazıları 7-8 saate esnetebilir ama günde 10 saat insan çalıştırılması hak değildir kimse de bunu savunmasın hayatı yaşamak değil bu

Ritim Ustası

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,086
İsim
Mehmet Yılmaz

Mesai Süresi Düzenlemesi Meclis'te!

Bakan Bilgin, çalışma saatlerine ilişkin şunları söyledi:
"Ben onu daha önce söyledim. Ertesi gün çalışma gününü kaça düşürüyorsunuz? sorusu ile karşılaştım. İngiltere biliyorsunuz önce 6 saat sonra 5 saat pilot uygulamalar yaptı. İngiltere'de 5 saat ile ilgili çalışma neticelenmedi ama 6 saat neticelendi.

Türkiye'de bu konuda sektörel düzeyde farklılaştırarak bu çalışma sürelerindeki etkililiği ve verimliliği değerlendiren çalışmalar yapılması lazım. Ben buna acil ihtiyacımız olduğunu söyledim. Onun üzerine Çalışma Bakanı çalışma süreleri azalacak diye haberler çıktı. Ama bizim böyle bir hazırlığımız var. Bu çalışmayı yapalım. Hangi sektörlerde çalışma süreleri; Adam 8 saat çalışıyor ama verimliliği çok düşük. 5 saat çalışsa belki daha verimli olacak.

Bu konu ile ilgili hazırlığımız var. Ben OECD'de bir toplantıya katılmıştım. Hangi kadrolar ne zaman kaç saat çalışıyor tartışması vardı. Ben de demiştim: Türkiye'de 8 saat çalışma var ama dünyanın pekçok yerinde var. Avrupa'da biraz 7 saat uygulamaları var. Sektörel eksende bakmak lazım. Tüm sektörlerde emek verimliliği aynı değil.

vedat-bilgin-aa-1968545.jpg
Çalışma saati düşerse özel sektörde vardiya sayısı çoğalır ve daha fazla personel almak zorunda kalırlar bu işşizlik oranının azalması için iyi bir şey ama işveren hayatta kabul etmez bunu yemek ücretlerinde bile cimrilik yapıyorlar hayatta fazla personel çalıştırmazlar. Çalışma saatleri anca ekonomisi iyi olan ülkelerde düşük olur.

Top Bottom