Neler Yeni

🚨 ÇALIŞMA SAATLERİ 8'DEN 6'YA DÜŞEBİLİR!

Ckribrahim

Taç
En İyi Cevap
1
Çoğu büyük firmalar zaten 8 saat çalışıyor. 1 saat yemek ve çay molası. 7 saat çalışıyorlar. Hafta sonu 1 gün tatil oluyor. Ben 10 saat 1 saat çay ve yemek ile 9 saat çalışıyorum. Hafta sonu 2 gün tatil yapıyorum. Bizim firmada çok büyük değil ama 45 saat kuralına uyuyoruz. 6 saate düşerse yine muhtemelen biz uyum sağlarız. Bizim gibi bazı firmalarda uyum sağlar ama kurye komi vs gibi hizmet sektöründe bu iş çok zor. 24 saat hizmet vermek istiyorsa bir firma 3 vardiya yerine 4 vardiya yapmak zorunda buda 3 kişi yerine 4 kişi yani 1 kişi fazla demek. 30 işçi varsa 10 kişi daha alması gerekir. İşsizliği azaltabilir bu durum birazda olsa.

Erdem Arslan

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
3,267
İsim
Erdem Arslan
İlgilendiği Kategoriler
Sağlık, Spor, Yabancı Dil
Özel sektördeyim uçuş harekat memuruyum bu hafta günlük 4.9 saat ortalaması ile çalışıyorum, en yoğun olduğum zaman da günlük 6.8 saat ortalaması ile çalışıyorum.
Çok iyi başkan umarım kazancın da güzeldir. Ben direkt işçiler için söyledim özel sektör derken doğru ifade edememiş olabilirim kendimi. Küçük firmalar, şirketler, işyerleri genelde sömürüyor işçilerini. Çalışma 40 saat zaten adamalr 60 saat çalıştırıyor. Mühendisleri bile fazla çalıştırıyor ufak firmalara tatil günlerinde rahatsız ediyorlar.

MonteCapz

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
972
İsim
Asil
E illaki işi resmiyete vururlar. Öyle çalıştıran olursa da bir şeyler yapılacaktır muhtemelen. Çünkü milyonlarca insan senin dediğin gibi çalışıyor.
2015 den beri kaç bin hatta kaç milyon kaçak afgan-suriyeli işçi çalışıtrılıyo çözüm bulunamadı buna mı bulurlar

Cristo20

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
147
İsim
Batuhan AKAY
İlgilendiği Kategoriler
Bisiklet, pc, pubg.
Bu haber 2 hafta önce çıkmıştı kamudayım olursa önce kamuda denenir sonra özele geçer, ama pek olacağını zannetmiyorum kamuda iş yükü çok fazla normalde çıkış saatimiz 5.30 ama her gün 7-8 gibi çıkıyoruz işler bitmiyor diye.

axion55

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
628
İsim
Oguzhan yılmaz
TR DE ÇALIŞMA KOŞULLARI

Karacabey

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
730
İsim
Abdullah
Türkiye de hayal ürünü olmaktan öteye gidemeyecek bir uygulama. Bakanlarımız başını kuma sokan deve kuşu misali. Sanki bu ülkede 12 saat 6 gün çalışan insanlar yokmuş gibi sözde 8 saati 6 ya düşüerecek. Memurlar dışında hiç bir şey değişmez

Muddi

80+ Bronze
Lafda olur ancak o. ișleyiste hiçbir iş veren bunu yapmaz. İşçi Her zaman daha fazla calissin işveren daha fazla kazansın vardır. Yani bunu bu şekilde yapamazlar

Maryo

80+ Platinum
En İyi Cevap
1

Mesai Süresi Düzenlemesi Meclis'te!

Bakan Bilgin, çalışma saatlerine ilişkin şunları söyledi:
"Ben onu daha önce söyledim. Ertesi gün çalışma gününü kaça düşürüyorsunuz? sorusu ile karşılaştım. İngiltere biliyorsunuz önce 6 saat sonra 5 saat pilot uygulamalar yaptı. İngiltere'de 5 saat ile ilgili çalışma neticelenmedi ama 6 saat neticelendi.

