Daha sınavına 2 sene var. En başta okuma & anlama kabiliyetini geliştirmek amacıyla kitap alışkanlığını kazan.
Sonrasında ise eğer hiç test çözmek ile uğraşmayan biriysen günlük 50 soru ile başla, bunu istersen her 1 haftada veya her 2 haftada böyle 55, 60, 65, 70 diye arttır. Her şey hemen olacak değil ya zaten.
İnternet üzerinden veya bir kaynak alarak yeni bir konuyu bitirdiğinde onun denemesini çözebilirsin. O sırada hem hızını hem de neyi yapıp yapamadığını anlarsın.
Okuldaki derslerini dinledikten sonra sürekli tekrar etki konuları hemen unutma. Bu arada Türkçe testinde konudan çok paragraf soruları çıkıyor o yüzden kitap okuma alışkanlığı önemli. Tekrarı nasıl anlıyorsan öyle yap. Bazıları duyarak, bazıları okuyarak, bazıları uygulayarak öğrenir. Herkesin öğrenme stili farklıdır.
Bilgisayar içinse mesela şu an günde 5 saat oynuyorsun desek, bunu her hafta geçtikçe 30 dakika düşürebilirsin. Bir süre sonra bakacaksın ki artık hafta içileri bilgisayara oturasın bile gelmeyecek
Bu arada ben de 8. sınıfım aklıma sadece bunlar geldi. İyi çalışmalar dilerim dostum.
Dipnot : Fazla soru çözmek her zaman doğru yapabildiğini veya çok iyi yaptığını göstermez. Günlük az soru ama anlayarak / mantık kurarak yani verimli bir şekilde çözersen senden daha fazla süre çalışan öğrencileri geçebilirsin. Örnek verecek olursak, mesela bir öğrenci günde 2 saat test çözüyor ama verimli bir şekilde. Diğeri ise gününün 6-8 saatini veriyor ama verimli çözmüyor ki zaten o kadar uzun sürede tüm soruları verimli çözmek biraz zor. O yüzden günde 2 saat istikrarlı bir şekilde soru çözen öğrenci 6-8 saat ders çalışandan daha önde olabilir.