Neler Yeni

Çapa fen lisesini kazanmak istiyorum

Doğuhan

80+ Silver
Ama tabi iki lisedede çok çalışmak lazım hedefe ulaşmak için öyle ben iyi lisedeyim yatıyım kazanırım bi şekilde dersen o zaman kazamazsın ama çalışırsan kötü lisedende istediğin yer kazanırsın
Katılmıyorum, iyi lise her türlü fark ediyor. Mesela ben normal bir liseyle başladım bu döneme sonra iyi bir liseye nakil oldum ve iyi lisedeki hocalar cidden daha çok ilgileniyor ve daha anlaşılır anlatıyor.

FERRUM

80+ Gold
En İyi Cevap
2
dürüst olayımmı cidden kafan boş bir şekilde ders dinlersen ders çalışmadan bile ortalama bir fen lisesine gidersin sadece o konuyu anlayana kadar soru çözmen yeterli ve dersleri ben çalışırken oyun oynadım dershane falan girmedim ama sen ihtiyacın olduğunu düşünüyorsan gitmelisin
Çapa Fen ortalama bir lise olmadığı için bunlar yeterli olmayacaktır dostum.

Tavsiyem konuları çok iyi kavra ve bolca yeni nesil soru çöz.

Aynı zamanda bolca paragraf çöz ve kitap oku.

Denemeler çöz.Bolca soru çözmen zamanını daha iyi kullanmana yarayacaktır.

İyi çalışırsan kazanırsın.
Mesaj otomatik birleştirildi:

Kardeşim fen lisesini kazanınca bişey değişmiyor normal bi anadolu lisesine git yeter çünkü önemli olan lise değil üniversite lisede çalış yeter
:kekw:

Kinkof11

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
356
İsim
EMRE KAYA
260 binlik yer ile mi hava attın sen şimdi :D 460 puan alıp anadolu lisesine gitmek mi baya mantıklı hareket he...
hayatın boyunca bir iş yaptın mı ? çalışmadığım halde kazandım üstüne şuan yatırım yapıp parada kazanıyorum ? ve girdiğim yere 198 bin ile girdim

zaten öyle?

aBi 380 pUaNlıK fEn LiSeSi Galatasaray, kadıköy anadoludan daha iyi yA.
14 yaşındasın üni sınavı gelsin görücez seni

erny

80+ Bronze
Herkesin öğrenme şekli farklıdır. Bunu keşfedip ona göre çalışmalısın yani çok çalışmak bazen bir şey kazandırmaz, yeterli çalıştırmak kazandırır.

lil musty

80+ Silver
En İyi Cevap
9
Daha sınavına 2 sene var. En başta okuma & anlama kabiliyetini geliştirmek amacıyla kitap alışkanlığını kazan.

Sonrasında ise eğer hiç test çözmek ile uğraşmayan biriysen günlük 50 soru ile başla, bunu istersen her 1 haftada veya her 2 haftada böyle 55, 60, 65, 70 diye arttır. Her şey hemen olacak değil ya zaten.

İnternet üzerinden veya bir kaynak alarak yeni bir konuyu bitirdiğinde onun denemesini çözebilirsin. O sırada hem hızını hem de neyi yapıp yapamadığını anlarsın.

Okuldaki derslerini dinledikten sonra sürekli tekrar etki konuları hemen unutma. Bu arada Türkçe testinde konudan çok paragraf soruları çıkıyor o yüzden kitap okuma alışkanlığı önemli. Tekrarı nasıl anlıyorsan öyle yap. Bazıları duyarak, bazıları okuyarak, bazıları uygulayarak öğrenir. Herkesin öğrenme stili farklıdır.

Bilgisayar içinse mesela şu an günde 5 saat oynuyorsun desek, bunu her hafta geçtikçe 30 dakika düşürebilirsin. Bir süre sonra bakacaksın ki artık hafta içileri bilgisayara oturasın bile gelmeyecek :D

Bu arada ben de 8. sınıfım aklıma sadece bunlar geldi. İyi çalışmalar dilerim dostum.

Dipnot : Fazla soru çözmek her zaman doğru yapabildiğini veya çok iyi yaptığını göstermez. Günlük az soru ama anlayarak / mantık kurarak yani verimli bir şekilde çözersen senden daha fazla süre çalışan öğrencileri geçebilirsin. Örnek verecek olursak, mesela bir öğrenci günde 2 saat test çözüyor ama verimli bir şekilde. Diğeri ise gününün 6-8 saatini veriyor ama verimli çözmüyor ki zaten o kadar uzun sürede tüm soruları verimli çözmek biraz zor. O yüzden günde 2 saat istikrarlı bir şekilde soru çözen öğrenci 6-8 saat ders çalışandan daha önde olabilir.

Son düzenleme:

MrBeast

80+ Gold
En İyi Cevap
1
Arkadaş sıradan anadolulardan bahsetmek istemiş kadıköy anadolu ya da galatasaray anadolu 490 puanla alıyor. Kadıköy desen 480 küsürle alıyor.
Kadıköy anadolu 458 civarlarına düştü okuldaki karışıklıklardan vb dolayı olduğunu düşünüyorum her okulun puanı düştü ama yüzdelik olarak kal baya bi düşmüş 30 puan nedir

Top Bottom