Türkiye'de bu konuda sektörel düzeyde farklılaştırarak bu çalışma sürelerindeki etkililiği ve verimliliği değerlendiren çalışmalar yapılması lazım. Ben buna acil ihtiyacımız olduğunu söyledim. Onun üzerine Çalışma Bakanı çalışma süreleri azalacak diye haberler çıktı. Ama bizim böyle bir hazırlığımız var. Bu çalışmayı yapalım. Hangi sektörlerde çalışma süreleri; Adam 8 saat çalışıyor ama verimliliği çok düşük. 5 saat çalışsa belki daha verimli olacak.

Bu konu ile ilgili hazırlığımız var. Ben OECD'de bir toplantıya katılmıştım. Hangi kadrolar ne zaman kaç saat çalışıyor tartışması vardı. Ben de demiştim: Türkiye'de 8 saat çalışma var ama dünyanın pekçok yerinde var. Avrupa'da biraz 7 saat uygulamaları var. Sektörel eksende bakmak lazım. Tüm sektörlerde emek verimliliği aynı değil.

vedat-bilgin-aa-1968545.jpg
İşveren gene bir yolunu bulur bunun üstünde çalıştırır gibi.
Ülkede bu zor ki büyük ihtimal devlet kademelerinde uygulanabilir maksimum küçük işverenlerin hepsini denetleyemezler gibi

oaK´

80+ Gold
Dahası  
Reaksiyon skoru
4,512
İsim
Olcay akbulut

Mesai Süresi Düzenlemesi Meclis'te!

Bakan Bilgin, çalışma saatlerine ilişkin şunları söyledi:
"Ben onu daha önce söyledim. Ertesi gün çalışma gününü kaça düşürüyorsunuz? sorusu ile karşılaştım. İngiltere biliyorsunuz önce 6 saat sonra 5 saat pilot uygulamalar yaptı. İngiltere'de 5 saat ile ilgili çalışma neticelenmedi ama 6 saat neticelendi.

Türkiye'de bu konuda sektörel düzeyde farklılaştırarak bu çalışma sürelerindeki etkililiği ve verimliliği değerlendiren çalışmalar yapılması lazım. Ben buna acil ihtiyacımız olduğunu söyledim. Onun üzerine Çalışma Bakanı çalışma süreleri azalacak diye haberler çıktı. Ama bizim böyle bir hazırlığımız var. Bu çalışmayı yapalım. Hangi sektörlerde çalışma süreleri; Adam 8 saat çalışıyor ama verimliliği çok düşük. 5 saat çalışsa belki daha verimli olacak.

Bu konu ile ilgili hazırlığımız var. Ben OECD'de bir toplantıya katılmıştım. Hangi kadrolar ne zaman kaç saat çalışıyor tartışması vardı. Ben de demiştim: Türkiye'de 8 saat çalışma var ama dünyanın pekçok yerinde var. Avrupa'da biraz 7 saat uygulamaları var. Sektörel eksende bakmak lazım. Tüm sektörlerde emek verimliliği aynı değil.

vedat-bilgin-aa-1968545.jpg
tr de 8 saat çalışan mı var, ben işe başladığımda min 10 saat çalışıyordum, annem babam keza aynı şekilde. Allahtan kendi işim varda kurtduldum şunlardan

Oguzhansah

80+ Platinum
Dahası  
Reaksiyon skoru
4,589
İsim
Oğuzhan Şahin
Benim maaş da yarıya düşer o zaman. Yine memura yarar bu

freygasm

80+ Gold
Dahası  
Reaksiyon skoru
3,874
İsim
yusuf ecer
Hiç bir şey değişmez. Özel sektörde 10-14saate kadar çalıştırıp asgari ücreti zor veriyorlar. Patrondan hakkını istersen de çalışcak çok adam var diyip geçiyor :D

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,015,873
Üyeler
160,896
Son üye
ayanonkt
Top Bottom